Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

1ο Ανοικτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού –«Κύδος στον Νικόλα Ροσσόλυμο» (1st Open Rapid Tournament “Kudos to NICOLAS ROSSOLIMO / Россолимо, Николас” ). Γ΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Press release. Comunicato Stampa x la conclusione del 1mo Torneo Open Rapido in onore del artista degli scacchi Nicolas Rossolimo.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με σημαντική επιτυχία, ολοκληρώθηκε το Ανοικτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού που διοργανώθηκε από το σκακιστικό τμήμα του Αθλητικoύ Εκπολιτιστικού Κέντρου «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» στη Χαλκίδα.
Στην ειδικά διαμορφωμένη VIP αίθουσα του παιδότοπου “Kinderland” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 09/10/2016 το πρωτοποριακό 1ο Ανοικτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού ”Κύδος στον Νικόλα Ροσσόλυμο”, το οποίο αφ’ ενός ήταν το πρώτο Τουρνουά Ράπιντ με διεθνή αξιολόγηση (FIDE Rapid Elo), που διοργανώθηκε ποτέ στην πόλη της Χαλκίδας, αφ’ ετέρου ήταν το πρώτο που αφιερώθηκε στον μεγάλο Έλληνα μετανάστη, Νικόλα Ροσόλυμο, ο οποίος μεταξύ άλλων υπήρξε πρωταθλητής Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών στο σκάκι!
Οι συμμετέχοντες, που έφτασαν τους 53, ήσαν διαφόρων κατηγοριών και ηλικιών (από 7 έως 58 ετών!) από 8 σκακιστικά σωματεία (Α.Ε.Κ., ΕΥΒΟΪΚΗ Ε.Σ., Σ.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ, Σ.Ο. ΘΗΒΑΣ, Σ.Ο. ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», ΟΠΑ ΦΙΛΟΘΕΗΣ και βέβαια Α.Ε.Κ. «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ») και με τον δείκτη δυναμικότητός τους διαμόρφωσαν έναν Μέσο Όρο του Τουρνουά Elo 1459.
Ανάμεσά τους 2 Διεθνείς Μαίτρ, ο αρχηγός της Α.Ε.Κ. Κώστας Μουτούσης (Elo 2426) και ο Θανάσης Καραγιάννης , (το μεγαλύτερο Elo του συλλόγου του, «Θωμάς Γεωργίου») ένας Μαιτρ FIDE (o κατά τεκμήριο περισσότερο διακεκριμένος εν ενεργεία ευβοιώτης σκακιστής, Κώστας Νικολαΐδης), αλλά και άλλοι ισχυροί σκακιστές από την Αττική και, βέβαια, από την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.
Αξιοσημείωτη η συμμετοχή είκοσι έξι μικρών σκακιστών (οι περισσότεροι από την περιοχή μας) στον Β’ Όμιλο, αλλά και η παρουσία καθαρών ερασιτεχνών – πραγματικών φίλων του σκακιού- μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους απέναντι στους πιο έμπειρους παίκτες του Α΄ Ομίλου, αποδεικνύοντας έμπρακτα το γνήσιο ενδιαφέρον και την αγάπη τους για το ευγενές άθλημα.
Επικεφαλής διαιτησίας της διοργάνωσης ήταν η διαιτητής κα. Βιργινία Ψωμά (FIDE Arbiter/DI), η οποία με την εμπειρία και την σοβαρότητά της επέτυχε αφ’ ενός την απρόσκοπτη συνεργασία με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, αφ’ ετέρου την γενική αποδοχή από τους αγωνιζομένους, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν κατά πρώτον τα έπαθλα και τα αναμνηστικά βραβεία στους νικητές του Β’ Ομίλου (στις απονομές μάς τίμησαν οι κκ. Ευρυβιάδης Κωνσταντινίδης, Ταμίας Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ, ο Παναγιώτης Γιαννούτσος, Πρόεδρος Ευβοϊκής Ε.Σ., ο Γιάννης Σπυρακόπουλος, Πρόεδρος Σ.Ο. Αιγάλεω και ο Γιώργος Συκαράς, Πρόεδρος Σ.Ο.Θήβας) και στην συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές επάθλων (χρηματικά έπαθλα, Κύπελλο και αναμνηστικά μετάλλια) στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής βαθμολογίας, αλλά και στους πρώτους ακόμη 3 ειδικών κατηγοριών.
Στις απονομές εκλήθησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Διευθυντής Αγώνων Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης, (χρηματικά έπαθλα ), ο Πρόεδρος του Σ.Ο. Αιγάλεω, κ. Γιάννης Σπυρακόπουλος, (κατηγορία Γυναικών και Βετεράνων), ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Σ. κ. Παναγιώτης Γιαννούτσος, (έφηβοι Κ18 και Κ16) και η Γ.Γραμματέας του συλλόγου, Ζ. Κωνσταντινίδου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν κατά την διαδικασία των απονομών καί οι 3 παρευρισκόμενοι Πρόεδροι Σκακιστικών Σωματείων.
Ο Πρόεδρος του «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης κατά την αποφώνηση συνεχάρη ιδιαιτέρως τους συμμετασχόντας σκακιστές στον Α΄ Όμιλο του Τουρνουά. Και αφού αναφερόμενος στην ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους, καθότι μοιράστηκαν μαζί του την τιμή της συμμετοχής στο ιστορικά πρώτο Τουρνουά στην Ελλάδα προς τιμήν του μεγάλου καλλιτέχνη του σκακιού και πρώτου ελληνικής καταγωγής Γκρανμαίτρ, του Νικόλα Ροσσόλυμου, τους κάλεσε να αφήσουν την υπογραφή τους στην ειδική αναμνηστική Αφίσα των Αγώνων.
Την διοργάνωση εκτός του κύριου χορηγού - αθλοθέτη μεταλλίων-κυπέλλων των Αγώνων, (που ήταν η διεύθυνση του Διδακτηρίου της Χαλκίδας του Ομίλου Φροντιστηρίων, «Πουκαμισάς»,) στήριξαν επίσης το HAIR SALON (ο κ. Τζανής Δημήτρης), οι ΑΦΟΙ ΒΡΑΪΜΑΚΗ (Ηλ. Συσκευές), καθώς και οι φίλοι του συλλόγου Τσάλας Τάσος και Κώστας Γεωργούσης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε καί κατά τις απονομές για το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ», το οποίο για μια ακόμη φορά μάς προσέφερε την στήριξή του (στα έπαθλα 5 κατηγοριών, με την μορφή ισάριθμων πολύ αξιόλογων βιβλίων).

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ :
Α΄  ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΒΑΒΜΟΛΟΓΙΑΣ
(Χρηματικά Έπαθλα)
1ος ΜΟΥΤΟΥΣΗΣ Κωνσταντίνος (ΑΕΚ): 100 € +ΚΥΠΕΛΛΟ
2ος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Αθανάσιος (Σ.Ο. ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ) 65 € + Μετάλλιο
3ος ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Ζαχαρίας (Ο.Π.Α. ΦΙΛΟΘΕΗΣ) 35 € + Μετάλλιο
(Επιπλέον ένα βιβλίο και στους 3 πρώτους)
ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
1η ΓΥΝΑΙΚΑ: ΖΗΣΙΜΟΥ Παρασκευή (Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ) Μετάλλιο
1ος ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ: ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ Αλέξανδρος (Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ) Μετάλλιο

ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ (Αναμνηστικά Μετάλλια):
Κ-18 ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης (ΕΥΒΟΪΚΗ Ε.Σ.) Μετάλλιο και βιβλίο
Κ-16: ΜΙΧΑΛΗΣ Βασίλειος (ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ) Μετάλλιο

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αγόρια-Κορίτσια κάτω των 16 ετών) :
1ος γενικής ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ Δημ.-Απόλλωνας (Σ.Ο. ΘΗΒΑΣ): Κύπελλο + Χρυσό μετάλλιο
2ος γενικής ΒΙΤΑΛΗΣ Άγγελος (ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ) Αργυρό μετάλλιο
3ος γενικής ΛΩΛΗΣ Γεώργιος (ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ) Χάλκινο μετάλλιο
1ο κορίτσι γενικής ΜΕΤΑΞΑ Ελένη (ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ): Χρυσό μετάλλιο

 Για τις υπόλοιπες βραβεύσεις αναλυτικά (επίσης βαθμολογίες, φωτογραφίες κλπ) βλ. στο ιστολόγιο του συλλόγου μας, «Νέος Παλαμήδης»: http://neospalamedes.blogspot.gr/ 

Χαλκίδα, 12 Οκτ 2016
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
(Γ.Γ. Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: