Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Η Ελλάδα Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφήβων (Κ 18) στην καλαθοσφαίρισι! Με σκακιστικό σκόρ 64-61! Campionato Europeo di Pallacanestro 2015. Primo posto (e la Coppa) per la Grecia!! Men's Basketball FIBA Under 18 European Championship: Greece got the title!!

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει η αντιπροσωπευτική μας ομάδα Νέων κάτω των 19 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην Κρήτη πριν λίγες μέρες, όταν έχασαν το χάλκινο μετάλλιο από τους Τούρκους, το κατάφερε η των εφήβων μας κάτω των 18 στο Πανευρωπαϊκό. Πριν από λίγο νίκησε την τελευταία χρόνια ανερχόμενη υπερδύναμι στο «μπάσκετμπωλ» Τουρκία στον τελικό με 64-61, και πήρε το Χρυσό Μετάλλιο, το Κύπελλο και τον Τίτλο!! 
Τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης Κ 18 που όχι μόνο τον κατείχε η Τουρκία, αλλά που απειλούσε να καταγράψη απίστευτο ρεκόρ με ενδεχόμενη αποψινή νίκη της, μια και θα ήταν η μοναδική χώρα της Ευρώπης με «three-peat», τρείς δηλαδή συνεχόμενους τίτλους στην κατηγορία! Για να γίνει αντιληπτή η συνεχής πρόοδος των γειτόνων στο άθλημα, θα αναφέρουμε συμπληρωματικά μόνο την πληροφορία πως οι Τούρκοι μάς περνάνε στον πίνακα των μεταλλίων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων του αθλήματος καί στην κατηγορία κάτω των 18, αλλά καί στην κάτω των 16, όπου μάλιστα θα είναι μέσα στα φαβορί και στην εφετινή διοργάνωσι που ξεκινάει σε 4 μέρες στο Κάουνας. 
Οι αγώνες στον Βόλο διεξήχθησαν υπο το ευτυχέστατο λογότυπο με τον δυνατό συμβολισμό της Αργούς και της από την Ιωλκό περιώνυμης αργο/ναυτικής εκστρατείας! 
Εμείς θα αναρτήσουμε στο ιστολόγιο την νέα αυτή επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού με την συνοδεία 14 φωτογραφικών (μέσω…τηλεόρασης?!) στιγμιοτύπων, όσων, συμπτωματικά, και των πόντων από την μέγιστη σε βάρος μας διαφορά που χρειάστηκε να καλύψουν οι νεαροί αθλητές της εθνικής Ελλάδος κατά τον σημερινό αγώνα, πρίν να καταγράψουν το όνομά τους στις δέλτους της αθλητικής ιστορίας.
Ζήτω η νέα γενιά του ελληνικού Έθνους! 











Δεν υπάρχουν σχόλια: