Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Οι σκακιέρες του Πάρι Σοϊλεμέζη κατασκευασμένες στο Minecraft! Una dozzina di immagini dalla costruzione di scacchiera in Minecraft (da Paris Soilemezis)! A dozen images from the construction of a chessboard in Minecraft (by Paris Soilemezis)!

Ένα από το πιο καινοτόμα διαδικτυακά και βραβευμένα παιχνίδια του καιρού μας είναι το Μάϊνκκραφτ. Εστιάζοντας στην δημιουργικότητα επιτρέπει στους παίκτες και μέσω της διαδραστικότητας, αλλά και απλώς ως κατά μόνας παιχνίδι περιπέτειας στο εικονικό κυβερνοσύμπαν, να κατασκευάσουν τα δικά τους αντικείμενα κάθε είδους σε μια άγνωστη «γή», σε έναν ελκυστικό προς εξερεύνησι και θεωρητικά άπειρο «κόσμο». Προσόν του η ελευθερία κινήσεων και επιλογών.
Σε έναν κόσμο που τα πάντα είναι τρισδιάστατα και με δομικό υλικό (όντων και αντικειμένων) σχεδόν αποκλειστικά απο κύβους, ο παίκτης πρέπει να δρά δημιουργικά και να είναι ενεργός για να επιβιώση. Το κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του παιχνιδιού, έχει να κάνει ακριβώς με το σπάσιμο κύβων και την μέσω αυτών αρχιτεκτονική κατασκευή και οικοδόμηση.

Έ, λοιπόν, παίζοντας με αμείωτο ενδιαφέρον εδώ και καιρό ο Πάρις Σοϊλεμέζης αυτό το παιχνίδι, είχε την καλωσύνη, αλλά και την ικανότητα να εκτελέσει για το ιστολόγιό μας κάποιες σχεδιαστικές προτάσεις με θέμα την σκακιέρα.
Οι σκακιέρες, λοιπόν, που κατασκεύασε ο Πάρις στο Minecraft μάς απεστάλησαν πριν από καιρό. Ένα μέρος αυτού του υλικού, 12 εικόνες με αυτό το θεματικό πεδίο, «παλαμήδειος άβακας (= σκακιέρα) και πεσσοί στο Minecraft», βρίσκουμε την ευκαιρία να αναρτήσουμε απόψε εδώ στον Νέο Παλαμήδη. 

Για να ευχηθούμε ταυτόχρονα με τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας στο μικρό μας καλλιτέχνη-συνεργάτη  
Χρόνια Πολλά για την ονομαστική του εορτή!







Δεν υπάρχουν σχόλια: