Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η ταινία «Τα Πάθη του Χριστού»: Για τα δέκα χρόνια της, ένα νέο βίντεο (πλήρους προβολής, 2ω 05΄) στο You Tube και δέκα παράξενα! Di nuovo sul film “La passione di Cristo” di Mel Gibson;1 video su YouTube (completo), 10 anni (2004-2014) e 10 curiosità!

Είναι πασίδηλο (μετά από 3 μέχρι σήμερα αναρτήσεις στο ιστολόγιο) ότι το φίλμ του Μέλ Γκίμπσον «Τα Πάθη του Χριστού» χαίρει τελικά της επιδοκιμασίας μας.
Ας λένε και γράφουν οι άλλοι ότι η ταινία είναι απλώς «σπλάτερ με πολύ αίμα», « ένα "λουτρό" αίματος διάρκειας 125 λεπτών» (αφήνουμε τα εμβόλιμα «ρατσιστική», «αντισημιτική», «αντιεβραϊκή», «σαδιστική» κ.τ.ο.).
Για μάς παραμένει μια πολύ ενδιαφέρουσα κινηματογραφική ταινία. Μια ταινία που δεν είναι αψεγάδιαστη. Δεν πρόκειται δα για ιστορικό ντοκυμαντέρ! Είναι ένα φίλμ όμως, με ανατρεπτικά στοιχεία και με τολμηρές πρωτοτυπίες σε σχέσι με την κατεστημένη χολυγουντιανή νοοτροπία. Ένα θρησκευτικό έπος ή μάλλον δράμα, που παρακολουθεί αρκετά πιστά την κειμενική παράδοσι του χριστιανισμού. Κι ας έχει η ματιά του σκηνοθέτη μια στάμπα ρωμαιοκαθολικισμού.

Παράλληλα, δεν αρνιόμαστε την κάπως υπερβάλλουσα τάσι ρεαλισμού και κάποια στοιχεία νατουραλισμού, αλλά, όπως έχουμε ξαναγράψει σε α΄ πρόσωπο: «το φίλμ του Γκίμπσον δεν έχει –για μένα- τεράστια ευαγγελικά κενά και το σπουδαιότερο, δεν με προσβάλλει ως χριστιανό πιστό (όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ανάλογα κινηματογραφικά έργα του Χόλυγουντ ή άλλων ευρωπαϊκών παραγωγών με (εμφανή ή συγκεκαλυμμένη) αλλότρια θρησκευτική ή ιδεολογική στόχευσι».
Όποιος θέλει γλυκανάλατα καθωσπρεπικά εργάκια για μικρά παιδιά, δακρύβρεχτα μελό, ρόκ όπερες, διανοουμενίστικες προσεγγίσεις, εξυπνακίστικα σενάρια με προσωπικές αυθαιρεσίες κατά τα περίεργα γούστα μισοανώμαλων σκηνοθετών και σεναριογράφων (άθεων ή μάλλον αλλόθρησκων παραγωγών), ας πάει να παρακολουθήσει άλλα προϊόντα της έβδομης τέχνης (υπάρχουν καμμια πενηνταριά) με το ίδιο ή παρεμφερές θέμα, τα Πάθη του Χριστού...

Και επειδή στο Γιουτιούμπ παρακολουθούμε κάθε χρόνο το ίδιο «έργο», να διαγράφονται δηλαδή όλα τα σχετιζόμενα με το φίλμ βιντεάκια που τυχαίνει να διαλέγουμε για τις αναρτήσεις μας, αναδημοσιεύουμε σήμερα (ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ) το (πολύ καλής ποιότητας και πλήρες!) βίντεο που βρήκαμε εκεί. Και με την ευκαιρία θα προσθέσουμε (στην συνέχεια) και μια δεκάδα αξιοπερίεργα σχετικά με την ταινία!


TO ΦΙΛΜ ΣΕ BINTEO

The Passion of the Christ 2004 HD 720p (FULL MOVIE)

ΤΑ ΔΕΚΑ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ (Συνεχίζεται) (Under construction)

Δεν υπάρχουν σχόλια: