Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

"Το «Όχι» Της Αξιοπρέπειας Θα Νικήσει": κείμενο/ανακοίνωσι των Καθηγητών-Καθηγητριών Εν Δράσει της Χαλκίδας. "Il NO della dignità vincerà”: testo/annuncio degli “Insegnanti in Azione” di Calcide.

Η ομάδα των συναδέλφων με την κάπως ρομαντική ονομασία «Καθηγητές-Καθηγήτριες Εν Δράσει» έχει ένα πολιτικό στίγμα στην πόλι μας με το οποίο προσωπικά ο υπογράφων διαχειριστής δεν ταυτίζεται. Όμως δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί το γεγονός της μαχητικής παρεμβατικότητας, της συνέπειας και της ευαισθητοποίησης που όλο και πιο συχνά τελευταία διακρίνει τα περισσότερα μέλη της. 
Ευχαρίστως, λοιπόν, προβαίνουμε στην αναδημοσίευσι της παρακάτω ανακοίνωσης που μας απεστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και που αφορά στην άποψί τους σχετικά με το μεθαυριανό δημοψήφισμα. 




ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα υποταχθεί στις κυνικές και ανάλγητες απαιτήσεις των δανειστών ή θα απορρίψει τα απαράδεκτα τελεσίγραφά της υποτέλειας και της ντροπής.
Οι Καθηγητές και Καθηγήτριες Εν Δράσει, χωρίς κανένα δισταγμό, τάσσονται υπέρ του ΟΧΙ στο επικείμενο -και αναγκαίο- δημοψήφισμα πάνω στην πρόταση των δανειστών.
Πρώτα απ' όλα, γιατί το ΝΑΙ σημαίνει, αύριο κιόλας, εφαρμογή εφιαλτικών μέτρων για την οικονομία της χώρας και το λαό, καταδίκη σε θάνατο των χαμηλοσυνταξιούχων, περαιτέρω μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις, ξεπούλημα όλων των δημόσιων αγαθών (Ρεύμα-Νερό κ.λ.π.) μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας,  συνέχεια της πορείας «ελεύθερης πτώσης» της χώρας στη φτώχεια, την παρακμή, την υποχρεωτική μετανάστευση της νέας γενιάς. Και, όχι μόνο. Μια «εθελούσια» στάση υποταγής θα κλιμακώσει τις απαιτήσεις και για άλλα μέτρα. Και, στη συνέχεια, για ακόμη περισσότερα μέτρα. Χωρίς τέλος. Και το κυριότερο, χωρίς καμιά προοπτική.
Η οικονομική ασφυξία που επιβάλλεται στη χώρα την κρίσιμη εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα είναι μια καταφανής απόπειρα να επηρεαστεί η βούληση του ελληνικού λαού. Τέτοιου τύπου εκβιασμοί δε θα μας φοβίσουν.
Το ΟΧΙ στη συγκεκριμένη πρόταση των δανειστών, είναι ΟΧΙ και σε κάθε άλλη πρόταση που είναι στην κατεύθυνση των μνημονιακών πολιτικών και των υφεσιακών μέτρων, είναι ΟΧΙ στη λογική της εξάρτησης και της επιτροπείας από τους δανειστές, της συντριβής των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας, της λεηλασίας του πνευματικού δυναμικού της, της εξαθλίωσης του λαού και της κοινωνικής αδικίας.
Ως δάσκαλοι, και ανεξάρτητα από τις διαφορετικές γνώμες που υπάρχουν στις γραμμές μας για τον τρόπο που δόθηκε η μάχη των διαπραγματεύσεων, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να νικήσει το ΟΧΙ, για να μην περάσει η επιχείρηση ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού, για να ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας για τη χώρα και το λαό. Για να έχουμε το θάρρος να κοιτάζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στα μάτια, γιατί θα έχουμε δώσει ένα ζωντανό παράδειγμα αντίστασης στην υποτέλεια και την υποταγή.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης. Την Κυριακή 5 Ιουλίου ψηφίζουμε μαζικά ΟΧΙ.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ! Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: