Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ: Τουρνουά Blitz «Αλέξης Κλαμαρής», Δελτίο Τύπου (+ Φωτο). Abaco e Pezzi: Torneo Lampo x Alexis Klamaris; Comunicato stampa )+foto). Avax and Chess pieces: Chess Blitz Tournament "Alexis Klamaris", Press Release (& first photos)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια όμορφη αίθουσα του Πνευματικού Νεανικού Κέντρου του Ι.Ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών, φιλοξενήθηκε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, το τουρνουά Blitz «Αλέξης Κλαμαρής», το οποίο διοργανώθηκε για να τιμηθεί η μνήμη του επί χρόνια δραστήριου συνεργάτη του Πνευματικού Κέντρου και ιδρυτικού μέλους και αντιπροέδρου για τρία χρόνια, του Συλλόγου Α.Ε.Κ. «Άβαξ και Πεσσοί».
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το σύλλογο Α.Ε.Κ. « Άβαξ και Πεσσοί» (Σκακιστικό τμήμα) και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών (Πνευματικό Κέντρο).
Στο τουρνουά πήραν μέρος 55 σκακιστές από 19 Σωματεία ( ΑΟ 3 ΑΣΤΕΡΕΣ ΄89, ΣΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, ΕΟΑΟ “Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ”, ΑΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΣΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, ΚΕΟ, ΑΕΚ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, ΑΟ ΚΟΤΙΝΟΣ, ΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΕΥΒΟΙΚΗ ΕΣ, ΑΕΚ ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ, ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, ΣΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΕΠΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΑΜΕΣ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, ΣΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ) και ανάμεσά τους 5 ερασιτέχνες σκακιστές (χωρίς σωματείο). Η διάρκειά του ήταν 9 γύροι και παρείχε Διεθνή Αξιολόγηση FIDE ( ELO BLITZ).

Οι νικητές στις διάφορες κατηγορίες είναι:
ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΑΘΛΩΝ
1ος Νικητής (Γενικής Βαθ/γίας): Μαλικέντζος Σωτήριος (ΕΣΘ) 100 ευρώ  +  Μετάλλιο   
2ος Νικητής :  Γκούμας Γεώργιος (ΕΟΑΟ “Ο Φυσιολάτρης Νικαίας”) 60 ευρώ  +  Μετάλλιο
3ος Νικητής :  Μιχόπουλος Κωνσταντίνος (ΑΟ 3 Αστέρες ΄89) 40 ευρώ  +  Μετάλλιο
4ος Νικητής :  Νικολάου Γεώργιος (ΣΟ Παγκρατίου) 30 ευρώ
5ος Νικητής :  Μαυρικάκης Γεώργιος (ΑΣ Παπάγου) 25 ευρώ   
                                                                                           
1ος Βετεράνος: Γρηγοριάδης Αλέξανδρος (ΑΕΚ)  35 ευρώ,
1η   Γυναίκα: Χριστοδουλάκη Αντωνία (ΕΟΑΟ “Ο Φυσιολάτρης Νικαίας” ) 30  ευρώ, 
1ος Χωρίς διεθνές έλο: Petkov Milev (ΚΕΟ ) 20 ευρώ.  

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ:
1ος Κ(άτω των) 18 (ετών): Καλαντζής Γρηγόριος
Κ16: Γρηγοριάδης Μιχαήλ (ΑΕΚ)
Κ14: Μπουλαμάτσης Κωνσταντίνος (ΑΟ 3 Αστέρες ΄89)
Κ12: Πανόπουλος Ιωάννης (ΣΟ Κορυδαλλού)
Κ10: Σπυρόπουλος Νικόλαος (ΑΟ 3 Αστέρες ΄89)
Κ 8 : Πιλάλης Ερνέστος (ΑΕΚ)

Καλύτεροι αθλητές του ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ:
1ος Προβελέγγιος Δημήτριος
2ος Λώλης Θεόδωρος
3ος Μιχάλης Χρήστος-Παναγιώτης

Όλοι οι συμμετάσχοντες έλαβαν αναμνηστικά Διπλώματα.

Στην πετυχημένη διοργάνωση συνέβαλαν ο FIDE Arbiter Κεφάλας Δημήτριος , η υπεύθυνη κληρώσεων Κοπτερού Ευσταθία, καθώς και ο διαιτητής Απέργης Νικόλαος. Η αριστοτεχνική κάλυψη της διοργάνωσης οφείλεται στο μέλος του συλλόγου Γεώργιο Τσάλλα και τον φίλο του Συλλόγου Γεώργιο Παρασκευά, οι οποίοι προέβαλαν σε γιγαντοοθόνη όχι μόνο τις κληρώσεις και την βαθμολογία ανα γύρο, αλλά και ζωντανά στιγμιότυπα από τις πιο ενδιαφέρουσες βαθμολογικά παρτίδες. Ταυτόχρονα προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό από την πλούσια δραστηριότητα του εκλιπόντος Αλέξη Κλαμαρή, όπως επίσης και πληροφοριακό και υλικό αρχείου του συνδιοργανωτή Πνευματικού Νεανικού Κέντρου του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου. Πολύτιμη βοήθεια προσέφερε σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης και το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δημήτριος Προβελέγγιος. Επίσης σημαντική ήταν η ευγενική χορηγία του ζαχαροπλαστείου «Κοσμικόν» που προσέφερε γλυκίσματα για όλους τους διαγωνιζόμενους.
Μετά την απονομή των βραβείων ο πρόεδρος του Συλλόγου Α.Ε.Κ. «Άβαξ και Πεσσοί» Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης (στον οποίο οφείλεται και η ιδέα του τουρνουά), αφού ευχαρίστησε τους διαγωνιζόμενους για τη συμμετοχή τους και συνεχάρη τους διακριθέντες, μίλησε με συγκίνηση για τον εκλιπόντα εξαίροντας το ήθος και την εργατικότητά του και παρέδωσε στον αδερφό του, Χρήστο Κλαμαρή, τιμητική πλακέτα επισημοποιώντας την ανακήρυξή του σε επίτιμο Πρόεδρο του συλλόγου. Στην συνέχεια απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο στον ιερέα του Αγίου Νικολάου και υπεύθυνο του Πνευματικού Κέντρου, πατέρα Νικόλαο Δουληγέρη, ευχαριστώντας τον θερμά για την ουσιαστική και αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή του καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης.


Η Γ.Γ. ΑΕΚ «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ»
Ζωή Κωνσταντινίδου

















Δεν υπάρχουν σχόλια: