Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Άλλη μία «μίνι» παρτίδα από την Κύπρο. Με διδακτικό για αρχαρίους περιεχόμενο! Un’ ancora miniatura da Cipro, partita istruttiva per principianti. One more chess game from Cyprus: a miniature with an instructive trap in the opening.


Ένας νεαρός φίλος εκ Κύπρου, μας αναγκάζει ευχάριστα να επανέλθουμε σε μια πρόσφατη αναφορά μας.
Από το Τουρνουά Ράπιντ που διοργάνωσε ο «Όμιλος Φίλων Σκακιού» στο χωριό Καλοπαναγιώτης, στην Κύπρο ο Νικόλας Σκέττος, 7ος στην τελική κατάταξι μας έστειλε την παρακάτω εκεί παιγμένη παρτίδα του με το ελεύθερο να την δημοσιεύσουμε.
Εμπεριέχει μια γνωστή παγίδα στο άνοιγμα (Γκαμπί Βουδαπέστης) και καταλήγει στην ωραία εικόνα αποπνιγμού που βλέπουμε στην αρχή της ανάρτησης.

Στέλνοντας, λοιπόν τους χαιρετισμούς μας στα ιερά χώματα της Κύπρου, ευχαριστούμε τον φέρελπι φίλο του ιστολογίου μας για την εκτίμησι και την εμπιστοσύνη, και του ευχόμαστε τα καλύτερα!

Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΤΙΔΑ
Με τα μαύρα ο Νικόλας Σκέττος
1

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου, στην εικόνα που βλέπετε αναρτημένη άνωθεν, φαίνονται οι αγώνες των δυο πρώτων σκακιέρων από τον 7ο και τελευταίο γύρο του τουρνουά μας. Στην πρώτη σκακιέρα, με τα λευκά ο FM Πάρης Κληρίδης αντιμετωπίζει τον Μαρκέλλο Μαρκίδη που έχει τα μαύρα, ενώ στη δεύτερη σκακιέρα ο γραφών, Νικόλας Σκέττος, αγωνίζεται με τα λευκά εναντίον του CM Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη που έχει τα μαύρα.
Στην πρώτη σκακιέρα κέρδισε εύκολα ο λευκός, ενώ στη δεύτερη μετά από σθεναρή μάχη που καθήλωσε τα πλήθη, νικητής αναδείχθηκε στο φινάλε ο μαύρος. Οι δυο νικητές ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλα νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο FM Πάρης Κληρίδης καθώς υπερτερούσε στο πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας, τα Buccholz. Να σημειώσουμε όμως ότι αν το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας ήταν ο μεταξύ τους αγώνας, νικητής θα είχε αναδειχθεί ο νεαρός πολύ εξελίξιμος σκακιστής.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Ευχαριστούμε, Νικόλα και για το σχόλιό σου!
Πολύ χρήσιμη η παρέμβασί σου που όχι μόνο τακτοποιεί την παράλειψί μας στην φωτο, αλλά και μας προσφέρει επιπλέον …εσωτερική πληροφόρησι!