Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΑΕΚ ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ: 1ο Τουρνουά Μπλίτς «Δρ Γκρέκο»: Δελτίο Τύπου. 1st Blitz Tournament “Dr Greco”: press release. Comunicato Stampa x la conclusione del Torneo Lampo in onore di L. Mavilis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το πρώτο τουρνουά μπλιτς στη Χαλκίδα από το σκακιστικό τμήμα του Αθλητικoύ Εκπολιτιστικού Κέντρου «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ». Στον φιλόξενο και όμορφο χώρο του The Bookbar Café πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5/10 το 1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ BLITZ «Dr GRECO», το οποίο ήταν αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα ποιητή, σκακιστή και πατριώτη Λορέντζο Μαβίλη και το οποίο έδινε διεθνές ΕΛΟ (FIDE ELO BLITZ). 
Οι συμμετέχοντες, που έφτασαν τους 36, ήταν διαφόρων κατηγορίων και ηλικιών από 7 σωματεία (ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ, ΕΥΒΟΪΚΗ Ε.Σ., ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ., Σ.Α.Χαλκίδας, Σ.Ο. ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, Σ.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ) και με τον δείκτη δυναμικότητός τους διαμόρφωσαν έναν Μέσο Όρο Elo 1347. Ανάμεσά τους 2 τιτλούχοι FIDE, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδος Νίκος Σκαλκώτας και o ισχυρότερος εν ενεργεία σκακιστής της Εύβοιας, πρωταθλητής (στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα) Ελλάδος για το 2010, Κώστας Νικολαΐδης, 14 σκακιστές με διεθνές ΕΛΟ, αλλά και μικροί σκακιστές της Χαλκίδας με όρεξη και αγάπη για το σκάκι. 
Επικεφαλής διαιτητής της διοργάνωσης ήταν ο διεθνής διαιτητής Δημήτρης Κεφάλας, ο οποίος γι άλλη μια φορά βοήθησε σε διοργάνωση του Συλλόγου μας αφιλοκερδώς, μαζί με τους νεαρούς και ορεξάτους βοηθούς του, Κοπτερού Έφη και Μπεκάκο Μιχάλη. 
Η εκδήλωση μεταδιδόταν ζωντανά σε δύο οθόνες κι έτσι είχαν την ευκαιρία να βλέπουν παρτίδες οι εντός και εκτός του χώρου παρευρισκόμενοι, που δεν μπορούσαν να πλησιάσουν πολύ κοντά στις σκακιέρες. Η κάλυψη έγινε από το μέλος του Συλλόγου Γιώργο Τσάλλα με την βοήθεια του Γιώργου Παρασκευά. 
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία στους τρεις πρώτους νικητές, αλλά και στους νικητές των άλλων 6 κατηγοριών, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου και Διευθυντή Αγώνων Αλέξανδρο Σοϊλεμέζη, τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Κακάτσο, την εκπρόσωπο της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών- τα μέλη της οποίας έδωσαν δυναμικό παρόν και ηθική στήριξη- Άννα Λιόντα και τον ιδιοκτήτη του The Bookbar Café Δημήτρη Βογιατζή. 
Την διοργάνωση –εκτός από το The Bookbar Café- στήριξαν οι: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ, MICROCHIP (Τάσος Κολιτσιδόπουλος) και ΙΚΤΕΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ. 


Οι νικητές ανά κατηγορία:



ΓΕΝΙΚΗΣ
1ος   ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2ος   ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

3ος   ΤΣΟΥΝΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

1η ΓΥΝΑΙΚΑ:     ΜΠΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
1ος ΧΩΡΙΣ ΕΛΟ:  ΒΕΤΤΑΣ ΦΩΤΗΣ

Κ-14: ΜΑΝΤΖΟΥΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Κ-12: ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Κ-10: ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΠΑΝΟΣ
Κ- 8: ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΑΥΛΟΣ


Αναλυτικές πληροφορίες για το τουρνουά στην ιστοσελίδα:


Φωτογραφίες κλπ στο ιστολόγιο Νέος Παλαμήδης:


καθώς και στο Facebook:

  




Εκ του ΔΣ του Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: