Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Νηφάλια παρέμβασι της ΕΣΟ υπέρ της άμβλυνσης των αντιθέσεων και διεξαγωγής του Περιφερειακού Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων της ΤΕΣΣΑΣ 2014. Mite intervento della Federazione Scacchistica Greca per per un miglior funzionamento della nostra Commissione Locale.

Προ εβδομάδος το σκακιστικό τμήμα του Α.Ε.Κ. Άβαξ και Πεσσοί αρνήθηκε να νομιμοποιήση δια της συμμετοχής του την εικόνα σχιζοφρένειας στην διοίκησι της Τοπικής Επιτροπής και την αδιαφάνεια/αυθαιρεσία της τοπικής ΤΕΔ και σε ένδειξι διαμαρτυρίας απέσυρε το ενδιαφέρον του για το Ομαδικό Περιφερειακό δήθεν «πρωτάθλημα» Παίδων – Κορασίδων της ΤΕΣΣΑΣ 2014, 2 (δύο) μόνο, αντί 4 που είχαν εμπροθέσμως δηλωθή, Ομάδων. Οι μέχρι σήμερα εξελίξεις μάλλον μας δικαιώνουν.
Δημοσιοποιούμε ένα μέρος από την σχετική αλληλογραφία, αρχίζοντας από την σημερινή επιστολή της ΕΣΟ και επιφυλασσόμαστε…
..........................................................................

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΣΟ

Αριθ. πρωτ. 94181                                                                              Αθήνα 16/10/2014

Προς το
Δ.Ο. της ΤΕΣΣΑΣ

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρία Γραμματέα,

Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας του Περιφερειακού Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων της ΤΕΣΣΑΣ 2014, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του αντίστοιχου  7ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων 2014, παρά τις όποιες παραδρομές αναφέρθηκαν από όλες τις πλευρές, η συμμετοχή του ΣΟ Θήβας και του ΣΟ Λιβαδειάς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή. 
Σημειώνουμε ότι τα αλλά 2 σωματεία, ΑΕΚ Άβαξ και Πεσσοί και Ευβοϊκή ΕΣ επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να αγωνιστούν σε ένα ολοκληρωμένο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και ειδικά η Ευβοϊκή ΕΣ δεν έθεσε κανένα θέμα για τον αρχικά ορισθέντα αγώνα που τελικά δεν διεξήχθη λόγω μη προσέλευσης του σωματείου ΑΕΚ Άβαξ και Πεσσοί.
Παρακαλούμε επομένως να προβείτε σε κλήρωση περιλαμβάνοντας και τις 4 προαναφερόμενες ομάδες, καθορίζοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα των αγώνων, σύμφωνα με την προκήρυξη (αριθ.πρωτ. ΤΕΣΣΑΣ : 19/28-09-2014).
Ευελπιστούμε ότι δεν θα επιμείνετε στις στείρες αντιπαραθέσεις, που δυστυχώς διαπιστώνονται συνεχώς μεταξύ των παραγόντων της περιοχής και σε καμία περίπτωση δεν ωφελούν την πρόοδο του αθλήματος.
Τέλος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόθεσή σας είναι η καλή λειτουργία της Επιτροπής γενικότερα, και με τη συνεργασία όλων, ευχόμαστε να μεριμνήσετε για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ


 

Και για να υπάρχει πληρέστερη εικόνα επι του θέματος δημοσιοποιούμε άλλες 2 επιστολές απο την ηλεκτρονική μας αλληλογραφία. Χωρίς σχόλια:



Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΣΟ

Αριθ.πρωτ. 94168                                                                  Αθήνα 13/10/2014

Προς
ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΣ
ΑΕΚ ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ
ΣΟ ΘΗΒΑΣ
ΣΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



Κύριε Πρόεδρε,

Λαμβάνοντας υπόψη:

  • την προκήρυξη για το 7ο  Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα 2014 Παίδων – Κορασίδων, Περιφερειακοί αγώνες ΤΕΣΣΑΣ (αριθ.πρωτ. ΤΕΣΣΑΣ 19/28-09-2014)
  • τις γραπτές και τηλεφωνικές δηλώσεις συμμετοχής των 4 ομάδων για τις οποίες ενημερώθηκε η ΕΣΟ
  • το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την  οριστικοποίηση των συμμετοχών και την κλήρωση (έγινε κλήρωση μόνο για 2 ομάδες)
  • την πρόθεση να αγωνιστούν όλα τα σωματεία με ίσους όρους και να μην αποκλειστούν ομάδες από ένα αναπτυξιακό πρωτάθλημα για τυπικούς λόγους
  • ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο για την τέλεση των αγώνων στις προβλεπόμενες ημερομηνίες της προκήρυξης χωρίς να επηρεασθεί ο προγραμματισμός των ομάδων και των αθλητών   

παρακαλούμε  όπως επιβεβαιώσετε γραπτώς, στην ΕΣΟ μέσω e-mail info@chessfed.gr ή φαξ: 210 9221620, τη συμμετοχή του σωματείου σας στο προαναφερόμενο πρωτάθλημα, το αργότερο μέχρι αύριο Τρίτη 14/10/2014 και ώρα 12:00 , προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σχετική κλήρωση και να οριστικοποιηθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ



Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΙ

Χαλκίδα, 14/10/2014
Προς
Αντιπρόεδρον και ΓΓ ΕΣΟ, Β. Θεοδωρίδη και Χρ. Γκορίτσα

Κύριοι,
Σας επιβεβαιώνουμε την συμμετοχή μας στο 7ο  Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα 2014 Παίδων – Κορασίδων, (Περιφερειακοί αγώνες ΤΕΣΣΑΣ).

Σας ανακοινώνουμε επιπλέον, πως από την μια ταυτίζεται η άποψι του Συλλόγου μας με το πνεύμα της χθεσινής σας ηλεκτρ. επιστολής, ως προς το να αγωνιστούν όλα τα σωματεία με ίσους όρους και να μην υπάρχουν αποκλεισμοί ομάδων, από την άλλη όμως εξακολουθούμε να ανησυχούμε εκτός από την εμφανή διάσπασι της ΤΕΣΣΑΣ και την διοικητικά ατελέσφορη λειτουργικότητα του ΔΣ, και για την αδιαφανή λειτουργία της ΤΕΔ (έχουμε ήδη διαμαρτυρηθή για την κατά την γνώμη μας αυθαίρετη σύστασι και σύνθεσί της –ερήμην του σωματείου μας),  η οποία ΤΕΔ εξακολουθεί να προκαλεί με κάποιες επιλογές της.
Μέχρι να δούμε μια νέα διαδικασία αρχαιρεσιών σε πλαίσια δημοκρατικών αρχών και αντικειμενικότητας, ελπίζουμε στο εξής η υπάρχουσα ΤΕΔ-ΤΕΣΣΑΣ να λαμβάνει υπ’ όψιν της τις ευαισθησίες και του δικού μας Συλλόγου και να τοποθετεί σε όλες τις θέσεις διαιτησίας --ιδιαίτερα εκείνες με υψηλή ευθύνη, όπως τους υπεύθυνους διαιτησίας σε Ομαδικά Πρωταθλήματα της τοπικής Επιτροπής μας-- πρόσωπα κατά το δυνατόν κοινής αποδοχής, υψηλού ήθους και εγνωσμένης αξίας/διαιτητικής εμπειρίας.

Με τιμή

Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης
Πρόεδρος ΑΕΚ ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια: