Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Δημήτριος Αλεξανδρής, Φιλόλογος (1967-2014). Αντί αποχαιρετιστήριου λόγου. Sull’ annunzio di morte di un amico (e compare)… About the announcement of the death of my best man and friend Dimitris Alexandris

Αναγγελία θανάτου

Για τον Δημήτρη μας,
Το συνάδελφο, το φίλο μας
Δημήτρη Αλεξανδρή, 47
χρονών, φιλόλογο που
χάσαμε τόσο ξαφνικά την
Παρασκευή 5/12/2014, στις 10
περίπου το πρωί την ώρα του
"καθήκοντος" στο σχολείο
μας.
Ο συνάδελφος εργαζόταν στο 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω τα τελευταία 16 χρόνια,
εκπαιδευτικός τάξης όπου και άφησε την τελευταία του πνοή,
μπροστά στα μάτια των μαθητών του..
Οι συνάδελφοί σου από το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω θέλουν να σου πουν ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...
Ήταν πρόθυμος, συνεπής, ακούραστος άλλα πάνω από όλα καλός Δάσκαλος.
Θα τον αποχαιρετήσουμε την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στις 11π.μ. στο Κοιμητήριο Αργυρούπολης

Βλ. και "Θάνατος φιλολόγου μέσα στην τάξη"

 Ά, ρε Δημήτρη,

Έφυγες βιαστικά

Και πολλά δεν πρόλαβα να σε ρωτήσω

Έφυγες βιαστικά

Όμως όταν διάβασα την πιο πάνω ανακοίνωσι των συναδέλφων σου είπα να σπάσω την σιωπή που ύπουλα μου επέβαλε ο συγκλονισμός από εκείνη την στιγμή που η αδελφή σου μας ανακοίνωσε το φρικτό νέο, και να αφήσω μια προσωπική κραυγή μέσα στην έρημο του διαδικτύου .


Έφυγες βιαστικά

Και δεν πρόλαβα να σε ρωτήσω πώς ήθελες να πεθάνης

Τώρα όμως που ξαναθυμάμαι το βλέμμα καθώς και το πνεύμα κάποιων λόγων σου (συνδυάζοντας στις αναμνήσεις μου την εικόνα σου ως Δόκιμος έφεδρος αξιωματικός στην Ρόδο στο 532 ΤΠ και ως μάχιμος Καθηγητής συνάδελφος στο 2ο ΤΕΛ στην Χαλκίδα - και πάλι συμπολεμιστές) καταλαβαίνω πως ήθελες να πεθάνεις κάπως έτσι:

σε κάποια παράταξι μάχης

ή υπερασπιζόμενος την πολυαγαπημένη σου πατρίδα στην πρώτη γραμμή σε καιρό πολέμου ή όρθιος μπροστά στους μαθητές σου στην αίθουσα διδασκαλίας.

(Έφυγες βιαστικά και δεν περίμενες …να δής κι άλλες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις με αποδομητικές συνταγές. Δεν έστεργες να δής κι άλλα γελοία Ηρώα στα ΜΜΕ και άλλα μνημόνια Χρεοκοπίας κι άλλη πολιτισμική παρακμή στην ιστορική σου Χώρα)

Θα σε αποχαιρετίσω με μαύρη καρδιά και φτωχότερος σήμερα στο κοιμητήριο της γειτονιάς σου κι εγώ μαζί με άλλους γνωστούς κι αγαπημένους σου, φίλε και κουμπάρε,
και θα σε θυμάμαι πάντα, χαμογελαστό μέσα κι από το αγωνιστικό σάλπισμα των ξενόγλωσσων μεταλλικών μουσικών παιάνων σου (όπως λέγαμε, οι Άγγελοι εκτός απο Ελληνικά καταλαβαίνουν και την γλώσσα της μουσικής).

Καλόν παράδεισο!


ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΩΗΝ ΕΦΕΔΡΟΥ
Μες στο σχολείο δάσκαλος με κιμωλία στο χέρι
Με πάθος και λόγια από φώς, διδάσκοντας όρθιος!

Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης (Σελλενίδης)


1.IRON MAIDEN- Alexander The Great - (High Definition - Lyrics)

2.Iron Maiden - Afraid to Shoot Strangers (lyrics)

3.Manowar - (Spartan) Warriors of the World .mp4

2 σχόλια:

NIK KAL είπε...

Τεράστιο κενό αφήνει σε όλους μας αυτή η ξαφνική απώλεια. Πάντα μιλούσε με καλά λόγια και αγαπούσε τον κουμπάρο του από τη Χαλκίδα... Είμαι ο φίλος του ο Νίκος από το Παλαιό Φάληρο. Μαζί ακούγαμε μουσική και ανταλλάσαμε ταινίες και απόψεις... Μόνο θλιψη τώρα. Κουράγιο.

Unknown είπε...

Ειναι συγκινητικο να διαβαζω θετικα σχολια για τον αγαπημενο μου εξαδελφο,για το εργο του και την προσωπικοτητα του.Στην οικογενεια μας ηταν ιδιαιτερα αγαπητος για τον πραο χαρακτηρα του και την μονιμα προσχαρη διαθεση του.Κριμα και αναθεμα για τον τοσο αδικο χαμο του.

Καλο Παραδεισο Γνησιε

Με εκτιμηση Δημητρης Αλεξανδρης