Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

1ο Τουρνουά Μπλίτζ «Δρ Γκρέκο»: η αφίσα της διοργάνωσης. 1st Blitz Tournament “Dr Greco”: the poster of the tournament in honor of Lorenzo Mabilis. The afissione del Torneo Lampo in onore di L. Mavilis


Έτοιμη και η αφίσα της διοργάνωσής μας. Το πρόσωπο του μεγάλου πατριώτη, αναγνωρισμένου ποιητή και ισχυρού σκακιστή Λορέντζου Μαβίλη, έχει φυσικά την τιμητική του. 

Ευδιάκριτα τα κύρια συστατικά της σύνθεσης:

Μία φωτογραφία-προσωπογραφία του Λορέντζου Μαβίλη.

Μία χαρακτηριστική θέσι-σκακιστικό διάγραμμα από παρτίδα (εντυπωσιακή μινιατούρα!) που έπαιξε στο τελευταίο του τουρνουά στην Γερμανία. Στο Regensburg, όπου κατέκτησε την 1η θέσι και έφτασε στο απόγειο της δυναμικότητάς του ως σκακιστής. Το σύστημα αναγνώρισης δυναμικότητας Edo (το ας το πούμε και «ιστορικό Elo») για τους σκακιστές της παλιάς, πρό FIDE, εποχής, του αναγνωρίζει την αξιοζήλευτη επίδοσι Edo Rating 2.346!!

Βεβαίως ο …"δαίμων του τυπογραφείου" δεν έμεινε μακριά μας: μας χτύπησε δίς: με …ένα νί και ένα σίγμα!

Με τις υγείες μας!

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

“Success Story”: Το χρονογράφημα-επιστροφή του "αεροβάτη"-συνεργάτη μας, Αιθεροβάμονα.



«Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες
Φίλε μου, όσοι δεν ένιωσαν ποτέ, με τι
Σίδερο, με τι πέτρες, τι αίμα, τι φωτιά,
Χτίζουμε, ονειρευόμαστε και τραγουδούμε!»
Οδυσσέας Ελύτης
 





SUCCESS STORY 
( Η ιστορία μιας απόλυτα πετυχημένης … ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ) 

Μετά από αρκετό καιρό, είναι αλήθεια, αποφάσισα να γράψω και πάλι. Η αφόρμησή μου γι’ αυτό ήταν το γνωστό τραγούδι: « Σιγά μην κλάψω». Το χαμόγελό μου δεν πρόκειται να μου το κόψει κανένας άχρηστος πολιτικάντης ούτε κανένας ανεγκέφαλος και κομπλεξικός προϊστάμενος- τυπικός και πιστός διαχειριστής του συστήματος. Όμως, δεν ανέχομαι να με περνούν για χαζό, να υποτιμούν την αντίληψή μου, να αγνοούν την κρίση μου και τη βούλησή μου, να προσπαθούν να εξανδραποδίσουν το μυαλό και την ψυχή μου.

Γι’ αυτό γελάω πικρόχολα ακούγοντας τους πολιτικούς ταγούς μας να μιλάνε για συνταγές και μεθόδους που υποτίθεται πως στοχεύουν στο κοινωνικό καλό, στη σωτηρία της πατρίδας, στο να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα για τη δόλια Ελλάδα. Την υποθετική επιτυχία την έκαναν τζόγο, στοίχημα, παιχνίδι. Δεν μου κάνει εντύπωση το γεγονός, καθότι όλοι αυτοί οι επαγγελματίες και καριερίστες πολιτικοί μια ζωή έχουν μάθει να είναι «φιλοπαίγμονες εν ου παικτοίς», όπως λέει ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης.

Για ποια σενάρια επιτυχίας μας μιλάνε με την ανεργία στα ύψη, με τους μισθούς και συντάξεις πείνας. Με τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, με την απαξίωση κάθε έννοιας δικαίου, αξιοκρατίας, ισότητας και ισοτιμίας; Θα έχουν πετύχει ισοπεδώνοντας και εξοντώνοντας καθημερινά το δόλιο λαό; Η επιδίωξη τους είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, από τη μία για να συντηρείται με τα χρήματά τους όλο αυτό το σκυλολόϊ του καθεστώτος και από την άλλη για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μη τους μένει χρόνος ούτε αντοχή για επιβουλές εναντίον τους. Στις Θερμοπύλες οι 300 πέθαναν για την Ελλάδα. Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει από τους 300 της Βουλής, που ασχολούνται με το να βρίζουν ο ένας τον άλλο, να αλληλοαπειλούνται επιδεικνύοντας μια απερίγραπτη ψευτομαγκιά, ένα πανηλίθιο τσαμπουκά και ένα υπερφίαλο εγωκεντρισμό. Αντιμετωπίζουν τους πολίτες πανομοιότυπα: Πότε με βαρύγδουπο ύφος και πότε με έντονα λαϊκίστικο χαμόγελο. Μου θυμίζουν τη γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση όπου ένας δικός μας αγκαλιάζει με πάθος κάποιο τουρίστα , τον φιλάει και τον χτυπά 3 φορές στον ώμο ως δείγμα ανθρώπινης και ζεστής επικοινωνίας. Όλους μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο. Όμως, η μαύρη αλήθεια είναι πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΟ ΑΝΙΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΣΩΝ. Άλλο ΙΣΟΤΗΤΑ και άλλο ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ. Μας έχουν ισοπεδώσει, μας έχουν ευθυγραμμίσει, μας έχουν συνθλίψει, μας έχουν λιώσει και βγαίνουν στο γυαλί φλυαρώντας για στοιχήματα, για το κοινό καλό, για μελλοντική σωτηρία, για συνταγές επιτυχίας (SUCCESS STORY).

Από όλα όσα μας λένε, έχω συγκρατήσει αυτό το στυλ: ΕΓΩΙΣΤΕΣ, ΞΕΡΟΛΕΣ, ΠΡΟΦΗΤΕΣ, ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ, ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟΙ ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΛΑΓΝΟΙ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΟΙ ΦΟΥΜΑΔΟΡΟΙ, ΜΑΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΑΤΕΡΜΟΝΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ, ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και τα λοιπά και τα λοιπά… Αυτό το διαχρονικό στυλ τους είναι … το μόνο που θυμάμαι!

Εμείς, όμως, τι κάνουμε; Έχουμε αποδείξει άπειρες φορές πως έχουμε γιαλό, αλλά που μυαλό! Έχουμε κακοπάθει σαν λαός όσο κανείς άλλος στον κόσμο (κατοχή, λοιμοί, σεισμοί , καταποντισμοί, προσφυγιά, εμφύλιος). Το δέντρο της Ελλάδας μας είναι ποτισμένο με ποτάμια από το δικό μας αίμα.
Μα, έχουμε παράλληλα αποδείξει επίσης άπειρες φορές πως δεν έχουμε ούτε ΛΟΓΙΚΗ ούτε ΜΝΗΜΗ. Ξεχνάμε εύκολα με αποτέλεσμα να ξαναπαθαίνουμε τα ίδια και χειρότερα. Στη θέση της λογικής βάζουμε τις περισσότερες φορές το συναίσθημα. Είμαστε αυθόρμητοι, ενθουσιώδεις, παρορμητικοί. Έτσι, φανατιζόμαστε, παρασυρόμαστε και πέφτουμε στις παγίδες που μας στήνουν. Επειδή δεν έχουμε ούτε σωστή παιδεία, δεν έχουμε ούτε επίπεδο και ούτε πολιτισμό. Γι’ αυτό και όλες οι επιλογές μας είναι η αντίστοιχη συνισταμένη όλων των παραπάνω συνιστωσών…
Τέτοια φώτα έχουμε, τέτοια αρετή δείχνουμε, τέτοιους ανθρώπους εκλέγουμε. Κι αυτοί με τη σειρά τους τέτοια αρετή έχουν, τέτοια πολιτική εφαρμόζουν. Ανάλογα με το κοπάδι και ο τσομπάνος. Γιατί απλά, πολίτες πρόβατα γεννούν κυβερνήσεις ΛΥΚΩΝ!!! Μας έβγαλαν από τη γυάλα μας και μας πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα. Καταλάβατε τώρα ,ψαράκια ,πόσο άξιζε η «γυάλα» μας; Καταλάβατε γιατί στη βουλή δεν μπαίνει ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;

Εν κατακλείδι, τι επιτυχία περιμένουμε; Χαιρετούρες και ένα κλίμα τεχνητής ευφορίας με τον Ομπάμα αντάμα;
Γι’ αυτό σας λέω: δεν αξίζει να κάνουμε τίποτε για κανένα. Καλύτερα μόνοι μας, περήφανοι αετοί σε δυσθεώρητα ύψη παρά μαζί με τα μαδημένα κοτόπουλα. Σιγά μην κλάψω για ιστορίες χαμένες από χέρι, για σενάρια της πλάκας.
ΚΑΨΤΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ! Ως απάντηση στο success story …ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ …ΤΑ ΣΤΟΡΙΑ!!!

ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ (ΑΕΡΟΒΑΤΗΣ)

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Σκακιστικό Τουρνουά Μπλίτς προς τιμήν του Λορέντζου Μαβίλη. Un Torneo Lampo Open in onore del grande patriota, poeta e scacchista Lorenzo Mavilis




ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ»

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ BLITZ  «Dr GRECO»
Τιμή στον μεγάλο πατριώτη, ποιητή και σκακιστή ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΜΑΒΙΛΗ
ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ FIDE (ELO BLITZ)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:    Α.Ε.Κ. «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙA ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης, Πρόεδρος «AΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ»
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Κεφάλας, Διαιτητής Fide Arbiter
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ελβετικό Επτά (7) γύρων
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:  The BOOKBAR CAFÉ, Τζιαρντίνι 2, Κρηπίδωμα, Χαλκίδα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ  Σαββάτου 5 Οκτωβρίου 2013
17:00 μ.μ.  Δηλώσεις και Επιβεβαίωση συμμετοχών
17:30 μ.μ.  Έναρξη 1ου γύρου

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 5  λεπτά +  3΄΄ για κάθε παίκτη για την ολοκλήρωση κάθε παρτίδας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι ανεξαρτήτως δυναμικότητας ή ένταξής τους σε σύλλογο. Ανώτατο όριο: 40 άτομα - θα τηρηθεί προτεραιότητα.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Παράβολο 5 €.  Μέλη ή αθλητές «Α.Ε.Κ. «AΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» 2 €. Με το κουπόνι του παραβόλου, κάθε σκακιστής-σκακίστρια δικαιούται από το μπαρ του Café, έναν καφέ ή αναψυκτικό.
ΕΠΑΘΛΑ
1ος νικητής:  64 ευρώ  + Βιβλίο    1η γυναίκα: 15 ευρώ
2ος νικητής:  40 ευρώ  + Βιβλίο    1ος χωρίς διεθνές elo: 15 ευρώ
3ος νικητής:   21 ευρώ + Βιβλίο    1ος (Κ8, Κ10,Κ12, Κ14) αναμνηστικά μετάλλια.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Τα χρηματικά έπαθλα δεν μοιράζονται. Έπαθλα δικαιούνται μόνον όσοι ολοκληρώσουν το τουρνουά. Ισχύουν τα εξής κριτήρια:               1) Bucholz, 2) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας με τα κριτήρια άρσης                       3)   Παρτίδες με  τα μαύρα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στο e-mail: tournamentblitzdr.greco@gmail.com
 ή στην κα. Έφη Κοπτερού (6970509033) ή  20΄ λεπτά πριν την έναρξη στον χώρο των αγώνων με την φυσική παρουσία του παίκτη.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Στο www.chess-results.com
Και βέβαια στο ιστολόγιο του Συλλόγου: http://neospalamedes.blogspot.gr/

Για ό,τι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη, αποφασίζει τελεσίδικα η Επιτροπή Αγώνων στην οποία συμμετέχουν οι Δημήτρης Βογιατζής, Δημήτρης Κακάτσος και  Γιώργος Τσάλλας.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Α.Ε.Κέντρο ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ: Πρόσκλησι Μελών για Γενική Συνέλευσι 2013 (Δελτίο Τύπου). Abaco e Pezzi: invito ai membri del circolo per la prossima Assemblea Generale.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Χαλκίδα, 19.09.2013 [Αρ. πρ. 57, 04.09.13] 

Καλούνται τα μέλη του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου ¨ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ" να προσέλθουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών προς ανάδειξη νέου ΔΣ, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11.15 πμ στην προσωρινή έδρα του Συλλόγου στο 4ο Γυμνάσιο/Εσπερινό ΓΕΛ (Χαλκίδα, Πάροδος 28ης Οκτωβρίου 2, 1ος Όροφος).
Παρακαλούνται οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή να δηλώσουν εκ νέου την υποψηφιότητά τους στην Γ. Γραμματέα. του Συλλόγου, κ. Κωνσταντινίδου μέχρι και το μεσημέρι της 28ης Σεπτεμβρίου 2013.

Εκ του ΔΣ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα Ανοιχτό Τουρνουά στην Χαλκίδα για τον εκλιπόντα Ηρακλή Μπασούκο και μια σκακιστική παρτίδα. Un Torneo Open alla memoria di Iraklis Bassukos a Calkida e una sua bella partita.

Η σκακιστική οικογένεια της Χαλκίδας έχασε πρόσφατα ένα για πολλές δεκαετίες και μέχρι πρόσφατα δραστήριο μέλος της. Τον σεμνό αθλητή και ιστορικό μέλος της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών, Ηρακλή Μπασούκο
Την προσεχή μάλιστα Kυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, είναι το σαραντάμερο μνημόσυνό του.
O αποθανών (γενν. 1944) ήταν συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μαθηματικός στην ειδικότητα, έχοντας υπηρετήσει επι σειράν ετών στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευσι, και είχε κάποια προβλήματα υγείας που τελευταία επιδεινώθηκαν ραγδαία.
Αγαπητός από όλους όσους τον γνώριζαν, διακρινόταν για την ευγένεια και το μειλίχιο ήθος του, ενώ ήταν και ισχυρός σκακιστής με μεγάλη εμπειρία και επιδόσεις παίκτη α’ κατηγορίας –ενίοτε και υψηλότερα.
 [ΣΣ Η φωτογραφία είναι απο βράβευσί του στην περσινή (2012) κοπή πίττας της ΕΕΣ)
Για τον συμπαθέστατο μακαρίτη ο σύλλογός του αφιερώνει, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρός του, Π. Γιαννούτσος, την διοργάνωσι του προσεχούς ανοικτού τουρνουά που ξεκινάει την Τετάρτη 25 του τρέχοντος μηνός. 
Στα επιμέρους χαρακτηριστικά του, το τουρνουά δεν διαφέρει από τις προηγούμενες εκδόσεις του (σύστημα αγώνων, χρόνος σκέψης κλπ), όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από την οικεία ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
Από αυτήν υπογραμμίζουμε στους ενδιαφερόμενους αθλητές και επισκέπτες μας ένα σημείο, στο οποίο πρέπει να δώσουν την πρέπουσα προσοχή: «Λόγω του περιορισμένου χώρου διεξαγωγής του τουρνουά, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας της δήλωσης των αθλητών».

Σ’ αυτό το αφιερωμένο στη μνήμη του φίλου σκακιστή Ηρακλή Μπασούκου, ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, ο σύλλογός μας ΑΕΚ ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ απευθύνει θερμή πρόσκλησι συμμετοχής σε όλους τους ενεργούς αθλητές του
Το ιστολόγιο εκτός από την έκφρασι θερμών συλλυπητηρίων στους οικείους του και στους φίλους της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών, φιλοξενεί μια όμορφη σκακιστική παρτίδα του εκλιπόντος. 

Η ΠΑΡΤΙΔΑ
Play chess online

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη συμμετοχή αθλητή μας στο σκακιστικό Τουρνουά της Νίκαιας. La partecipazione di un nostro nel Torneo Open di Nikea (Atene)

Με μια αξιοπρεπή επίδοσι συνοδεύθηκε η συμμετοχή του αθλητή και ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου μας, Δημήτρη Προβελέγγιου στο διεθνές Open της Νίκαιας. 
Το παραδοσιακό αυτό σκακιστικό τουρνουά που από 20ετίας διοργανώνεται από τον Δήμο Νικαίας σε συνεργασία με τον σύλλογο Ε.Ο.Α.Ο. ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ Νίκαιας και την Ε.Σ.Ο., εφέτος διεξήχθη από 26 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή 305 σκακιστών (97 στον α΄ και 208 β΄ όμιλο), μεταξύ των οποίων υπήρχαν και 7 τιτλούχοι (2 GM, 3 IM, 2 FM).
Το τουρνουά παίχτηκε σε 2 ομίλους και, με την προαναφερθείσα μαζική συρροή σκακιστών κάθε ηλικίας και δυναμικότητος, φαίνεται πως θα παραμείνει το πολυπληθέστερο τουρνουά στην Ελλάδα για το 2013.

 Ο φίλος μας, συνιδρυτής και για ένα διάστημα συνδιαχειριστής του Ιστολογίου, Δημήτρης, αγωνίστηκε στον β’ όμιλο του Τουρνουά (για παίκτες κάτω του 1700 Elo) και με 3,5 βαθμούς στους 9 δυνατούς κατετάγη στην 149η θέσι μεταξύ 208 συμμετασχόντων (με starting rank, δηλ. αρχική θέσι εκκίνησης τουρνουά, 183). 
Η επίδοσί του φαίνεται εκ πρώτης όψεως χαμηλή, αλλά πρέπει να ληφθή υπ΄όψιν και το γεγονός ότι ο αθλητής μας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παίξη στον 9ο γύρο και μηδενίστηκε.

Οι αντίπαλοι και τα αποτελέσματά του ανα γύρο:
1. Κουβαράς Ανδρέας 0
2. Βασιλειάδου Ελπίδα 1
3. Παπακωνσταντίνου Γιώργος 0,5
4. Χαλκιαδάκη Αντωνέλλα 0,5
5. Ανθοπούλου Ιωάννα 0.5
6. Πραματευτάκη Ασπασία 0
7. Τσιβγούλης Ευάγγελος 0
8. Γρηγοράτου Αλεξία-Ζήνα 1
9ος γύρος : μηδενισμός


Ακόμα όμως και με την απώλεια βαθμού από τον μηδενισμό στον τελευταίο γύρο, το 3,5 στα 8 δεν είναι μακριά από τον αρχικό στόχο του 50% (πέρα από την συλλογή αγωνιστικής εμπειρίας) και δίνει σε συνδυασμό και με την δυναμικότητα των αντιπάλων του απόδοσι του 1245 Elo.

Και εις άλλα, φίλτατε Δημήτριε!


ΥΓ.  Για την ιστορία, την α’ θέσι στο κύριο τουρνουά (Α’ Γκρούπ 1700+) κατέκτησε με 7,5 βαθμούς ο αγαπητός σκακιστής της ΑΕΚ Διεθνής Μαίτρ, Κώστας Μουτούσης, ο οποίος ξεπέρασε --νικώντας τον στην μεταξύ τους παρτίδα!- τον Γρανμαίτρ και πολυ-πρωταθλητή Ελλάδος Βασίλη Κοτρωνιά, που κατετάγη με τα κριτήρια ισοβαθμίας δεύτερος .

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

A.E.K. «Άβαξ και Πεσσοί» Δελτίο Τύπου : Εγγραφές – Έναρξη Μαθημάτων. Inizio attivita’ anno 2013/2014; iscrizioni al nostro Circolo Scacchi



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Το Σκακιστικό Τμήμα του Α.Ε.Κέντρου «Άβαξ και Πεσσοί», αναγνωρισμένο από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία απο το 2009, συνεχίζει την προσπάθεια για καλλιέργεια και διάδοση του αθλήματος του Σκακιού στην Χαλκίδα.
Προς τον σκοπό αυτό διοργανώνει προπονητικά τμήματα και κύκλους μαθημάτων σε παιδιά και ενήλικες.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 
Εγγραφές όλο τον Σεπτέμβριο, κάθε Σάββατο από 11.00 – 13.00.
Έναρξη μαθημάτων σκακιού για τα παλιά μέλη και επιβεβαίωση επιπέδων των ήδη εγγεγραμμένων αθλητών, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.
Προσωρινό Ωράριο: Περσινοί και νέοι ΑΡΧΑΡΙΟΙ: 11.00 - 12.00 Τμήματα Μεσαίων, Προχωρημένων και Αθλητών του Συλλόγου: 12.00 – 14.00
Επίσημη έναρξη και Αγιασμός: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΔΡΑ 
Τα μαθήματα καθώς και οι προπονήσεις των αθλητών θα διεξάγονται και για εφέτος στην προσωρινή έδρα του σκακιστικού Τμήματος, που για τρίτη χρονιά φιλοξενείται στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδος (Πάροδος 28ης Οκτωβρίου, 1ος Όροφος). Σε περίπτωση δημιουργίας τμήματος ενηλίκων θα συμπληρωθεί εκ νέου το ωράριο και θα ανακοινωθεί εγκαίρως ο χώρος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
Πληροφορίες επιτόπου στην προσωρινή έδρα του Τμήματος, κάθε Σάββατο 11.00 – 13.00, καθώς και στα τηλέφωνα:
6936550215 (: Έφορος κα. Κωνσταντινίδου)
6974335435 (: Αντιπρόεδρος κ. Κακάτσος)
6976372967 (: Πρόεδρος κ. Σοϊλεμέζης)

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η προκήρυξη του Ομαδικού Πρωταθλήματος ΤΕΣΣΑΣ 2013 και 1 σχόλιο για την εικονική πραγματικότητα. Il bando del Torneo Scacchi a squadre 2013 di periferia.

Με την απαισιόδοξη διαπίστωσι ότι στα διοικητικά πράγματα του αθλήματος του σκακιού της περιοχής μας οι χρονίζουσες παθογένειες που διέπουν τις σχέσεις κάποιων σωματείων της λεγομένης ΤΕΣΣΑΣ και την δράσι των οργάνων, (οι παθογένειες της αδιαφάνειας, της εμπάθειας, της ίντριγκας, των ανταγωνισμών, της αποσπασματικότητας και της γενικευμένης εν τέλει ανυποληψίας) τείνουν να συνθέτουν πια ένα είδος εικονικής πραγματικότητας, διαβάσαμε αυτές τις μέρες την προκήρυξι για το Πρωτάθλημα του Τοπικού Ομίλου της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. του 41ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος. 

Όπως θα γνωρίζουν οι τακτικοί επισκέπτες του «Νέου Παλαμήδη», έχουν προηγηθή πράγματα και θάματα. Σημείο αναφοράς είναι η διάλυσι της ΤΕΣΣΑΣ που έγινε σκανδαλωδώς πριν περίπου 4 χρόνια. Ακριβώς λίγο πρίν γίνουμε κι εμείς, οι του «Άβαξ Και Πεσσοί» ως τρίτος σκακιστικός σύλλογος στην Χαλκίδα, μέλος της ΕΣΟ. Προφανώς εμείς παραγκωνισθήκαμε μεθοδευμένα για να μην ενοχλήσουμε κάποια συμφέροντα.

Και είναι να σε πιάνει το παράπονο για αυτήν την απίστευτη ατυχία, να πέσης πάνω σε μια τόσο ανώμαλη περίπτωσι, όταν έχει γίνει δημοσίως παραδεκτό από έναν άνθρωπο του ελληνικού σκακιού του αναστήματος του Τάκη Δρεπανιώτη, πως «βέβαια, αυτό που έγινε με την ΤΕΣΣΑΣ δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν. Όμως ούτε έχει υπάρξει στο παρελθόν κάτι ανάλογο σε αντιπαλότητες και σε ένταση».

Αφήνοντας, λοιπόν, κατά μέρος την δυσαρέσκεια από την συστηματική μας απόρριψι και την εν γένει θλιβερή κατάστασι, με βαριά καρδιά αποφασίσαμε να μην μείνουμε έξω από αυτό το εφετινό Ομαδικό Πρωτάθλημα και από σεβασμό στους αθλητές μας δηλώσαμε συμμετοχή…

Α.Σ.
..........................................................................................

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
.........................................


41ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ



1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
  Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς (Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ.) προκηρύσσει τους αγώνες του Τοπικού Ομίλου της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. του 41ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος.


2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
  Τους αγώνες διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς (Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ.)


3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  Δικαίωμα συμμετοχής στον Τοπικό Όμιλο της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. του 41ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος έχουν οι εξής ομάδες:
 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ
 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΚΟΣ ΘΗΒΑΣ
 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΒΑΞ & ΠΕΣΣΟΙ
 ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ
 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΛΟΚΡΙΔΟΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΑΜΙΑΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΑΜΙΑΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

 Τα ενδιαφερόμενα σωματεία πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, στέλνοντας e-mail στην διεύθυνση:
  Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6973-054057  6988-709022


4. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ
  Η σύνθεση των ομάδων είναι 8μελής
·         1η – 6η σκακιέρα, γενικές σκακιέρες χωρίς περιορισμό ηλικίας ή φύλλου.
·         7η σκακιέρα, νέος ή νέα κάτω των 18,  – γεννημένος/η την 1/1/1995 και μετά.
·         8η σκακιέρα, νέος ή νέα κάτω των 16,  – γεννημένος/η την 1/1/1997 και μετά
  Οι σκακιστές και σκακίστριες στις γενικές σκακιέρες (1 έως 6) δηλώνονται με την εξής σειρά κριτηρίων:
1.      Βαθμός αξιολόγησης (ΕΛΟ) από τον ισχύοντα εθνικό πίνακα αξιολόγησης. Β’ Εξαμήνου 2013. (προηγείται ο μεγαλύτερος), Κοινοτικοί σκακιστές κατατάσσονται στη σειρά σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο κατά την έναρξη του πρωταθλήματος βαθμό αξιολόγησης τους στους διεθνείς πίνακες ΕΛΟ της FIDE. Αυτό ισχύει ακόμα και αν στο παρελθόν είχαν αξιολογηθεί στους Εθνικούς πίνακες ΕΛΟ.
2.      Εθνικός Τίτλος (κατά σειρά ΕΜ ΕΣΟ, ΟΜ ΕΣΟ, ΥΜ ΕΣΟ και μόνο για τους τίτλους αυτούς).
3.      Αριθμός Μητρώου ΕΣΟ ( προηγείται ο μικρότερος).

 Όλα τα σωματεία έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν ένα κοινοτικό σκακιστή ή σκακίστρια, η δήλωση του/της οποίου/ας πρέπει να γίνει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής.

  Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα.  

  Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.T. και Υγείας Αθλητή πριν την έναρξη των αγώνων.

  Διευκρινίζεται ότι, οι Κύπριοι  σκακιστές-στριες που έχουν εγγραφεί νόμιμα σε ελληνικό αθλητικό σωματείο που ανήκει στη δύναμη της ΕΣΟ και έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας με την ένδειξη «ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ», μετέχουν ελεύθερα.


5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  Το πρόγραμμα των αγώνων θα καθοριστεί με συμπληρωματική προκήρυξη μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής.

  
6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
  Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και ακόμη 30 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.
  Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
  Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο τριάντα (30) λεπτών  από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).
  Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις (άρθρο 9.1 FIDE Laws of Chess).


7. ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΜΑΔΩΝ
  Κάθε σωματείο, παράλληλα με την κατάθεση της σύνθεσης ορίζει τον αρχηγό της ομάδας, καθώς και έναν αναπληρωματικό που τον αντικαθιστά σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Αρχηγός μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους σκακιστές.
  Ο αρχηγός είναι ο μόνος που εκπροσωπεί επίσημα την ομάδα. Έχει το αποκλειστικό δικαίωμα, χωρίς να σχολιάζει σκακιστικά τη θέση της παρτίδας, να υποδεικνύει σε παίκτη της ομάδας του να προτείνει ή να αποδεχτεί πρόταση ισοπαλίας ή να εγκαταλείψει την παρτίδα.
  Οποιαδήποτε συνεννόηση μεταξύ παικτών και αρχηγού γίνεται μόνο παρουσία του διαιτητή της συνάντησης.
  Για τους αρχηγούς των ομάδων που δεν τηρούν τα όσα ρητά ορίζονται από την παρούσα προκήρυξη καθώς και από τους κανονισμούς της FIDE (C.06.15) και της ΕΣΟ μπορεί να επιβληθεί ποινή αποβολής από την αίθουσα των αγώνων χωρίς αναπλήρωση. Στην περίπτωση που ο αρχηγός είναι σκακιστής της ομάδας που αγωνίζεται ακόμα, τότε η προαναφερόμενη ποινή μετατρέπεται σε παύση από τα καθήκοντα του αρχηγού χωρίς αναπλήρωση.

8. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
  Όπως προβλέπει το άρθρο 7, “ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ” του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (αποφ. ΔΣ ΕΣΟ 23/11/99).


9. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
  Την διεύθυνση των αγώνων έχει το διοικητικό όργανο της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. με πρόεδρο τον κ. Κρυονερίτη Χρήστο.


10. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
  Ενάντια σε απόφαση του διαιτητή ασκείται ένσταση σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων και τα άρθρα 1.26 μέχρι 1.28 του Κανονισμού Αγώνων της ΕΣΟ.
  Προκειμένου για ομαδικά πρωταθλήματα που διοργανώνονται με το συγκεντρωτικό σύστημα ένσταση ενάντια σε απόφαση του διαιτητή ασκείται από το ενδιαφερόμενο Σωματείο αμέσως μετά τη λήξη της υπόψη συνάντησης και μέσα σε 30 λεπτά. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια ημέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπόψη συνάντησης. Σε αγώνες που διεξάγονται μια φορά την εβδομάδα ένσταση μπορεί να υποβληθεί μέσα σε 24 ώρες από τη λήξη του αγώνα.
  Το παράβολο της ένστασης ορίζεται στο ύψος των 50 Euro και μπορεί να κατατίθεται στον ταμία της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. κ. Συκαρά Γεώργιο ή στον πρόεδρο κ. Κρυονερίτη Χρήστο, και επιστρέφεται εφόσον η ένσταση δικαιωθεί.
  Οι ενστάσεις εκδικάζονται πριν την έναρξη του επόμενου γύρου από το διοικητικό όργανο της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ.


11. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ 
  Τα ομαδικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών σε όλη τη χώρα διεξάγονται βάσει του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 23/11/1999) καθώς και βάσει των τροποποιήσεων και συμπληρώσεων αυτού.
  Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους Κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ και με τις ερμηνευτικές διατάξεις της Επιτροπής Κανονισμών της FIDE, της Τεχνικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΣΟ  (Κ.Α. άρθρο 1.22)
  Τα θέματα που δεν προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων ή άλλους Κανονισμούς ρυθμίζονται από την προκήρυξη των αγώνων (Κ.Α. άρθρο  1.23).


12. ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ – ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1.      Βαθμοί (νίκη:2, ισοπαλία:1, ήττα:0)
2.      Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων
3.      Μπαράζ μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων  (με κλήρωση για τα χρώματα) και χρόνο σκέψης 15 λεπτά + 10 δεύτερα
4.      Μπαράζ μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων  (με κλήρωση για τα χρώματα) και χρόνο σκέψης 5 λεπτά + 3 δεύτερα
5.      Κλήρωση




13. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
Όπως προβλέπει το άρθρο 5, «ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ» του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (αποφ. ΔΣ ΕΣΟ 23/11/99) και σύμφωνα την ισχύουσα Γενική Οδηγία της Κ.Ε.Δ.
  Το εντός έδρας σωματείο σε συνεργασία με την Τ.Ε.Δ. είναι υπεύθυνο για τον ορισμό διαιτητή σε κάθε γύρο.
  Σε αγώνες που διεξάγονται σε έδρες σωματείων (πχ κάθε Κυριακή – περιφερειακά πρωταθλήματα) και όχι συγκεντρωτικά σε ένα μέρος, για να αγωνισθούν οι  σκακιστές ενός σωματείου πρέπει να είναι παρόντες οι ελάχιστοι απαιτούμενοι ώστε να είναι δυνατή η επίτευξη τουλάχιστον ισόπαλου αποτελέσματος (δηλ. σε 4 σκακιέρες – 3 παρόντες, σε 6 σκακιέρες – 4 παρόντες, σε 8 σκακιέρες – 5 παρόντες,  σε 10 σκακιέρες – 6 παρόντες, σε 12 σκακιέρες – 8 παρόντες).  Στην  αντίθετη  περίπτωση,  λειτουργούν  τα  χρονόμετρα  τους  χωρίς  να έχουν  δικαίωμα  να  παίξουν  κίνηση  μέχρι  να  συμπληρωθεί  ο  απαραίτητος  αριθμός  παρόντων.
  Μηδενίζονται  μετά  πάροδο  μισής  ώρας από  την προγραμματισμένη  ώρα  έναρξης  του  παιχνιδιού,  όλοι  οι  παίκτες που δεν  έχουν  προσέλθει  στον  αγωνιστικό  χώρο.  Αν  δεν  έχουν  προσέλθει οι  ελάχιστοι απαιτούμενοι ώστε να είναι δυνατή η επίτευξη τουλάχιστον ισόπαλου αποτελέσματος (βλέπε 5.1),  τότε  μηδενίζεται ολόκληρη η ομάδα και εφαρμόζονται οι  διατάξεις του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (άρθρο 3.3.1). Στην  περίπτωση αυτή κενές  θεωρούνται  οι  σκακιέρες  των παικτών  που δεν έχουν παρουσιασθεί στην σκακιέρα που αγωνίζονται.
  Αν ένα σωματείο δεν έχει παραδώσει  στο διαιτητή τη  σύνθεση  του  μέχρι  την  καθορισμένη  ώρα  για  την έναρξη  των αγώνων,  τίθενται  σε  λειτουργία  τα  χρονόμετρα  των  σκακιστών  του χωρίς  αυτοί  να  έχουν  δικαίωμα  να  αγωνισθούν  πριν  δοθεί  η  σύνθεση.
  Ο διαιτητής ελέγχει τις συνθέσεις των ομάδων, με την  προϋπόθεση ότι παρέλαβε τις συνθέσεις τουλάχιστον τριάντα λεπτά πριν από την ώρα έναρξης του αγώνα.   Αν η σύνθεση παραδοθεί στο διαιτητή  με  καθυστέρηση,  οι παίκτες του  υπεύθυνου  σωματείου  θα  χρεωθούν  στα  χρονόμετρά  τους  τον  αντίστοιχο  χρόνο  της  τυχόν  καθυστέρησης  στην  έναρξη  των  αγώνων.
  Μετά τον έλεγχο του διαιτητή  ή  και  παράλληλα  ασκείται  υποχρεωτικά ο  ίδιος  έλεγχος  και  από  τους  αρχηγούς  των  δύο  ομάδων.
  Ο διαιτητής  και  οι  δύο  αρχηγοί, πριν την έναρξη των αγώνων,  υπογράφουν  υποχρεωτικά  στο Φύλλο Αγώνος αποδεχόμενοι τον έλεγχο  της  νομιμότητας  συμμετοχής  των  παικτών  και  κανονικότητας  της  σύνθεσης των ομάδων και δεσμεύουν τα σωματεία τους επί των θεμάτων που επικύρωσαν με την υπογραφή τους. Εάν κάποιος αρχηγός ομάδας αρνηθεί να υπογράψει τότε μηδενίζεται η ομάδα του και εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του κανονισμού.
  Δεν αρχίζουν  οι  αγώνες  πριν  ολοκληρωθούν  οι  έλεγχοι  νομιμότητας  συμμετοχής  και  κανονικότητας  της  σύνθεσης  από  τον  Διαιτητή  και  τους  αρχηγούς  των  ομάδων.
  Αν για οποιονδήποτε λόγο και πριν την έναρξη των αγώνων, διαπιστωθεί αντικανονικότητα συμμετοχής  ή σύνθεσης,  το υπαίτιο σωματείο  καλείται  να  αποκαταστήσει  αμέσως  την  αντικανονικότητα σε βάρος του χρόνου των συγκεκριμένων σκακιέρων.
  Ο  διαιτητής  δεν  επιτρέπει  σε  καμία  περίπτωση  την  συμμετοχή  παίκτη  που:
Δεν  έχει  προσκομίσει   το  Δελτίο  του Αθλητικής   Ιδιότητας  και  Υγείας  Αθλητή.  Το  δελτίο  αυτό  θεωρείται  κανονικό  αν  φέρει  όλες  τις  σχετικά  προβλεπόμενες  υπογραφές  και  σφραγίδες  ιατρού  και  σωματείου.
Δεν  είναι  στη  σκακιέρα  που  προβλέπεται  από  τη σύνθεση των ομάδων.
  Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης επί θεμάτων αντικανονικής συμμετοχής και σύνθεσης εάν δεν έχει γίνει ανάλογη μνεία στο Φύλλο Αγώνος πριν την έναρξη των αγώνων.
  Μετά την έναρξη των αγώνων ουδεμία ποινή επιβάλλεται για λόγους νομιμότητας συμμετοχής των αθλητών και κανονικότητας της σύνθεσης των ομάδων.
  Καταργείται η παράγραφος 2.11.2 του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων και κατά συνέπεια αίρεται το αυτοδίκαιο της επιβολής βαθμολογικών ποινών από την διοργανώτρια αρχή για θέματα αντικανονικότητας σύνθεσης των ομάδων.
    

14. ΑΝΟΔΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ:
  Η πρωταθλήτρια ομάδα αποκτά το δικαίωμα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του Προκριματικού Ομίλου Α’ Εθνικής (ΠΟΑ) της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. της επόμενης χρονιάς (2014).
  Σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια ομάδα δεν επιθυμεί να αγωνιστεί το δικαίωμα αποκτά κατά σειρά η δεύτερη στην κατάταξη ομάδα και έπειτα η τρίτη.


15. ΓΕΝΙΚΑ:
  Για το πρωτάθλημα ισχύουν  η παρούσα και η Γενική Προκήρυξη Ομαδικών Πρωταθλημάτων 2013 της Ε.Σ.Ο. 
 Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδιο είναι το διοικητικό όργανο της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ.





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Ο. Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ.



Κρυονερίτης Χρήστος