Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Και με σκάκι (Σιμουλτανέ) η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 4ο ΓΕΛ Χαλκίδος! Giornata Nazionale dello Sport nelle Scuole con gli Scacchi (!): la prima simultanea nel 4rto Liceo di Calcide. National Day of School Sport: this year a simultaneous Chess display also in 4th Lyceum of Chalcis.Σήμερα, Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, και ανάμεσα στις άλλες ενδοσχολικές αθλητικές αλλά και παράλληλες δραστηριότητες που είχε επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδος, διεξήχθη ένας αγώνας «Σιμουλτανέ» στο σκάκι!

Η διοργάνωσι είχε προγραμματισθή από τους 2 γυμναστές καθηγητές του σχολείου, Γιάννη Τσαούση και Ρούλα Παπαϊωάννου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό/Αθλητικό σύλλογο «Α.Ε.Κ. ἈΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» (που, για μια ακόμα φορά, εξασφάλισε το απαιτούμενο υλικό) και βέβαια, στην υλοποίησι της δράσης όπως και πέρυσι τελούσε υπο την τελική ευθύνη του υποφαινομένου, Αλέξανδρου Σοϊλεμέζη, φιλόλογου καθηγητή στο εν λόγω σχολείο.

Ως γνωστόν το 4ο ΓΕΛ Χαλκίδος όχι μόνο πρωτοστατεί σε σχετικέςμε το σκάκι δραστηριότητες, αλλά κατέχει και το ιστορικό ρεκόρ της πρώτης διοργάνωσης  Εσωτερικού Πρωταθλήματος Σκακιού στην ιστορία όλων των πρωινών Λυκείων της Εύβοιας!

Στην αντίστοιχη Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πέρυσι είχαν συμπεριληφθεί πάλι με πρωτοβουλία του υπογράφοντος κάποιες παρουσιάσεις του αθλήματος σε μαθητές καθώς και φιλικές παρτίδες μεταξύ του ιδίου και μαθητών, αλλά και μεταξύ μόνο μαθητών/μαθητριών, στην αίθουσα του Χημείου. 
Εφέτος όμως, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από το φωτογραφικό ρεπορτάζ (ευχαριστούμε όσους μαθητές βοήθησαν επ’ αυτού) εκτὀς από μια ολιγόλεπτη ομιλία /παρουσίασι του Σκακιού, ο εορτασμός περιλάμβανε και αγώνα επίδειξης Σιμουλτανέ στην αυλή!

Στο πρώτο αυτό κανονικό σιμουλτανέ στην ιστορία του Σχολείου ο υποφαινόμενος, παρουσία πολλών μαθητών από όλες τις τάξεις, αντιμετώπισε κάπου 20 αντιπάλους (αρχικά 15 μαθητές και έναν καθηγητή, στην συνέχεια προστεθήκανε άλλοι 3-4 ακόμη μαθητές).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Αιμιλία Λυμπερίου

Βάλια Κηρύκου

Βικτώρια Κελεσίδου

Αρίστη Μακρυγιαννάκη

Ραφαήλ Τούτσης

Στέλιος Μεθενίτης

Θανάσης Ρούσσος

Ηλιάνα Συνοδινού

Ιάσωνας Παυλάκης

Στυλιανός Παντελάκης

Ασημίνα/Ιωάννα Σαμπάνη

Αλεξάνδρα Ντουμανίδη

Νικόλας Σιδεράκης

Αλέξανδρος Νεοφώτιστος

Μαρία Βλάχου

Γιάννης Τσαούσης

…………………

Μαρία Κόντη

Αναστασία Καραστεργίου

Δημήτρης Μητράκης

Η συμμετοχή λοιπόν, που και αγωνιστικά ήταν πολύ ικανοποιητική, και το ζωηρό ενδιαφέρον των μαθητών πιστοποιούν το απολύτως επιτυχές της διοργάνωσης. Δεν είναι αμελητέας σημασίας όμως και το χαρακτηριστικό του πραγματικού συναγωνισμού από μεγάλο ποσοστό των συμμετασχόντων στον φιλικό αυτόν αγώνα: από την ισχυρή αντίστασι που πρόβαλαν ορισμένοι αντίπαλοι (ανάμεσά τους και 2 τουλάχιστον μαθήτριες) το σιμουλτανέ ξεπέρασε κατά πολύ την αρχικά προγραμματιζόμενη διάρκεια των 2 σχολικών ωρών!!

Δεν θα πούμε, λοιπόν, στα παιδιά του 4ου απλώς και του χρόνου, αλλά θα ευχηθούμε (υποσχόμενοι) «Καλή Συνέχεια»!


Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης


Φωτογραφίες 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: