Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα Ανοιχτό Τουρνουά στην Χαλκίδα για τον εκλιπόντα Ηρακλή Μπασούκο και μια σκακιστική παρτίδα. Un Torneo Open alla memoria di Iraklis Bassukos a Calkida e una sua bella partita.

Η σκακιστική οικογένεια της Χαλκίδας έχασε πρόσφατα ένα για πολλές δεκαετίες και μέχρι πρόσφατα δραστήριο μέλος της. Τον σεμνό αθλητή και ιστορικό μέλος της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών, Ηρακλή Μπασούκο
Την προσεχή μάλιστα Kυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, είναι το σαραντάμερο μνημόσυνό του.
O αποθανών (γενν. 1944) ήταν συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μαθηματικός στην ειδικότητα, έχοντας υπηρετήσει επι σειράν ετών στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευσι, και είχε κάποια προβλήματα υγείας που τελευταία επιδεινώθηκαν ραγδαία.
Αγαπητός από όλους όσους τον γνώριζαν, διακρινόταν για την ευγένεια και το μειλίχιο ήθος του, ενώ ήταν και ισχυρός σκακιστής με μεγάλη εμπειρία και επιδόσεις παίκτη α’ κατηγορίας –ενίοτε και υψηλότερα.
 [ΣΣ Η φωτογραφία είναι απο βράβευσί του στην περσινή (2012) κοπή πίττας της ΕΕΣ)
Για τον συμπαθέστατο μακαρίτη ο σύλλογός του αφιερώνει, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρός του, Π. Γιαννούτσος, την διοργάνωσι του προσεχούς ανοικτού τουρνουά που ξεκινάει την Τετάρτη 25 του τρέχοντος μηνός. 
Στα επιμέρους χαρακτηριστικά του, το τουρνουά δεν διαφέρει από τις προηγούμενες εκδόσεις του (σύστημα αγώνων, χρόνος σκέψης κλπ), όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από την οικεία ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
Από αυτήν υπογραμμίζουμε στους ενδιαφερόμενους αθλητές και επισκέπτες μας ένα σημείο, στο οποίο πρέπει να δώσουν την πρέπουσα προσοχή: «Λόγω του περιορισμένου χώρου διεξαγωγής του τουρνουά, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας της δήλωσης των αθλητών».

Σ’ αυτό το αφιερωμένο στη μνήμη του φίλου σκακιστή Ηρακλή Μπασούκου, ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, ο σύλλογός μας ΑΕΚ ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ απευθύνει θερμή πρόσκλησι συμμετοχής σε όλους τους ενεργούς αθλητές του
Το ιστολόγιο εκτός από την έκφρασι θερμών συλλυπητηρίων στους οικείους του και στους φίλους της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών, φιλοξενεί μια όμορφη σκακιστική παρτίδα του εκλιπόντος. 

Η ΠΑΡΤΙΔΑ
Play chess online

Δεν υπάρχουν σχόλια: