Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Σχολικό Σκάκι: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας (2016): Η «Συμπληρωματική Προκήρυξη»

Με μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές εγκρίθηκε η Συμπληρωματικά Προκήρυξι του Περιφερειακού Σχολικού. 
Η σημαντικότερη αφορά τον χρόνο στην διάρκεια των παρτίδων. Τελικά εγκρίθηκε η αρχική μας επιλογή στο ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ. Έτσι θα ισχύση ο χρόνος 15΄+ 3΄΄. 
Σε περίπτωσι βέβαια που δεν επαρκέσουν τα χρονόμετρα (το πιθανότερο στις μικρές ηλικίες/τάξεις μαθητών) θα ισχύση η κατάλληλη χρήσι χρονομέτρου για τον περιορισμό του χρόνου γύρω στην μισή ώρα, για το καλό της Διοργάνωσης. Δηλαδή θα τοποθετείται χρονόμετρο με πεντάλεπτο χρόνο (5΄για τον κάθε παίκτη) στις παρτίδες που συνεχίζουν, αλλά ΜΕΤΑ την παρέλευσι ενός εικοσαλέπτου.
 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Αρ. Πρωτ. 96 /22.03.2016

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ (2016)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ (2016)
                                   
                                                ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:
Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΣΟ (Αριθ. Πρωτ.: 96437/10-12-2015) το Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ΑΒΑΞ και ΠΕΣΣΟΙ με την έγκριση της ΕΣΟ (Αριθ. πρωτ. 96630/26-2-2016) προκηρύσσει τα περιφερειακά πρωταθλήματα μαθητών – μαθητριών για το 2016, που θα διεξαχθούν στη Χαλκίδα το Σάββατο 26 Μαρτίου το ΟΜΑΔΙΚΟ, (ώρα 10:00πμ)  και την Κυριακή 27 Μαρτίου το  ΑΤΟΜΙΚΟ (ώρα 10:00πμ).

Οργανωτική Επιτροπή Ομαδικού:
1.  ΛΙΛΙΑΝ  ΖΛΑΚΩΝΗ (Πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕ Χαλκίδος)
2.  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ (Διευθυντής 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Σχολείου Χαλκίδος)
3.  ΕΥΡΥΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (Δάσκαλος, Μέλος ΔΣ Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ)
4.  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΠΑ (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Χαλκίδος)
5.  ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ Έφορος Σκακιστικού Τμήματος «Αθλ. Εκπ. Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ      
     ΠΕΣΣΟΙ΄», καθηγήτρια Μέσης Εκπαιδεύσεως

Οργανωτική Επιτροπή Ατομικού:
1. ΛΙΛΙΑΝ ΖΛΑΚΩΝΗ (Πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕ Χαλκίδος)
2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σεως Ν. Ευβοίας)
3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΚΑΤΣΟΣ (Αντιπρόεδρος «Αθλ. Εκπ. Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄»)
4. ΕΛΕΝΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Γ. Γραμματέας «ΕΥΒΟΪΚΗΣ Ε.Σ.», Εκπαιδευτικός)
5. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΠΑ (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Χαλκίδος)

5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Οι αγώνες στο Ομαδικό Πρωτάθλημα και στο Ατομικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά + 3΄΄ προσαύξηση από την πρώτη κίνηση και ανά κίνηση για την ολοκλήρωση της παρτίδας.

8. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ :
Διευθυντής Αγώνων: Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης (Πρόεδρος του Δ.Σ. Α. Ε. Κ. ‘ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ’,  ΥΜ, Καθηγητής Μέσης Εκπαιδεύσεως), Τηλ. Επικοινωνίας 6976 372967.

Επικεφαλής Διαιτητής: Πρόδρομος Γεροντόπουλος  FIDE Arbiter, Τηλ. Επικοινωνίας: 6945981239.

Υπεύθυνος κληρώσεων: Γεώργιος Τσάλλας, (Διαιτητής ΓΚ., καθηγητής Μ. Εκπαιδεύσεως, Τηλ. Επικοινωνίας: 6955148634) .

11. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
ΟΜΑΔΙΚΟ: Τα τρία (3) πρώτα σχολεία σε κάθε κατηγορία: Κύπελλα και όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές των 3 πρώτων Σχολείων: Μετάλλια.
ΑΤΟΜΙΚΟ: Σε κάθε κατηγορία ο πρώτος της γενικής κατάταξης κύπελλο και οι 3 πρώτοι της γενικής κατάταξης και τα τρία (3) πρώτα κορίτσια μετάλλια.
Ο 1ος μαθητής του Νομού Ευβοίας στις κατηγορίες Δημοτικών, Γυμνασίων και του Λυκείου: Σκακιέρα.
Ο 1ος χωρίς αθλητικό δελτίο στην ΕΣΟ: Μετάλλιο.
Όλοι οι συμμετάσχοντες: Αναμνηστικά Διπλώματα.

13. ΓΕΝΙΚΑ:
Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο (αίθουσα εκδηλώσεων) για κάθε κατηγορία ή σε κοινό χώρο για όλους τους ομίλους, στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.
Κυρώσεις σε περίπτωση Αντιδεοντολογικής Συμπεριφοράς: Συνοδοί αθλητών, οι οποίοι έχουν απέναντι στους συμμετέχοντες, στο προσωπικό και στους επισήμους συμπεριφορά αντίθετη προς το Νόμο και το αθλητικό ιδεώδες, και οι παίκτες που αυτοί θα συνοδεύουν θα αποβληθούν από το χώρο της διεξαγωγής των αγώνων, κατόπιν απόφασης του Διευθυντή των Αγώνων, η οποία θα υποστηρίζεται από ειδική και εμπεριστατωμένη έκθεση του ιδίου.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Διευκρινίζεται ρητά ότι, ισχύουν οι κανονισμοί rapidplay της FIDE (FIDE handbook, Laws of Chess), με την εξής  διαφοροποίηση στο άρθρο A.4.b: ποινή μηδενισμού για αντικανονική κίνηση επιβάλλεται στην περίπτωση που κάποιος από τους αντιπάλους πραγματοποιήσει 2 αντικανονικές κινήσεις (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 20/12/2014).
Σε όλες τις πανελλήνιες διοργανώσεις που διεξάγονται σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται η φωτογράφηση αθλητών-συμμετεχόντων μόνο από τον εξουσιοδοτημένο φωτογράφο της διοργάνωσης. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από την ΕΣΟ για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. (απόφαση ΔΣ 19/9/2015). Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφηση των συμμετεχόντων τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων καθώς και στην τελετή λήξης.

Σας γνωστοποιούμε τη συμπληρωματική προκήρυξη της διοργάνωσης με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή των ομαδικών και ατομικών μαθητικών πρωταθλημάτων. Τα άρθρα 2,3,4,6,7,9,10,12 της αρχικής προκήρυξης παραμένουν ως έχουν χωρίς καμία διαφοροποίηση.



 
         O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



         Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης

Ζωή Κωνσταντινίδου
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: