Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ναι στο Εθνικό νόμισμα. Ναι στην Εθνική ανεξαρτησία!”: του Γ. Μητροπέτρου. “National currency? Yes! Yes to Independence!” by G. Mitropetros

Κείμενο σύντομο πατριωτικής στόχευσης του φίλου μας Γιώργου Μητροπέτρου. Το είδαμε δημοσιευμένο εχθές στον ιστοχώρο “i-Rporter”. Το αναδημοσιεύουμε ευχαρίστως! 

.................................


Ναι στο Εθνικό νόμισμα. Ναι στην Εθνική ανεξαρτησία! 

Στο αναλυτικό και εμπεριστατωμένο άρθρο του ο Κος Κώστας Παπαθεοδώρου με τιτλο "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας..." στον επίλογο αναφέρει: … «Αντί επιλόγου έχω μόνο μια ερώτηση που απευθύνεται προς όλους μας: μήπως ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε το Ευρώ και (αυτή την άθλια) την Ευρωπαϊκή Ένωση; Σκεφτείτε το...»
Αβίαστα βγαίνει η απάντηση για όλους όσους απλά είναι και αισθάνονται πατριώτες, γι΄αυτούς που έχουν μάθει με αξιοπρέπεια να αγωνίζονται και να λένε και κανένα όχι στους …εντολείς τους.! Δεν υπάρχει δυνατότητα σε χώρα που της φόρεσαν ένα ξένο νόμισμα το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην παραγωγική της βάση αλλά και της οικονομίας, που μόνο τους δυνατούς οικονομικά συμφέρει, να βγει από την κρίση και να πορευτεί σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. Σε ένα πρόγραμμα που σκοπό να έχει την ριζική αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης, στην διαγραφή του επονείδιστου και καταχρηστικού χρέους και στην ουσιαστική σεισάχθεια των δανείων των νοικοκυριών και των επαγγελματιών.

Ξέρουμε όλοι, πως το Εθνικό νόμισμα είναι θεμέλιος λίθος για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση. Δεν μας πρέπει πλέον μετά από τέσσερα χρόνια «σωτήριων» πολιτικών να έχουμε ενδοιασμούς για το πώς πρέπει να πορευθεί η χώρα αλλά και ο λαός της. Δεν μας πρέπει να αποδεχόμαστε την ενοχοποίηση όσων μιλούν και πιστεύουν πως πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ξεφύγουμε από την θηλιά του ΕΥΡΩ και να επανέλθουμε στο εθνικό μας νόμισμα. Κινητήριος μοχλός θα είναι η άμεση αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και η προγραμματισμένη και ελεγχόμενη κίνηση κεφαλαίων, έτσι ώστε άμεσα να περάσει η ρευστότητα στην οικονομία και στους πολίτες.

Οι ιδιώτες επενδυτές, που έρχονται και ακόμα δεν τους βλέπουμε, θέλουν και άλλο αίμα. Μια όμως κυβέρνηση που θα ασκεί νομισματική πολιτική , που θα έχει στον έλεγχο της το τραπεζικό σύστημα στην υπηρεσία των πολιτών και των επιχειρήσεων , μπορεί άμεσα να πατάξει το τέρας της ανεργίας. Γιατί… ανάπτυξη επί του χάρτου, χωρίς δραστική μείωση της ανεργίας και αύξηση του διαθεσίμου εισοδήματος των πολιτών για κατανάλωση δεν πρόκειται να έλθει ποτέ.

Τώρα, πριν είναι αργά, να δράσουμε, αρχίζοντας τουλάχιστον από τον δημόσιο λόγο και διάλογο, με επιχειρήματα που είναι συντριπτικά υπέρ του Εθνικού νομίσματος , ως εργαλείου για την Εθνική ανασυγκρότηση της χώρας, να γίνουμε μια ορατή πλειοψηφία που θα ανατρέψει δημοκρατικά τα ταμπού και τις ενοχές και να πούμε δυνατά :
ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! 

 Γιώργος Μητροπέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: