Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ένα εξάλεπτο βιντεάκι κινουμένων σχεδίων όλο έμπνευσι και ευαισθησία. “Connect Ed”: Un film (Ron Sapinoso, 2008) di animazione 3D pieno di significato e sensibilità; (1mo Premio Singapore, 2009).

Είναι ένα μικρού μήκους φιλμάκι κινουμένων σχεδίων (με τρισδιάστατη εικονογράφησι) που μεταφέρει μια βαθιά αλληγορία. Ο Φιλιππινέζος δημιουργός του, Ron Sapinoso, κάνει με πρωτότυπο τρόπο μια επίκλησι στην ανθρωπιά μας (και εμμέσως στην λογική μας). Κάπου, όμως, μέσα στην όλο ευαισθησία αφήγησι, υπάρχει και το σκάκι! Η ταινία δικαιολογημένα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, βραβεύτηκε (Σιγκαπούρη, 2009).
Το ίχνος από το 6λεπτο βιντεάκι στο γιουτιούμπι, το είχαμε χάσει μέσα στα ηλεκτρονικά συρτάρια και τους φακέλους του υπολογιστήρα μας. Το ξαναβρήκαμε όμως για να το αναρτήσουμε προς ευχαρίστησι των μικρότερων φίλων του Νέου Παλαμήδη, αλλά και επιπλέον αφιερωματικά, προς τιμήν του φίλου και συνεργάτη μας Γιώργου Τσάλλα. Ως γνωστόν, τελευταία οι αγαπημένες του δημιουργικές ενασχολήσεις μοιράζονται -με εξαιρετική μάλιστα επιτυχία- ανάμεσα στις ταινίες μικρού μήκους και στο σκάκι!


Connect Ed: The First Philipino 3D animation Awarded as one of the Best in Asia

Δεν υπάρχουν σχόλια: