Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Στα βήματα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: Αρτάκη, 24 σημερινές φωτογραφίες. Ρεπορτάζ – βουβή μαρτυρία… In Country Program 2014¨ In Country Program: “Following the footsteps of the Greeks of Asia Minor”, ERDEK . 24 fotos dal "Erdek"/Artaki, citta antica colonia greca sull' Asia Minore...

Σας γράψαμε από την πρώτη αφιερωματική ανάρτησι σχετικά με το εφετινό Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (στον χαιρετισμό του Συντονιστή) την θεματική ενότητα που για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στο Πρόγραμμα: την Μικρά Ασία και την εκεί παρουσία του Ελληνισμού.
Έ, λοιπόν, από την Παρασκευή είμαστε εκεί, ακολουθώντας τα βήματα των Ελλήνων από τον πρώτο ελληνικό αποικισμό μέχρι και σήμερα. Σήμερα, Κυριακή 6 Ιουλίου αποβιβασθήκαμε για λίγα λεπτά μόνο, στην Αρτάκη. Την ορίτζιναλ εκείνη πόλι την παραλιακή στον Μαρμαρά. Σήμερα οι ενόπλως εγκαταστημένοι μουσαφίρηδες την αποκαλούν Ερντέκ (Erdek).
Οι 24 φωτογραφίες που αναρτούμε εδώ είναι βουβές μαρτυρίες του περάσματος από την γή αυτή της Ιωνίας, του θαυμασμού, της συγκίνησης και τις πίκρας μας…Δεν υπάρχουν σχόλια: