Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη συμμετοχή αθλητή μας στο σκακιστικό Τουρνουά της Νίκαιας. La partecipazione di un nostro nel Torneo Open di Nikea (Atene)

Με μια αξιοπρεπή επίδοσι συνοδεύθηκε η συμμετοχή του αθλητή και ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου μας, Δημήτρη Προβελέγγιου στο διεθνές Open της Νίκαιας. 
Το παραδοσιακό αυτό σκακιστικό τουρνουά που από 20ετίας διοργανώνεται από τον Δήμο Νικαίας σε συνεργασία με τον σύλλογο Ε.Ο.Α.Ο. ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ Νίκαιας και την Ε.Σ.Ο., εφέτος διεξήχθη από 26 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή 305 σκακιστών (97 στον α΄ και 208 β΄ όμιλο), μεταξύ των οποίων υπήρχαν και 7 τιτλούχοι (2 GM, 3 IM, 2 FM).
Το τουρνουά παίχτηκε σε 2 ομίλους και, με την προαναφερθείσα μαζική συρροή σκακιστών κάθε ηλικίας και δυναμικότητος, φαίνεται πως θα παραμείνει το πολυπληθέστερο τουρνουά στην Ελλάδα για το 2013.

 Ο φίλος μας, συνιδρυτής και για ένα διάστημα συνδιαχειριστής του Ιστολογίου, Δημήτρης, αγωνίστηκε στον β’ όμιλο του Τουρνουά (για παίκτες κάτω του 1700 Elo) και με 3,5 βαθμούς στους 9 δυνατούς κατετάγη στην 149η θέσι μεταξύ 208 συμμετασχόντων (με starting rank, δηλ. αρχική θέσι εκκίνησης τουρνουά, 183). 
Η επίδοσί του φαίνεται εκ πρώτης όψεως χαμηλή, αλλά πρέπει να ληφθή υπ΄όψιν και το γεγονός ότι ο αθλητής μας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παίξη στον 9ο γύρο και μηδενίστηκε.

Οι αντίπαλοι και τα αποτελέσματά του ανα γύρο:
1. Κουβαράς Ανδρέας 0
2. Βασιλειάδου Ελπίδα 1
3. Παπακωνσταντίνου Γιώργος 0,5
4. Χαλκιαδάκη Αντωνέλλα 0,5
5. Ανθοπούλου Ιωάννα 0.5
6. Πραματευτάκη Ασπασία 0
7. Τσιβγούλης Ευάγγελος 0
8. Γρηγοράτου Αλεξία-Ζήνα 1
9ος γύρος : μηδενισμός


Ακόμα όμως και με την απώλεια βαθμού από τον μηδενισμό στον τελευταίο γύρο, το 3,5 στα 8 δεν είναι μακριά από τον αρχικό στόχο του 50% (πέρα από την συλλογή αγωνιστικής εμπειρίας) και δίνει σε συνδυασμό και με την δυναμικότητα των αντιπάλων του απόδοσι του 1245 Elo.

Και εις άλλα, φίλτατε Δημήτριε!


ΥΓ.  Για την ιστορία, την α’ θέσι στο κύριο τουρνουά (Α’ Γκρούπ 1700+) κατέκτησε με 7,5 βαθμούς ο αγαπητός σκακιστής της ΑΕΚ Διεθνής Μαίτρ, Κώστας Μουτούσης, ο οποίος ξεπέρασε --νικώντας τον στην μεταξύ τους παρτίδα!- τον Γρανμαίτρ και πολυ-πρωταθλητή Ελλάδος Βασίλη Κοτρωνιά, που κατετάγη με τα κριτήρια ισοβαθμίας δεύτερος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: