Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Στην Ιταλία: καλοκαιρινά -υπερεντατικά!- μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών, για όλους! Corsi estivi intensivi di Latino e Greco Antico, ma ... a Firenze!

Η είδησι έχει μεγάλη σημασία ειδικά για εμάς εδώ στο νεοελληνικό προτεκτοράτο και παρόλο που χρήζει περαιτέρω διερευνήσεως και σχολιασμού για να γίνει κατανοητή σε όλο της το εύρος, την μεταφέρουμε αυτούσια..
Σε κάθε περίπτωσι είναι δεδομένο το γνήσιο ενδιαφέρον των γειτόνων μας για την κλασσική παιδεία (σημειώστε: Αρχαία, γλώσσα και πολιτισμός μαζί!), ενώ εντυπωσιάζει στα θερινά αυτά τμήματα η απουσία συγκεκριμένης στὀχευσης σχολικού χαρακτήρα, δηλ. δεν υπάρχει ρητά το στοιχείο –σκοπιμότητα της σχολικής αποκλειστικά σχολικής κατανάλωσης (ύλη των αντίστοιχων μαθημάτων, πανελλαδικές, κατευθύνσεις κλπ).
https://grecolatinovivo.wordpress.com/2015/06/05/firenze-corsi-estivi-di-latino-e-greco-antico/

Άς μεταφράσω, λοιπόν:

Φλωρεντία: Θερινά τμήματα Λατινικών και Αρχαίων Ελληνικών! 

Υπο το σύνθημα «Τα Λατινικά κάνουν καλό σε όλους, τα Αρχαία …σε πολλούς!», Αυτό το καλοκαίρι η "GrecoLatinoVivo" και η "Τοσκανική Σχολή" διοργανώνουν κύκλους μαθημάτων Λατινικής και Αρχαίας Ελληνικής.

Σε 150 ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και επι 5 εβδομάδες, οι εγγραφόμενοι σπουδαστές θα μάθουν Λατινικά και Αρχαία εμβαθύνοντας ταυτόχρονα στην γλώσσα και τον πολιτισμό, εκκινώντας από τα βασικά μέχρι να φτάσουν στην από το πρωτότυπο ανάγνωσι των κλασσικών συγγραφέων

Με την βοήθεια εμπείρων εκπαιδευτικών, εξειδικευμένων στην διδασκαλία των Κλασσικών Γλωσσών με την μέθοδο «Natura», οι σπουδαστές θα διδαχθούν να διαβάζουν, να γράφουν και να μιλάνε στην Λατινική και Αρχαία Ελληνική, επιτυγχάνοντας έτσι σε σύντομο χρόνο να αντιμετωπίζουν τους αρχαίους συγγραφείς στην πρωτότυπη γλώσσα, χωρίς … την βοήθεια των λεξικών! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: