Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού 2016: Η επίσκεψι στον Δήμο Αριδαίας (αναδημοσίευσι + φωτογραφίες). 10th In-Country Program: Our visit to the Town Hall of Aridaia (+photos)

Το Arideanews blogspot αναφέρθηκε στην εφετινή επίσκεψι του «In-Country Program» στον Δήμο Αλμωπίας. Αναδημοσιεύουμε το (με κάπως ανακριβή τίτλο) σχετικό σημερινό δημοσίευμα-Δελτίο Τύπου. 
Περισσότερο ενοχλεί η μέσα στο κείμενο διατύπωσι σχετικά με την ταυτότητα του προγράμματός μας. Από Θερινό Πρόγραμμα ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού αναφέρεται ως πρόγραμμα «διάδοσης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του μακεδονικού πολιτισμού». Το «μακεδονικός πολιτισμός» είναι σαφώς παρεξηγήσιμο.

..................................................................................................


Επίσκεψη στο Δήμο Αλμωπίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 14/7/2016 ο Ελληνικός Μακεδονικός Σύλλογος της Βόρειας Αυστραλίας μαζί με φοιτητές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Darwin της Αυστραλίας, στα πλαίσια ειδικού προγράμματος διάδοσης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του μακεδονικού πολιτισμού. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πρύτανης και Πρόεδρος του Πανεπιστημίου κ. Simon Maddocks.
 
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος τους υποδέχτηκε με θέρμη και τους ευχαρίστησε για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, μίλησε για την οικουμενικότητα του Ελληνισμού και συνεχάρη όλους όσους ασχολούνται με αυτό το πρόγραμμα. Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι όπως είπε σε πολλές περιπτώσεις νιώθουν ακόμα περισσότερο το αίσθημα της περηφάνιας που γεννήθηκαν Έλληνες.
 
Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ομορφιές της Αλμωπίας την οποία χαρακτήρισε ευλογημένο τόπο και στην μεγάλη ιστορική σημασία της περιοχής μας που ανέδειξε τον Μέγα Αλέξανδρο.
Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών."Δεν υπάρχουν σχόλια: