Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Στην Λιβαδειά το Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα 2015 ΤΕΣΣΑΣ. Scacchi regionali: a Levadeia il Campionato Regionale Singolare TESSAS.

Με χθεσινό ηλ-τάχυ, η ΕΣΟ μάς ενημερώνει πως οι προκριματικοί αγώνες του Πανελλήνιου Ανοιχτού Ατομικού Πρωταθλήματος της Ανατολικής Στερεάς, «λόγω της δυσλειτουργίας της ΤΕΣΣΑΣ (παραίτηση 3 μελών του Δ.Σ.)» και «δεδομένου ότι έχει απομείνει ελάχιστος χρόνος και προκειμένου να μη χαθούν οι προκρίσεις που δικαιούται η ΤΕΣΣΑΣ, η ΕΣΟ αποδέχθηκε την πρόταση του Σ.Ο. Λιβαδειάς για τη συνδιοργάνωση των προκριματικών αγώνων του Πανελλήνιου Ανοιχτού Ατομικού Πρωταθλήματος για την περιοχή της Ανατολικής Στερεάς στις 26 - 28 Ιουνίου στη Λιβαδειά.»

Η Ομοσπονδία μας κοινοποίησε και την σχετική ΠΡΟΚΗΡΥΞΙ των αγώνων αυτών, την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:

[Σ.Σ. Η πληροφορία για «παραίτηση 3 μελών του Δ.Σ.» (Ποιος είναι ο τρίτος παραιτηθείς μετά από τον Ταμία κ. Συκαρά και το μέλος ΔΣ κ. Οικονόμου και ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΟΥ??) είναι ένα ακόμα επεισόδιο στη ιλαροτραγωδία «ΤΕΣΣΑΣ /ΤΕΔ-ΤΕΣΣΑΣ» που δεν λέει να τελειώσει, αλλά δεν θα χαλάσουμε σήμερα άλλο σάλιο/μελάνι για το ζήτημα).

........................................................................
ΠΡΟΚΗΡΥΞΙΣ



Αριθ. Πρωτ. 95449/23-6-2015
25ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015
18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
  1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
    1. Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) προκηρύσσει τους περιφερειακούς αγώνες της Τοπικής Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς (Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ.) για το 25ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα 2015 και για το 18ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών 2015.
  1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
    1. Τους αγώνες συνδιοργανώνουν ο Σκακιστικός Όμιλος Λιβαδειάς «Ο ΛΕΒΑΔΟΣ» και η Ε.Σ.Ο.
    2. Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο κ. Κρυονερίτης Χρήστος.
  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
    1. Οι αγώνες θα διεξαχθούν  σε έναν ενιαίο όμιλο με χωριστή κατάταξη για τις γυναίκες,  σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Έως 6 συμμετέχοντες σύστημα πουλ μονών συναντήσεων , άνω των 6 ελβετικό 5 γύρων.
ΓΥΡΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
Επιβεβαίωση συμμετοχών
Παρασκευή 26-06-2015
Έως 5:00 μμ
1ος γύρος
Παρασκευή 26-06-2015
5:30 μμ
2ος γύρος
Σάββατο 27-06-2015
10:00 πμ
3ος γύρος
Σάββατο 27-06-2015
5:00 μμ
4ος γύρος
Κυριακή 28-06-2015
10:00 πμ
5ος γύρος
Κυριακή 28-06-2015
5:00 μμ
  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    1. Δικαίωμα συμμετοχής στους περιφερειακούς αγώνες για το 25ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα 2015 έχουν όλοι οι αθλητές/αθλήτριες της ΤΕΣΣΑΣ με θεωρημένο δελτίο της Ε.Σ.Ο..
    2. Δικαίωμα συμμετοχής στους περιφερειακούς αγώνες για το για το 18ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών 2015 έχουν όλες οι αθλήτριες της ΤΕΣΣΑΣ με θεωρημένο δελτίο της Ε.Σ.Ο..
  1. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    1. Οι αγώνες θα σταλούν, στη FIDE για διεθνή αξιολόγηση.
    2. Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στo ένα ευρώ (1,00 €) και θα διατεθεί αποκλειστικά για το κόστος της διεθνούς αξιολόγησης.
    3. Το παράβολο θα καταβληθεί στον διευθυντή αγώνων ή στον επικεφαλής διαιτητή πριν την έναρξη του 1ου γύρου.
  1. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
1. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Λιβαδειά, στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Λιβαδειάς, πλατεία Λάμπρου Κατσώνη πρώην Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας
  1. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
    1. Ο Επικεφαλής διαιτητής θα ορισθεί από την ΚΕΔ.
  1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    1. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με τη φυσική τους παρουσίας στο χώρο των αγώνων την Παρασκευή 26-06-2015 και έως τις 5:00 μμ.
    2. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6973-054057 Κρυονερίτης Χρήστος.
    3. Τονίζεται ότι, αθλητής η αθλήτρια που θα δηλώσει συμμετοχή και δεν αγωνιστεί πάνω από το 50% των γύρων, αποκλείεται από την αντίστοιχη διοργάνωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2016).
  1. ΑΝΑΒΟΛΕΣ
    1. Δεν είναι εφικτό να χορηγηθούν αναβολές λόγω του προγράμματος των αγώνων.
  1. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    1. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής/σκακίστρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.
    2. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
    3. Σκακιστής ή σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο τριάντα (30) λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.7 FIDE Laws of Chess).
    4. Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις (άρθρο 9.1 FIDE Laws of Chess).
    5. Αθλητής ή αθλήτρια που χωρίς προειδοποίηση δεν αγωνιστεί σε κάποιο γύρο θεωρείται ότι αποχωρεί και μηδενίζεται στους υπόλοιπους εναπομείναντες γύρους, εκτός και συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας (Ιατρικοί λόγοι, διαπιστωμένη αδυναμία μετακίνησης).
  1. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Για ελβετικό σύστημα
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου)
γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

Για κυκλικό σύστημα (roundrobin)
α) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισοβάθμων
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα
δ) Το σύστημα Κόγια (αριθμός βαθμών εναντίων αντιπάλων με ποσοστό > 50%)
  1. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
    1. Ο πρωταθλητής του ανοιχτού ατομικού πρωταθλήματος ΤΕΣΣΑΣ και η πρωταθλήτρια του ανοιχτού ατομικού πρωταθλήματος γυναικών ΤΕΣΣΑΣ, αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής τους στην τελική φάση η οποία έχει ενσωματωθεί στο διεθνές τουρνουά «Ίκαρος» 2015.
    2. Επιτρέπεται η αναπλήρωση του πρωταθλητή ή της πρωταθλήτριας εφόσον, για λόγους ανωτέρας βία, δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν στο διεθνές τουρνουά «Ίκαρος». Σε αυτή την περίπτωση η αναπλήρωση θα πρέπει να γίνει εγκαίρως και με βάση την τελική κατάταξη. (Πρώτα ο 2ος/2η, έπειτα ο 3ος/3η κ.λπ.).
  1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ
    1. Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου και εκδικάζονται αμέσως από την επιτροπή ενστάσεων των αγώνων. Το παράβολο ορίζεται στα τριάντα ευρώ (30,00 €) και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή αγώνων ή στον επικεφαλή διαιτητή των αγώνων.
    2. Η Επιτροπή Ενστάσεων ορίζεται πριν τη έναρξη των αγώνων με ευθύνη των διοργανωτών και του διευθυντή αγώνων.
  1. ΓΕΝΙΚΑ
    1. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδιος είναι ο διευθυντής αγώνων.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: