Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Σχολικό Σκάκι: Εσωτερικό Πρωτάθλημα στο 4ο ΓΕΛ Χαλκίδος! Προκήρυξι, Συμμετοχές, Κληρώσεις, Αποτελέσματα Α΄ Γύρου. Scacchi Scolastici: Campionato interno nel 4 Liceo di Calkida (record assoluto x Eubea!). School Chess at 4th Lyceum in Chalkis: The 1st Internal Championship in Secondary School in Eubea!

 
Με την συμμετοχή 12 μαθητών άρχισε στο 4ο Γενικό Λύκειο της Χαλκίδας Εσωτερικό Πρωτάθλημα Σκακιού.
Με δεδομένη την παντοδυναμία της παπαγαλίας και της βαθμοθηρίας στον χώρο της Δευτεροβάθμιας, η διεξαγωγή αγώνων του κατ’ εξοχήν πνευματικού αθλήματος και μάλιστα μέσα σε Λύκειο συνιστά κάτι σαν τολμηρή πρωτοτυπία! Και απόδειξις των προηγουμένων είναι το γεγονός πως αυτό το «1ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Σκακιού» του 4ου ΓΕΛ Χαλκίδος δεν αποτελεί απλώς το πρώτο του είδους στην ιστορία του εν λόγω Σχολείου, αλλά (σύμφωνα με όλα τα γνωστά σε εμάς δεδομένα) την πρώτη ανάλογη διοργάνωσι ανάμεσα και σε όλα τα πρωινά Λύκεια της Χαλκίδας και ακόμα όλης της Εύβοιας! Λογικό, λοιπόν, εμείς στο «Α.Ε.Κ. Άβαξ Και Πεσσοί» να αισθανόμαστε τιμή και μέχρι ενός βαθμού υπερηφάνεια για το ότι συμβάλλουμε καταλυτικά στην εν προκειμένω καινοτόμα δράσι ! Και βέβαια, συν Θεώ, θα συνεχίσουμε!
Παραθέτουμε πρώτα τις συμμετοχές στους 2 Ομίλους με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου του Β΄ Ομίλου (+ την κλήρωσι στον Ά Όμιλο), και στην συνέχεια, από κάτω, την ανακοίνωσι - προκήρυξι των αγώνων που κυκλοφόρησε στο 4ο Λύκειο.



ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Έμπειροι)

1.Χρήστος Δεληγιάννης  Β2 (Τμήμα)
2.Παρασκευή Ζησίμου   Β2
3.Μάριος Μετοχιάτης   Β4
4.Αθανάσιος Ρούσσος Α4
5. Μαρία Φλώκου A5
6. Έρση Χατζηλία A5

Κλήρωσι 1ου Γύρου:
Ζησίμου - Δεληγιάννης
Μετοχιάτης – Χατζηλία
Ρούσσος - Φλώκου

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Ερασιτέχνες)

1.Θάνος Γεροκωσταντής Α1
2.Εύη Δαμασκηνού  Α1
3.Κωνσταντίνος Καρδαράς Α2
4.Δημήτρης Κατσανάς Α2
5.Αναστάσης Πατερίτσας Α4
6.Κωνσταντίνος Τίκας Β7

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου Γύρου:
Δαμασκηνού – Γεροκωσταντής 1-0
Καρδαράς – Τίκας                      1-0
Κατσανάς – Πατερίτσας     0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1-3 : Δαμασκηνού βαθμοί 1
... Καρδαράς 1
... Πατερίτσας  1
4-6 : Γεροκωσταντής 0
... Τίκας 0
... Κατσανάς 0


...............................................................

4ο ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Χαλκίδα, 17.3.2014



ΘΕΜΑ: 1ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ



Το 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ στα πλαίσια ενεργούς συμμετοχής τυχόν ενδιαφερομένων μαθητών στο πρόσφατα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας ως ισότιμο με τα άλλα παραδοσιακά αθλήματα του σχολικού αθλητισμού, πνευματικό άθλημα του Σκακιού και προκειμένου να αντιπροσωπευθεί επιτυχώς στο προσεχές Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα 2014, προκηρύσσει εσωτερικό πρωτάθλημα μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μαθητών του σχολείου.

Οι αγώνες ανήκουν (όπως και οι αντίστοιχοι των Πανελληνίων Σχολικών Πρωταθλημάτων στο σκάκι) στην κατηγορία του Γρήγορου Σκακιού (Rapid Chess), θα γίνουν δηλ. με χρήση σκακιστικού χρονομέτρου (χρόνος ³ 15’ για κάθε παίκτη) και θα διεξαχθούν ως αθλητική δραστηριότητα σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο (εκτός διδακτικού ωραρίου του/των υπευθύνου/-ων καθηγητού/-ών), που θα ανακοινωθούν εγκαίρως μετά από συνεννόηση με την Διεύθυνση του Σχολείου.

Η διοργάνωση θα υποστηριχθεί (με υλικό και τεχνογνωσία) από τον μορφωτικό-αθλητικό σύλλογο «Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Άβαξ Και Πεσσοί» και έχει ως αξιοσημείωτο επιπλέον χαρακτηριστικό ότι θα αποτελέσει την πρώτη του είδους, όχι μονο στην ιστορία του Σχολείου μας, αλλά (σύμφωνα με όλα τα δεδομένα) την πρώτη ανάλογη ανάμεσα και σε όλα τα πρωινά Λύκεια της πόλης μας!



ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι, ανεξαρτήτως αγωνιστικού επιπέδου, μαθητές-μαθήτριες του Σχολείου, υπο την προϋπόθεση να γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες του αθλήματος.



ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ημιτελική Φάση: Σε δύο Ομίλους. Έναν με μαθητές-τριες με αθλητικό δελτίο ή με διακρίσεις σε προηγούμενες σχολικές σκακιστικές διοργανώσεις και έναν για μαθητές μή εγγεγραμμένους σε σκακιστικούς συλλόγους.

Σύστημα πούλ διπλών συναντήσεων.

Τελική Φάση: Οι τρείς πρώτοι από τον Α΄ και ο πρώτος από τον Β΄ Όμιλο σε Τελικό Τεσσάρων (Final Four): 1Α-3Α, 2Α-1Β .





ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Οι πρώτοι (1 – 3) της Τελικής Φάσης της Βαθμολογίας με μετάλλια.

Όλοι οι συμμετάσχοντες αναμνηστικά διπλώματα.

Η σειρά κατάταξης μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την σύνθεση της 6μελούς ομάδας η οποία θα εκπροσωπήσει το Σχολείο μας στο προσεχές ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ Περιφερειακό Πρωτάθλημα.





ΑΡΧΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: (+ Κλειδάριθμοι πρίν την Κλήρωση)

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Δελτίο ΕΣΟ)

1.Χρήστος Δεληγιάννης  Β2 (Τμήμα)

2.Παρασκευή Ζησίμου   Β2

3.Μάριος Μετοχιάτης   Β4

4.Αθανάσιος Ρούσσος Α4

5. Μαρία Φλώκου A5

6. Έρση Χατζηλία A5



Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Ερασιτέχνες)

1.Θάνος Γεροκωσταντής Α1

2.Εύη Δαμασκηνού  Α1

3.Κωνσταντίνος Καρδαράς Α2

4.Δημήτρης Κατσανάς Α2

5.Αναστάσης Πατερίτσας Α4

6.Κωνσταντίνος Τίκας Β5





ΚΛΗΡΩΣΗ (Ημιτελική Φάση Ομίλων)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Υπεύθυνο Διοργάνωσης, καθηγητή κ. Αλέξανδρο Σοϊλεμέζη
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: