Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Το πέρασμα του “Νέου Παλαμήδη» από το … Ικάριαμ. Un giocatore inattivo con il nome “Neospalamedes” su Ikariam (e le caratteristiche del suo conto). The player “neospalamedes” in the Ikariam (world Epsilon in the Greek server) and the closing of his account.

Το ιστολόγιο Νέος Παλαμήδης δεν έχει μεγάλη σχέση (πέραν των 2-3 μέχρι τώρα αναρτήσεων) με το διαδικτυακό παιχνίδι Ικάριαμ, αλλά ο εκεί (και συγκεκριμένα στον κόσμο "Έψιλον") παίκτης με το όνομα "neospalamedes" έχει!

Όχι, ο εν λόγω λογαριαςμός δεν ανήκει στον υποφαινόμενο διαχειριστή του συνονόματου ιστολογίου. Αλλά στον μικρότερο από τους γιούς του! Και για να είμαστε ειλικρινείς φτιάχτηκε και ξεκίνησε (προ 4ετίας!?) με τον Πάρι, αλλά τον τελευταίο καιρό τον συνδιαχειρίστηκε ευκαιριακά και ο μπαμπάς!

 Έ, λοιπόν, ο εν λόγω λογαριασμός αν δεν κλείση, οπωσδήποτε δέν πρόκειται να συνεχίση να έιναι ενεργός. Άλλωστε τους τελευταίους μήνες του 2014 και σχεδόν όλο το 2015 είχε στην πράξι αδρανοποιηθή. Ο προαναφερθείς κύριος κάτοχος και διαχειριστής του είχε προ πολλού χάσει το ενδιαφέρον του. Έτσι ήρθε η ώρα να μείνει παρατημένος, μία ασήμαντη λεπτομέρεια ενός πάλαι ποτέ δημοφιλούς παιχνιδιού, που όπως έχουμε έγκαιρα αναφέρει, έχει ούτως ή άλλως από τριετίας πάρει την κάτω βόλτα.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Σαν ύστατο αποχαιρετισμό ας καταγράψουμε συνοπτικά τα κύρια χαρακτηριστικά του λογαριασμού και μαζί κάποιες ιδιαιτερότητες σχετικές και με τις προτιμήσεις του νεαρού παίκτη.


ΣΥΜΜΑΧΙΑ 
[ΜΚΔ] Aρχαία Μακεδονία
Ημέρα ίδρυσης: 18.11.2008
Μέλη: 59
Σύντομη περιγραφή: «Γενναίος, δεν είναι αυτός που αγωνίζεται επιδέξια αλλά αυτός που ενεργεί ομαδικά και κρατάει σταθερά τη θέση του στο πεδίο της μάχης.» ...Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει...
Τοποθέτηση: 7 (324,007,680)
ΠΟΛΕΙΣ 
1. Dragons town ( πρώτη πόλι που ιδρύθηκε και Πρωτεύουσα ). Στο νησί Neycuios [87:60]
2. Νέα ΡΩΜΗ . Στο νησί Acheytia [37:11]
3.Omerica Terra. Στο νησί Worayos [91:59] ; 
4. ΑΕΚ Βασιλεύουσα. (Αρχικώς "Βασιλεύουσα"). Στο νησί  Ranuios [90:60] ;
5. Μηκύναι.  Kotios [96:58] ;
6. SPARTA This is.  Στο νησί  Wootios [37:10] ;
7. Νέαι ΑΘΗΝΑΙ. Garauos [33:17] ;
8. CDU Australia. Στο νησί  Gidios [63:43] ;
9. Forge Of Empires. Neycuios [87:60] ;
10. Palamedes Eubea. Στο νησί Kucios [36:15] ;
11. Minecraft. Στο νησί Tyruos [96:57] ;
Η μεγαλύτερη πόλι της "Αυτοκρατορίας" τού Neospalamedes είναι επιπέδου 33 (Νέα ΡΩΜΗ και Dragons Town), ενώ η μικρότερη έχει επίπεδο 17 (Minecaft).
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
Στην κατηγορία "Συνολικό αποτέλεσμα της κατάταξης!" ο  λογαριασμός βρίσκεται στις Θέσεις 1201-1250.




Ακριβέστερα, με τον λεπτομερή συνυπολογισμό των υπόλοιπων δεικτών στις σχετικές υποκατηγορίες, ο παίκτης με το όνομα Neospalamedes
(NeosPalamedes ΜΚΔ )
κατατάσσεται  αυτήν τη στιγμή στην θέσι 1213 ( βαθμοί: 3,605,269) ανάμεσα στους ενεργούς και μή παίκτες του ελληνικού Ικάριαμ. Στον "κόσμο" Έψιλον.

Εντάξει, ασήμαντες λεπτομέρειες όλα αυτά για ένα ήδη παρατημένο άυλο σκουπίδι,
ένα σε λίγο ολότελα ξεχασμένο ψηφιακό ίχνος μέσα στο χάος ενός ιντερνετικού μικρόκοσμου...

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Η Τιμία Ζώνη και η Εντατική…La sacra cintura della Madonna e la terapia intensiva di un ospedale ad Atene. The holy Cincture of the Theotokos and the intensive care unit (ICU) of an Athenian hospital.

… 

Τί σημαίνει ή μάλλον τί συμβαίνει, όταν η Μαρία, μια μαθήτρια Λυκείου της Χαλκίδας που καθώς μαθαίνει –πώς μαθαίνει; - πως η γυναίκα τού απόντος από το Σχολείο καθηγητή της είναι στην Εντατική για επείγουσα εγχείρησι 3πλού “by pass”, σπεύδει να τους στείλει (στην Καρδιοχειρουργική Κλινική των Αθηνών!) το προσφάτως αποκτηθέν από την οικογένειά της φυλακτό της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας; 

Α.Σ.
(Σημείωσι στο κινητό, 3.12.2015. Ώρα 14:24΄. Εντατική, Ερρίκος Ντυνάν)

...................................................



Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 
La sacra Cintura / The holy Cincture of the Theotokos

"Η πάνσεπτη και χαριτόβρυτη Ζώνη της Παναγίας μας, η οποία βρίσκεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, είναι το μοναδικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της.

Κατά την ιερά παράδοση και ιστορία της Εκκλησίας μας η Υπεραγία Θεοτόκος τρείς ημέρες μετά την κοίμησή της ανέστη και ανελήφθη εν σώματι στους ουρανούς. Κατά την διάρκεια της αναλήψεως της, έδωσε στον Απόστολο Θωμά την Τιμία της Ζώνη. Και ο Θωμάς μαζί με τους άλλους αποστόλους, αφού άνοιξαν τον τάφο "ουχ εύρον το σώμα" της Θεοτόκου. Έτσι η Τιμία Ζώνη αποτελεί τεκμήριο για την Εκκλησία μας της αναστάσεως και αναλήψεως της Θεοτόκου με το σώμα στους ουρανούς και με μια λέξη της μεταστάσεώς της. Η Τιμία Ζώνη κατασκευάστηκε σύμφωνα με την παράδοση από την ίδια την παναγία με τρίχες καμήλας.

Η Αυτοκράτειρα Ζωή, σύζυγος του Λέοντος ΣΤ' του Σοφού, από ευγνωμοσύνη για θαυματουργή θεραπεία της, κέντησε τη Ζώνη με χρυσή κλωστή, όπως σώζεται σήμερα χωρισμένη όμως σε τρία τεμάχια. Αρχικά φυλασσόταν στα Ιεροσόλυμα και ακολούθως στην Κωνσταντινούπολη, που τον 12ον αιώνα επί Μανουήλ Α' Κομνηνού (1143 -1180) καθιερώθηκε και επίσημος εορτασμός της την 31η Αυγούστου. Εν τέλει ο Αυτοκράτωρ Ιωάννης Στ' Καντακουζηνός (1347-1355), ο οποίος έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη προς την Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου, όπως διαπιστώνεται από πολλές σχετικές μαρτυρίες, την δώρισε σ' αυτή. Από τότε η Τιμία Ζώνη φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, σε ασημένια θήκη νεώτερης κατασκευής η οποία φέρει την παράσταση της Μονής. Στο κάτω δεξιό διάχωρο της παραστάσεως ο κατασκευαστής φιλοτέχνησε την μορφή του δωρητή Αυτοκράτορα Καντακουζηνού και επιγραφή η οποία αναφέρεται στην δωρεά του προς την Μονή. Αναρίθμητα είναι τα θαύματα, τα οποία έγιναν ως σήμερα με την Τιμία Ζώνη. Η αξία της είναι ανεκτίμητη, διότι συνδέεται με την Παναγία. Αυτή έχει τη χάρη και σ΄αυτήν οφείλει τη θαυματουργική της δύναμη, που ποικιλότροπα μεταδίδει στους πιστούς..."

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Για το «Σύμφωνο Συμβίωσης»: το πρόσφατο κείμενο του Μητροπολίτου Μεσογαίας Νικολάου και η σημερινή επιστολή των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους. (Αναδημοσιεύσεις). Patto di convivenza: l’ intervento del Metropolita Mesogeas Nikolaos e la lettera odierna dei monasteri del Monte Athos. (ripubblicazioni)

Ο Μεσογαίας Νικόλαος για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Για άλλη μια φορά, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, μάλιστα με την μορφή του κατεπείγοντος, επιχειρείται η ψήφιση ενός νομοσχεδίου παντελώς ξένου προς τα επικρατούντα ήθη, εντελώς ασυμβίβαστου προς την κοινή λογική, ιδιαίτερα προκλητικού για τον θεσμό της οικογένειας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Ο σεβασμός στον κάθε άνθρωπο και τα βασικά δικαιώματά του είναι οφειλή των δημοκρατικών και πολιτισμένων κοινωνιών. Η συμπάθεια σε όποιον δυστυχεί μέσα στην ασάφεια της ταυτότητας του φύλου του είναι ουσιώδης έκφραση της γνήσιας εκκλησιαστικής αγάπης και αντίληψης. 
Κάθε όμως προσπάθεια νομιμοποίησης ή πολύ περισσότερο θεσμοθέτησης αντίθετων με την φύση επιλογών που προσβάλλουν την ανθρώπινη οντολογία, που υποτάσσουν εγωιστικά την ιερότητα της αναπαραγωγής στην ηδονική παθολογία των σεξουαλικών ορμών, και τα απαράγραπτα χρηστά ήθη στον αλόγιστο εγωισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων αποτελεί αθέμιτη παρανομία που εκδικείται τον άνθρωπο και καταλύει την κοινωνία. 

 Ελπίζουμε ότι αυτοί που είναι εντεταλμένοι να νομοθετούν και να εκφράζουν το λαϊκό αίσθημα θα ακούσουν την υπαρξιακή ανάσα του λαού που τους έδωσε την ψήφο του και δεν θα προσβάλουν το τίμιο κομμάτι του ασεβώντας στην αξιοπρέπειά του και τα χρηστά ήθη. 
Καμία κομματική πειθαρχία δεν επιτρέπεται να πνίξει την τίμια βουλευτική συνείδηση. Καμία Ευρωπαϊκή οδηγία δεν μπορεί βίαια να ασελγήσει στο ιερό σώμα της παράδοσης και της ιστορίας μας. Κανένα Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν μπορεί να τιμωρήσει τη λογική, το ήθος, τον αυτοσεβασμό και την οικογενειακή ιερότητα. 
 Όταν η προσωπική δυστυχία από ανομία γίνεται απαιτητικό δικαίωμα, στη συνέχεια εξελίσσεται σε πανίσχυρο lobby, έπειτα σε παγκόσμια μόδα και καταλήγει σε διεθνή νομιμοποίηση και θεσμοθέτηση, τότε η πραγματική απειλή δεν είναι το ψέμα της λεγόμενης «ομοφοβίας», αλλά το παραλήρημα της άκριτης ομομανίας. 

 Ίσως μια ποιμαντική διαχείρισης της ιερής παρακαταθήκης του φύλου να αποτελούσε την δύσκολη αλλά ευλογημένη εναλλακτική πρόταση στην επιχειρούμενη νομική θεσμοθέτηση. Η Εκκλησία έχει πολλούς λόγους να καταδικάζει την εκτροπή, έχει όμως πολύ περισσότερους και πλούσια διδασκαλία για να αγκαλιάζει τους ανθρώπους και να την μετατρέπει σε θεραπευτική επιστροφή. Ίσως και η πολιτεία να έχει τους δικούς της λόγους να νομιμοποιεί την εκτροπή, έχει όμως πολύ περισσότερους για να την αποτρέψει. 
Ίσως πάλι να είναι καιρός να αποσυρθεί το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και από τα ετερόφυλα ζευγάρια. Από εκεί άρχισε το κακό. Όσο για τα ομόφυλα άτομα, ο δρόμος είναι ένας∙ για όλους η υπομονή και για κάποιους η μετάνοια. 
Η δε κοινωνία μας, για να μπορέσει να αυτοσυντηρηθεί, χρειάζεται ταπεινή στροφή στον Θεό, πίστη, τόλμη και σοφία 
και λίγη εξυπνάδα...

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.
Πηγή
(ΣΗΜ. Οι υπογραμμίσεις δικές μας)
..........................................................................
 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ Ι.ΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Ἐξοχώτατε κύριε Ὑπουργέ,
Διά τοῦ παρόντος ἱεροκοινοσφραγίστου ἠμῶν γράμματος ἔχομεν τὴν τιμὴν νὰ ὑποβάλωμεν τὰς εὐχᾶς τῆς καθ΄ ἠμᾶς Ἱερᾶς Κοινότητος ἐπὶ ταῖς ἐπικειμέναις ἐορταῖς τῶν Χριστουγέννων καὶ τοῦ νέου ἔτους.

Πληροφορηθέντες τὴν πρωτοβουλίαν τῆς Κυβερνήσεως περὶ τῆς νομοθετήσεως τοῦ συμφώνου συμβιώσεως, μὲ διακηρυσσόμενον στόχον τὴν ἰσότητα καὶ τὴν προάσπισιν τῶν ἀτομικῶν ἐλευθεριῶν, ἐπιθυμοῦμεν ὅπως Σᾶς μεταφέρομεν τὴν ἀνησυχίαν τοῦ Ἁγίου Ὅρους διὰ τὴν ἀπειλουμένην ἐκτροπὴν (διὰ νόμου πλέον) ἀπὸ τὰς ἀρχὰς καὶ ἀξίας ποὺ συνιστοῦν... τὴν ταυτότητα καὶ τὰς ρίζας τῆς Ὀρθοδόξου Παραδόσεως καὶ τοῦ πολιτισμοῦ μας.
Ὡς Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί, σεβόμεθα βαθύτατα τὰς προσωπικᾶς ἐπιλογὰς τοῦ κάθε ἀνθρώπου, καὶ τὸ δικαίωμά του νὰ θέτη τὸν ἑαυτόν του εἴτε ἐντὸς εἴτε ἐκτός τῆς Ἐκκλησίας, διότι πιστεύομε ὅτι κανεὶς δὲν ἔχει τὸ δικαίωμα νὰ παραβιάζη τὸ θεόσδοτον ἀγαθόν τῆς ἐλευθερίας τοῦ ἀτόμου. Ὡστόσο εἶναι σαφῶς ξένον πρὸς τὰ ἤθη τοῦ λαοῦ μας καὶ ἰδιαιτέρως προκλητικὸν πρὸς τὴν ἑλληνικὴν κοινωνίαν, νὰ ἀφήνεται νὰ ἐννοηθῆ ὅτι τὸ «ὁμόφυλον ζεῦγος» εἶναι δυνατὸν νὰ θεωρῆται ὡς οἰκογένεια, μὲ ὄλας τὰς ἐντεῦθεν νομικᾶς καὶ κοινωνικᾶς συνεπείας, ὡς ἡ υἱοθεσία τέκνων κλπ.
Παρακαλοῦμεν θερμῶς νὰ λάβητε ὑπ΄ ὄψιν τὰ ἀνωτέρω ὡς φωνὴν ἀγωνίας καὶ εἰλικρινοῦς ἐνδιαφέροντος διὰ τὴν πορείαν αὐτοῦ τοῦ Τόπου, τὴν τύχην τοῦ ὁποίου ἐνεπιστεύθη ὁ ἑλληνικὸς λαὸς εἰς τὴν ὑμετέραν Κυβέρνησιν, καὶ νὰ μὴ προχωρήσετε εἰς τὴν ψήφισιν τοῦ ἐν λόγω νομοσχεδίου, παραμονὰς μάλιστα τῆς μεγάλης ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων. Ἴσως μία πρὸς ὥρας ἀπόσυρσίς του, θὰ ἔδιδε τὸν ἀπαιτούμενον χρόνον διὰ τὴν ἐνδελεχῆ διαβούλευσίν του καὶ τὴν δυνατότητα νὰ ἐκφρασθῆ ἐπαρκῶς ἡ βούλησις τοῦ ἐντίμου ἑλληνικοῦ λαοῦ διὰ τόσον σοβαρὰ θέματα, ὡς ὁ θεσμὸς τῆς οἰκογενείας.

Ἡ ἀνωτέρω θερμὴ παράκλησις τῶν πατέρων τοῦ Ἁγίου Ὅρους διαβιβάζεται καὶ εἰς ὅλα τὰ κόμματα καὶ τοὺς βουλευτάς τῆς Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων, μὲ τὴν προσδοκίαν νὰ συμβάλουν, ἐντὸς τῶν δυνατοτήτων των, εἰς τὴν ἀποτροπὴν τῆς «ἐπείγουσας» ταύτης νομοθετήσεως.

Ἐπὶ τούτοις, εὐχόμενοι ὁλοθύμως ὁ ἐνανθρωπήσας Θεὸς χαρίσαι Ὑμὶν εἰρήνην καὶ γαλήνην, εἰς δὲ τὸ ἔργον Ὑμῶν βοήθειαν καὶ ἐνίσχυσιν,

διατελοῦμεν μετὰ τιμῆς 

Ἅπαντες οἱ ἐν τῇ κοινῇ Συνάξει Ἀντιπρόσωποι καὶ Προϊστάμενοι τῶν εἴκοσιν Ἱερῶν Μονῶν τοῦ Ἁγίου Ὅρους Ἄθω.

Πηγή

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Η Προκήρυξι της ΕΣΟ για τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα του 2016. (Αναδημοσίευσι).

Ανακοινώθηκε αποτ ην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία η βασική προκήρυξι για τα Σχολικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα του προσεχούς (ημερολογιακά) έτους. Την αναδημοσιεύουμε:

.......................................................................


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (2016)

Αριθ. Πρωτ.: 96437/10-12-2015

28ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (2016)
14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (2016)

  1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:
Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία προκηρύσσει το 28ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών και το 14ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών για το 2016.

  1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέταξε το σκάκι στα αθλήματα που καλλιεργούνται στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού (αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ) στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας (επιστολή Υ.ΠΑΙ.Θ. αριθ.πρωτ. 132785/Α/Γ4, 19-9-2013).

  1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Τα πρωταθλήματα μαθητών-μαθητριών θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις:

Α. Περιφερειακά πρωταθλήματα μαθητών–μαθητριών Ενώσεων – Τοπικών Επιτροπών.
Β. Τελική φάση

Την ευθύνη διοργάνωσης των περιφερειακών πρωταθλημάτων έχουν οι Ενώσεις και οι Τοπικές Επιτροπές και πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι και την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.
Οι Ενώσεις και Τοπ.Επ. είναι επίσης υπεύθυνες για την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων καθώς και για το καθορισμό όλων των λεπτομερειών (σύστημα, πρόγραμμα αγώνων, προθεσμίες δηλώσεων συμμετοχής, ορισμός διαιτητών κλπ.) των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων Μαθητών-Μαθητριών. Οι αντίστοιχες προκηρύξεις θα πρέπει να αποστέλλονται στην ΕΣΟ πριν την έναρξη των περιφερειακών πρωταθλημάτων. Η μη έγκαιρη αποστολή των προκηρύξεων καθιστά άκυρη τη δήλωση συμμετοχής των αθλητών στην τελική φάση.
Ο τόπος διεξαγωγής της τελικής φάσης και οι σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθεί με συμπληρωματική προκήρυξη.
Δικαίωμα συμμετοχής στα ατομικά πρωταθλήματα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, όλης της χώρας. Οι μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν υποχρεωτικά στα πρωταθλήματα της Ένωσης ή της Τοπ. Επ. στην οποία ανήκει το σχολείο τους.
Στα ομαδικά πρωταθλήματα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών όλης της χώρας, με 4μελείς ομάδες. Επιτρέπεται η συμμετοχή και 2ης ομάδας από το ίδιο σχολείο (Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο).


  1. ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ:
Οι θέσεις πρόκρισης των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών καθορίζονται σύμφωνα με τον επόμενο πίνακα:

Α/Α
ΕΝΩΣΕΙΣ – ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΑΝΑ ΤΑΞΗ
ΣΥΝΟΛΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟ
1
Ε.Σ.Σ. ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
14
154
18
2
Ε. Σ. Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
9
99
12
3
Ε. Σ. Σ. ΚΡΗΤΗΣ
8
88
10
4
Ε. Σ. Σ. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΘΡΑΚΗΣ
5
55
8
5
Ε. Σ. Σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
5
55
8
6
Ε. Σ. Σ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
5
55
8
7
Ε. Σ. Σ. ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
3
33
6
8
Τ.Ε. Σ. Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
3
33
6
9
Τ.Ε. Σ. Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
3
33
6
10
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ
3
33
6
11
Τ.Ε. Σ. Σ. ΑΙΓΑΙΟΥ
3
33
6

ΣΥΝΟΛΑ ΠΡΟΚΡΙΣΕΩΝ

671
94






ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ (Πρώτοι του 2015)

22







ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

693
94
Κάθε ένωση ή Τοπική Επιτροπή μπορεί να καθορίσει τις θέσεις πρόκρισης (μαθητές-μαθήτριες)  σύμφωνα με τις αγωνιστικές της ανάγκες, με μόνο περιορισμό ότι οι μαθήτριες θα πρέπει να καλύψουν τουλάχιστον το 25% των θέσεων,
(*) Τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Μαθητών–Μαθητριών για την Ανατολική Στερεά και Εύβοια  (νομοί Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας,  Φθιώτιδας,  Φωκίδας) θα διεξαχθούν με ευθύνη των σκακιστικών σωματείων της περιοχής, τα οποία επίσης θα πρέπει να δηλώσουν τους προκριμένους μαθητές –τρίες και σχολεία για την τελική φάση.

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαιούνται συμμετοχή στην Τελική Φάση όσοι πήραν τις προκρίσεις ανά τάξη σύμφωνα με τον έως σήμερα ισχύοντα πίνακα θέσεων πρόκρισης ανά Ένωση και Τοπική Επιτροπή και το σύστημα των επιλαχόντων που έως σήμερα ισχύει. Για παράδειγμα εάν από τους πρώτους 5 προκριθέντες μιας τάξης δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση οι τρεις, αυτοί αναπληρώνονται από τον 6ο, 7ο και 8ο κ.ο.κ.
Οι ατομικές προκρίσεις είναι υποχρεωτικά ανά τάξη έτσι ώστε να μην υπάρξουν δυσανάλογες συμμετοχές ανά κατηγορία.  Η ΕΣΟ θα ασκήσει έλεγχο στις δηλώσεις συμμετοχής των ενώσεων – τοπ.επ. και δεν θα γίνει δεκτή καμία υπέρβαση στον αριθμό των προκρίσεων ανά τάξη.

Δικαιούνται επίσης συμμετοχή στην Τελική Φάση και όσοι αγωνίστηκαν και δεν προκρίθηκαν στο ατομικό, αλλά αγωνίστηκαν και στα προκριματικά ομαδικά του 2016 και η ομάδα του σχολείου τους προκρίθηκε στην τελική φάση. Διευκρινίζεται  ότι η παραπάνω ρύθμιση αφορά αποκλειστικά όσους δεν έχουν προκριθεί στο ατομικό πρωτάθλημα. Όσοι μαθητές λυκείων συμμετέχουν με την ομάδα τους στην τελική φάση (βλέπε 6.Α), έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στην τελική φάση των ατομικών πρωταθλημάτων μαθητών λυκείου.
Η κάθε Ενωση/τοπ.Επ. θα πρέπει να μεριμνήσει για τη συμμετοχή τουλάχιστον μίας ομάδας από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια-Λύκεια).

Η ΕΣΟ μπορεί να δώσει ένα μικρό αριθμό επιπλέον προκρίσεων σε περιοχές που έχουν λίγες θέσεις αλλά διεξάχθηκαν προκριματικά με εξαιρετικά μεγάλο αριθμό συμμετοχών (απόφαση ΔΣ 2.12.2008).

  1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:
Α) ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Θα διεξαχθούν σε τρεις ομίλους: ένας όμιλος Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και  δύο όμιλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) με Ελβετικό σύστημα 6 γύρων. Προϋπόθεση για τη δημιουργία ομίλου Λυκείων είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 6 ομάδων (πουλ 5 γύρων). Σε αντίθετη περίπτωση και με απόφαση  του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής Διαιτητή θα γίνει ενιαίος όμιλος για Γυμνάσια και Λύκεια (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βραβεύσεις).
Για την ενίσχυση των συμμετοχών ομάδων λυκείων, δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στις προκρίσεις, δηλαδή επιτρέπεται η ελεύθερη συμμετοχή ομάδων λυκείων στους τελικούς, με την απαραίτητη προϋπόθεση αυτές να έχουν συμμετάσχει στους προκριματικούς των περιοχών τους.
Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.
Β) ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά για τα Νηπιαγωγεία, την  Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού. Σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις η αρχική κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με τα εθνικά ΕΛΟ του Ιανουαρίου 2016.  Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων (λιγότερες από 20) μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και τουρνουά πουλ. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:

1.
Μαθητές-Μαθήτριες
Νηπιαγωγείων
2.
Μαθητές-Μαθήτριες
Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3.
Μαθητές-Μαθήτριες
Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4.
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5.
Μαθητές-Μαθήτριες
Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6.
Μαθητές-Μαθήτριες
Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7.
Μαθητές-Μαθήτριες
ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8.
Μαθητές-Μαθήτριες
Α’ Γυμνασίου
9.
Μαθητές-Μαθήτριες
Β’ Γυμνασίου
10.
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ’ Γυμνασίου
11.
Μαθητές-Μαθήτριες
Λυκείων

  1. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Τα πρωταθλήματα (ομαδικά και ατομικά) θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10”) χρόνου σκέψης.


  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:
Α) ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Σάββατο
23 Απριλίου 2016
Τελετή Έναρξης
10:00
Σάββατο
23 Απριλίου 2016
1ος – 3ος Γύρος
Έναρξη 10:30
Σάββατο
23 Απριλίου 2016
4ος – 6ος Γύρος
Έναρξη 17:00

Β) ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Κυριακή
24 Απριλίου 2016
1ος – 3ος Γύρος
Έναρξη 10:00
Κυριακή
24 Απριλίου 2016
4ος – 6ος Γύρος
Έναρξη 17:00
Μ. Δευτέρα
25 Απριλίου 2016
7ος – 9ος Γύρος
Έναρξη 09:00
Μ. Δευτέρα
25 Απριλίου 2016
Τελετή Λήξης
Έναρξη 13:30

Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για τα Ατομικά Πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Σάββατο 23 Απριλίου, ώρα 17:15 – 21:00 και με βάση τους πίνακες ανά κατηγορία, που θα έχουν αναρτηθεί στο χώρο των αγώνων.

  1. ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Α) Για τα ομαδικά πρωταθλήματα:
Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ

Β) Για τα ατομικά πρωταθλήματα:
     Για ελβετικό σύστημα
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου)
γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα).
  1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ – ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:
Ενστάσεις υποβάλλονται αμέσως μετά τη λήξη της συγκεκριμένης παρτίδας και εκδικάζονται άμεσα από την επιτροπή ενστάσεων που θα ορισθεί πριν την έναρξη των αγώνων. Το παράβολο ορίζεται στα 50 Ευρώ και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στο διαιτητή των αγώνων.

Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.

Κάθε σχολική ομάδα έχει το δικαίωμα να ορίσει έναν αρχηγό ομάδας καθώς και έναν αναπληρωτή. Αρχηγός ομάδας μπορεί να ορισθεί μόνο ένας από τους μαθητές που έχουν δηλωθεί στη σύνθεσή της (6άδα). Για τις αρμοδιότητες των αρχηγών ομάδων ισχύουν όσα προβλέπονται από τους σχετικούς κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ.

Απαγορεύεται η παρουσία εντός του αγωνιστικού χώρου προπονητών, γονέων, παραγόντων, συνοδών κλπ. 

Συνίσταται να περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατό η απομάκρυνση των αγωνιζομένων από τον αγωνιστικό χώρο. Σε κάθε περίπτωση θα γίνεται με ευθύνη των ιδίων ή των συνοδών τους, σε ότι αφορά την έγκαιρη προσέλευσή τους αλλά και την ενημέρωσή τους για αγωνιστικά / τεχνικά θέματα.

Με εξαίρεση τις περιπτώσεις που θα έχει επιτρέψει ο διαιτητής, απαγορεύεται επί ποινή μηδενισμού,  σε όλους τους αγωνιζόμενους να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας στις εγκαταστάσεις των αγώνων και σε οποιαδήποτε παρακείμενη περιοχή καθορισμένη από τον διαιτητή

Ορίζεται ρητά ότι η ευθύνη της διοργανώτριας αρχής (ΕΣΟ) για θέματα ασφάλειας των συμμετεχόντων, πρόσκλησης ζημιών κλπ περιορίζεται μόνο εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ο ΔΑ έχει το δικαίωμα να αποβάλλει συμμετέχοντες που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη διοργάνωση και που δεν θα τηρούν τους κανόνες συμπεριφοράς και ασφάλειας.

  1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ:
Ο Διευθυντής Αγώνων θα οριστεί από το Δ.Σ. της ΕΣΟ και οι Διαιτητές από την Κ.Ε.Δ.

  1. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ:
Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι οι μαθητές που θα αγωνισθούν. Στα Ομαδικά Πρωταθλήματα, κύπελλα θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες και μετάλλια όλοι οι αθλητές των τριών πρώτων ομάδων. Στα Ατομικά Πρωταθλήματα, κύπελλο και μετάλλιο θα πάρει ο 1ος νικητής και μετάλλια ο 2ος και 3ος . Το 1ο κορίτσι θα πάρει κύπελλο και μετάλλιο και μετάλλια το 2ο και 3ο κορίτσι. Εάν ένα κορίτσι καταταγεί στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης παίρνει όλα τα έπαθλα που του αναλογούν. Ο νικητής κάθε τάξης ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Ελλάδας (το 1ο κορίτσι ανά τάξη ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Ελλάδας).

  1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:
α) Απευθείας πρόκριση στα Ατομικά Πρωταθλήματα δικαιούνται οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του 2015 στην τάξη που πάνε για το σχολικό έτος 2015 – 2016. Εάν κάποιος πρωταθλητής-τρια συμμετάσχει στους προκριματικούς αγώνες αυτομάτως χάνει το δικαίωμα απευθείας πρόκρισης και η θέση πρόκρισης εκχωρείται στην Ένωση – Τοπική επιτροπή στην οποία ανήκει.
β) Οι Ενώσεις & Τοπικές Επιτροπές πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώσουν τη συμμετοχή όλων των σκακιστών και σκακιστριών της περιοχής τους μέχρι και την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 στη Γραμματεία της ΕΣΟ. Στο έντυπο δήλωσης συμμετοχής θα πρέπει να συμπεριληφθούν:
1) οι σκακιστές και σκακίστριες που προκρίθηκαν από τα Ατομικά Πρωταθλήματα των περιοχών τους,
2) oι σκακιστές και σκακίστριες που δικαιούνται απευθείας συμμετοχή στους τελικούς αγώνες,
3) όσοι έχουν προκριθεί με τις ομάδες τους στα Ομαδικά Πρωταθλήματα

Διευκρινίζεται ότι οι Ενώσεις και Τοπ.Επ. είναι υπεύθυνες για το έλεγχο του δικαιώματος και τη δήλωση συμμετοχής των μαθητών που προκρίνονται από το ομαδικό στο ατομικό σύμφωνα με όσα ρητά ορίζονται στο άρθρο 5 της παρούσας προκήρυξης.
ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής.
Οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές μαζί με τη δήλωση συμμετοχής των παραπάνω αθλητών υποχρεούνται να στείλουν μέχρι την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 τα αποτελέσματα και τις τελικές κατατάξεις των περιφερειακών προκριματικών πρωταθλημάτων της περιοχής τους. Η μη έγκαιρη αποστολή των αποτελεσμάτων καθιστά άκυρη τη δήλωση συμμετοχής των αθλητών.

  1. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ:
Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής με υποχρεωτική συμμετοχή 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες με την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους (αποτελούμενη από 6 το πολύ μέλη), με τη σειρά που θα αγωνίζονται στις 3 γενικές σκακιέρες και θα ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.

Κάθε ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει, πριν την έναρξη των αγώνων, στον επικεφαλής διαιτητή, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

  1. ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Στις παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
α) η διοργάνωση του: «12ου Ανοικτού Κυπέλλου Μαθητών-Μαθητριών», με τρία τουλάχιστον ηλικιακά γκρουπ μαθητών (1ο: Α’-Β’-Γ’ Δημοτικού, 2ο : Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και 3ο Γυμνάσια – Λύκεια). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Γυμνασίων  – δημόσιων και ιδιωτικών – όλης της χώρας που δεν προκρίθηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαθητών-Μαθητριών. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν μέχρι την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 στην ΕΣΟ (info@chessfed.gr, fax 210 9221620).
β) τουρνουά μπλιτς γονέων-συνοδών
Το αναλυτικό πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί αργότερα.

  1. ΓΕΝΙΚΑ:
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Διευκρινίζεται ρητά ότι, ισχύουν οι κανονισμοί rapidplay της FIDE (FIDE handbook, Laws of Chess), με την εξής  διαφοροποίηση στο άρθρο A.4.b: ποινή μηδενισμού για αντικανονική κίνηση επιβάλλεται στην περίπτωση που κάποιος από τους αντιπάλους πραγματοποιήσει 2 αντικανονικές κινήσεις (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 20/12/2014).

Σε όλες τις πανελλήνιες διοργανώσεις που διεξάγονται σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται η φωτογράφηση αθλητών-συμμετεχόντων  μόνο από τον εξουσιοδοτημένο φωτογράφο της διοργάνωσης. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από την ΕΣΟ για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. (απόφαση ΔΣ 19/9/2015). Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφηση των συμμετεχόντων τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωσι (επι προσωπικού). Avviso del amministratore x una questione personale.Notice of the administrator (for a personal matter).

ΦΙΛΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙ

Με την επιστροφή στο σπίτι μας μετά την περιπέτεια της ΓΓ του συλλόγου μας, επιθυμούμε να απευθύνουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας στα μέλη και τους φίλους του ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ, καθώς επίσης στους μαθητές του Σκακιστικού Τμήματος και στους γονείς τους, για την κατανόηση και την ηθική τους συμπαράσταση στο σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που δόξα τω Θεώ επιτυχώς αντιμετωπίσαμε. 
Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και άνωθεν ευλογία προς όλους! 

Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης - Ζωή Κωνσταντινίδου