Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

38ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Ίκαρος: Δελτίο Τύπου και Συμπληρωματική Προκήρυξη. 38o Torneo Internazionale Scacchi “Ikaros” 2015 (Bando di gara supplementare + manifesto); 38th International Chess Tournament “Ikaros” 2015 - Complementary Announcement

Την στιγμή που η Σκακιστική Ομοσπονδία μας υπακούοντας στην απόφασι του Υφυπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρου Ν. Κοντονή, με την οποία αναστέλλεται η διεξαγωγή όλων των αθλητικών διοργανώσεων το 3μερο του Δημοψηφίσματος (4-6 Ιουλίου), ανακοίνωσε την αναστολή της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής Κατηγορίας 2015, ήταν μια νότα αισιοδοξίας το χθεσινό ηλ-τάχυ από την Ικαρία, με το οποίο οι διοργανωτές μάς έστειλαν την Συμπληρωματική Προκήρυξη και την Αφίσα του 38ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Ίκαρος 2015 (11-19 Ιουλίου 2015, Άγιος Κήρυκος, Ικαρία) .
Με μεγάλη χαρά αναδημοσιεύουμε τα σχετικά πληροφοριακά στοιχεία, ανταποδίδουμε τους σκακιστικούς χαιρετισμούς και ευχόμαστε από καρδιάς  
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και στην εφετινή διοργάνωσί τους!
......................................................Δελτίο Τύπου 


Στο Αιγαιοπελαγίτικο νησί με τη μακρά σκακιστική παράδοση ανατέθηκε η διοργάνωση των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών. Ο «Ίκαρος 2015» έχει ήδη ενσωματώσει το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου και, αν συνυπολογιστεί και η διεξαγωγή του Μεσογειακού Ομαδικού Ράπιντ, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι η φετινή διοργάνωση του Δήμου Ικαρίας (http://www.dimosikarias.gr/) και του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας (http://ikariachess.blogspot.gr/) θα αποτελέσει σταθμό στην 38χρονη πορεία του θεσμού!

Μεγάλο σκακιστικό γεγονός σε εθνική κλίμακα, αφού θα συναντηθούν στη σκακιέρα οι 20 πρωταθλητές και οι 20 πρωταθλήτριες όλων των γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας μας, αλλά και σημαντική εκδήλωση σε διεθνές επίπεδο!
Στις πρώτες δηλώσεις συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται 40 σκακιστές και σκακίστριες από 14 χώρες, εκ των οποίων οι 18 κατέχουν διεθνή τίτλο (7 γκραν μετρ!). Ο μεγάλος αριθμός ξένων τιτλούχων, σε συνδυασμό με τον χωρισμό των παικτών σε δύο ομίλους (ανάλογα με τον βαθμό αξιολόγησης), θα προσφέρει τη δυνατότητα σε πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες (κυρίως νεαρής ηλικίας) να διεκδικήσουν νόρμες διεθνών τίτλων.

Δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών, ισχυρό κίνητρο για την προσέλευση σκακιστών και σκακιστριών από όλο τον κόσμο αποτελούν οι χαμηλές τιμές διαμονής (για όσους δεν φιλοξενούνται), καθώς και η ευγενική χορηγία της Hellenic Seaways (http://www.hellenicseaways.gr/), να πραγματοποιήσει έκπτωση 50% στα εισιτήρια των παικτών, καθώς και στα οχήματά τους.

Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό μέρος προβλέπονται, όπως κάθε χρόνο, μαθήματα, διαλέξεις, διαγωνισμός λύσης προβλημάτων, σκακιστικές επιδείξεις και ξεναγήσεις, πάντα με την ενεργό συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς», καθώς και άλλων τοπικών φορέων.

Οι Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2015» θα αποτελέσουν και φέτος ένα σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που θα προβάλει το νησί μας, μια σημαντική ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και , για τους φιλοξενούμενους από όλο τον κόσμο, μια μεγάλη σκακιστική γιορτή!

(Ιούνιος 2015)

Βλ. και εδω.
.............................................................

Bando di Gara supplementare - Complementary Announcement  

Πανελλήνια Ανοιχτά Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών 2015:
Τα Πανελλήνια Ατομικά Ανοιχτά Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών εντάσσονται στο 38ο Σκακιστικό τουρνουά «Ίκαρος 2015»

Έπαθλα Ανοιχτών Πρωταθλημάτων:
25ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Πρωτάθλημα 2015:
1ος Νικητής                   € 300
2ος Νικητής                   € 200
3ος Νικητής                   € 150
18ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Γυναικών:
1η Γυναίκα                    € 200
2η Γυναίκα                    € 150
3η Γυναίκα                    € 100

Πρωταθλητές 25ου Πανελληνίου Ανοιχτου πρωταθλήματος 2015:
Οι τρεις πρώτοι Έλληνες-ίδες του 25ου Πανελλήνιου Ανοιχτού Ατομικού Πρωταθλήματος ανακηρύσσονται πρωταθλητές του 25ου ανοιχτού πρωταθλήματος και προκρίνονται για το 66ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το 2016.

Πρωταθλήτριες 18ου Πανελλήνιου Ανοιχτού Πρωταθλήματος Γυναικών 2015:
Οι τρεις πρώτες Ελληνίδες του 18ου Πανελλήνιου Ανοιχτού Ατομικού Πρωταθλήματος Γυναικών ανακηρύσσονται πρωταθλήτριες του 18ου Πανελλήνιου Ανοιχτού πρωταθλήματος 2015 και προκρίνονται για το 39ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών  που θα διεξαχθεί το 2016.

Παράταση προθεσμίας προπληρωμής:
Η τελική προθεσμία προπληρωμής των εξόδων συμμετοχής (που συνεπάγεται έκπτωση 10 ευρώ ανά άτομο) και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παρατείνεται ως την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015.

Εξαιρέσεις:
Σκακιστής έχει δικαίωμα να ζητήσει εξαίρεση από κάποιον γύρο του τουρνουά με την προϋπόθεση το αίτημα να γίνει πριν ορισθούν τα ζευγάρια του γύρου. Στους δυο πρώτους γύρους σκακιστές που έχουν εξαιρεθεί παίρνουν ½ βαθμό για τον γύρο που εξαιρέθηκαν.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής:
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα:

6947-829772 (κ. Δημήτρης Καπαγιαννίδης)
6977-730286 (κ. Άντζελα Σιάκα)
ή μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: ikaroschess@gmail.com

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: