Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Αντισφαίρισι: Πρώτος τίτλος ATP για τον Νίκ Κύργιο. First ATP title for Nick Kyrgios!

Ίδιο καιρό πάνω-κάτω πέρυσι, γράφαμε στον Νέο Παλαμήδη για τα νέα μεγάλα ταλέντα στο παγκόσμιο τέννις, τα δυο Ελληνόπουλα της διασποράς, Κοκκινάκη και Κύργιο.
Έ, λοιπόν, ο πρώτος ΑΤP τίτλος (στον δεύτερο τελικό!) της καριέρας του Νικ Κύργιου , είναι γεγονός! Ο 20χρονος Ελληνοαυστραλός μετά απο σπουδαίες εμφάνισεις στη διάρκεια του Open 13 της Μασσαλίας, κατέκτησε και το τρόπαιο του Τουρνουά νικώντας κατά κράτος καί τον Κροάτη Μαρίν Τσίλιτς με 2-0 σέτ στον τελικό!
Έχοντας κύριο όπλο το σερβίς του το χαρισματικό ελληνόπουλο έκανε περίπατο στο 1ο σέτ (6-2 ), ενώ άντεξε στην αντεπίθεσι του Κροάτη στο 2ο σέτ, (όπου χρειάστηκε να σώση και set point στο σερβίς του και ενώ το σκόρ ήταν στο στο 5-4 υπέρ του σαφώς ευνοούμενου στα προγνωστικά αντιπάλου του!), για να πάρη τελικά την νίκη στο tie break me 7-3).

Εμφανής η αμηχανία του «μικρού» θριαμβευτή κατά την απονομή των επάθλων από κοινού με την αφέλεια και την απλότητά του (εντυπωσίασε με την αποφυγή κάθε έξαλλου πανηγυρισμού). Και μπορεί ο άξιος αντίπαλός του Κροάτης, νούμερο 12 στον κόσμο, να έκλεψε τις συμπάθειες του κοινού κατά την συνέντευξί του, στην απονομή, όπου μίλησε σε σχεδόν άπταιστα γαλλικά, αλλά –έστω κι αν δεν το γνωρίζει ο νεαρός ομογενής μας-- αυτός που από τους δυο διεκδικητές είχε μεγαλύτερη πολιτισμική συγγένεια με τον τόπο (είχε ας πούμε περισσότερα ιστορικά και γλωσσικά …δικαιώματα), ήταν, φυσικά, αυτός, το παιδί του Γιώργη, του Έλληνα ελαιοχρωματιστή στην Αυστραλία: Η Μασσαλία, το μεγαλύτερο λιμάνη της Γαλλίας στην Μεσόγειο, είναι βεβαίως (από τον 7ο π.Χ. αιώνα) αποικία των Ιώνων Φωκαέων!!

ΕΥΓΕ!! Ή μάλλον Bravo!! ( < Α.Ε. βραβείον )
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: