Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η προκήρυξη του Ομαδικού Πρωταθλήματος ΤΕΣΣΑΣ 2013 και 1 σχόλιο για την εικονική πραγματικότητα. Il bando del Torneo Scacchi a squadre 2013 di periferia.

Με την απαισιόδοξη διαπίστωσι ότι στα διοικητικά πράγματα του αθλήματος του σκακιού της περιοχής μας οι χρονίζουσες παθογένειες που διέπουν τις σχέσεις κάποιων σωματείων της λεγομένης ΤΕΣΣΑΣ και την δράσι των οργάνων, (οι παθογένειες της αδιαφάνειας, της εμπάθειας, της ίντριγκας, των ανταγωνισμών, της αποσπασματικότητας και της γενικευμένης εν τέλει ανυποληψίας) τείνουν να συνθέτουν πια ένα είδος εικονικής πραγματικότητας, διαβάσαμε αυτές τις μέρες την προκήρυξι για το Πρωτάθλημα του Τοπικού Ομίλου της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. του 41ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος. 

Όπως θα γνωρίζουν οι τακτικοί επισκέπτες του «Νέου Παλαμήδη», έχουν προηγηθή πράγματα και θάματα. Σημείο αναφοράς είναι η διάλυσι της ΤΕΣΣΑΣ που έγινε σκανδαλωδώς πριν περίπου 4 χρόνια. Ακριβώς λίγο πρίν γίνουμε κι εμείς, οι του «Άβαξ Και Πεσσοί» ως τρίτος σκακιστικός σύλλογος στην Χαλκίδα, μέλος της ΕΣΟ. Προφανώς εμείς παραγκωνισθήκαμε μεθοδευμένα για να μην ενοχλήσουμε κάποια συμφέροντα.

Και είναι να σε πιάνει το παράπονο για αυτήν την απίστευτη ατυχία, να πέσης πάνω σε μια τόσο ανώμαλη περίπτωσι, όταν έχει γίνει δημοσίως παραδεκτό από έναν άνθρωπο του ελληνικού σκακιού του αναστήματος του Τάκη Δρεπανιώτη, πως «βέβαια, αυτό που έγινε με την ΤΕΣΣΑΣ δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν. Όμως ούτε έχει υπάρξει στο παρελθόν κάτι ανάλογο σε αντιπαλότητες και σε ένταση».

Αφήνοντας, λοιπόν, κατά μέρος την δυσαρέσκεια από την συστηματική μας απόρριψι και την εν γένει θλιβερή κατάστασι, με βαριά καρδιά αποφασίσαμε να μην μείνουμε έξω από αυτό το εφετινό Ομαδικό Πρωτάθλημα και από σεβασμό στους αθλητές μας δηλώσαμε συμμετοχή…

Α.Σ.
..........................................................................................

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
.........................................


41ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
  Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς (Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ.) προκηρύσσει τους αγώνες του Τοπικού Ομίλου της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. του 41ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος.


2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
  Τους αγώνες διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς (Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ.)


3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  Δικαίωμα συμμετοχής στον Τοπικό Όμιλο της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. του 41ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος έχουν οι εξής ομάδες:
 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ
 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΚΟΣ ΘΗΒΑΣ
 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΒΑΞ & ΠΕΣΣΟΙ
 ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ
 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΛΟΚΡΙΔΟΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΑΜΙΑΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΑΜΙΑΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

 Τα ενδιαφερόμενα σωματεία πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, στέλνοντας e-mail στην διεύθυνση:
  Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6973-054057  6988-709022


4. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ
  Η σύνθεση των ομάδων είναι 8μελής
·         1η – 6η σκακιέρα, γενικές σκακιέρες χωρίς περιορισμό ηλικίας ή φύλλου.
·         7η σκακιέρα, νέος ή νέα κάτω των 18,  – γεννημένος/η την 1/1/1995 και μετά.
·         8η σκακιέρα, νέος ή νέα κάτω των 16,  – γεννημένος/η την 1/1/1997 και μετά
  Οι σκακιστές και σκακίστριες στις γενικές σκακιέρες (1 έως 6) δηλώνονται με την εξής σειρά κριτηρίων:
1.      Βαθμός αξιολόγησης (ΕΛΟ) από τον ισχύοντα εθνικό πίνακα αξιολόγησης. Β’ Εξαμήνου 2013. (προηγείται ο μεγαλύτερος), Κοινοτικοί σκακιστές κατατάσσονται στη σειρά σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο κατά την έναρξη του πρωταθλήματος βαθμό αξιολόγησης τους στους διεθνείς πίνακες ΕΛΟ της FIDE. Αυτό ισχύει ακόμα και αν στο παρελθόν είχαν αξιολογηθεί στους Εθνικούς πίνακες ΕΛΟ.
2.      Εθνικός Τίτλος (κατά σειρά ΕΜ ΕΣΟ, ΟΜ ΕΣΟ, ΥΜ ΕΣΟ και μόνο για τους τίτλους αυτούς).
3.      Αριθμός Μητρώου ΕΣΟ ( προηγείται ο μικρότερος).

 Όλα τα σωματεία έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν ένα κοινοτικό σκακιστή ή σκακίστρια, η δήλωση του/της οποίου/ας πρέπει να γίνει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής.

  Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα.  

  Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.T. και Υγείας Αθλητή πριν την έναρξη των αγώνων.

  Διευκρινίζεται ότι, οι Κύπριοι  σκακιστές-στριες που έχουν εγγραφεί νόμιμα σε ελληνικό αθλητικό σωματείο που ανήκει στη δύναμη της ΕΣΟ και έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας με την ένδειξη «ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ», μετέχουν ελεύθερα.


5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  Το πρόγραμμα των αγώνων θα καθοριστεί με συμπληρωματική προκήρυξη μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής.

  
6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
  Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και ακόμη 30 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.
  Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
  Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο τριάντα (30) λεπτών  από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).
  Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις (άρθρο 9.1 FIDE Laws of Chess).


7. ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΜΑΔΩΝ
  Κάθε σωματείο, παράλληλα με την κατάθεση της σύνθεσης ορίζει τον αρχηγό της ομάδας, καθώς και έναν αναπληρωματικό που τον αντικαθιστά σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Αρχηγός μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους σκακιστές.
  Ο αρχηγός είναι ο μόνος που εκπροσωπεί επίσημα την ομάδα. Έχει το αποκλειστικό δικαίωμα, χωρίς να σχολιάζει σκακιστικά τη θέση της παρτίδας, να υποδεικνύει σε παίκτη της ομάδας του να προτείνει ή να αποδεχτεί πρόταση ισοπαλίας ή να εγκαταλείψει την παρτίδα.
  Οποιαδήποτε συνεννόηση μεταξύ παικτών και αρχηγού γίνεται μόνο παρουσία του διαιτητή της συνάντησης.
  Για τους αρχηγούς των ομάδων που δεν τηρούν τα όσα ρητά ορίζονται από την παρούσα προκήρυξη καθώς και από τους κανονισμούς της FIDE (C.06.15) και της ΕΣΟ μπορεί να επιβληθεί ποινή αποβολής από την αίθουσα των αγώνων χωρίς αναπλήρωση. Στην περίπτωση που ο αρχηγός είναι σκακιστής της ομάδας που αγωνίζεται ακόμα, τότε η προαναφερόμενη ποινή μετατρέπεται σε παύση από τα καθήκοντα του αρχηγού χωρίς αναπλήρωση.

8. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
  Όπως προβλέπει το άρθρο 7, “ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ” του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (αποφ. ΔΣ ΕΣΟ 23/11/99).


9. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
  Την διεύθυνση των αγώνων έχει το διοικητικό όργανο της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. με πρόεδρο τον κ. Κρυονερίτη Χρήστο.


10. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
  Ενάντια σε απόφαση του διαιτητή ασκείται ένσταση σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων και τα άρθρα 1.26 μέχρι 1.28 του Κανονισμού Αγώνων της ΕΣΟ.
  Προκειμένου για ομαδικά πρωταθλήματα που διοργανώνονται με το συγκεντρωτικό σύστημα ένσταση ενάντια σε απόφαση του διαιτητή ασκείται από το ενδιαφερόμενο Σωματείο αμέσως μετά τη λήξη της υπόψη συνάντησης και μέσα σε 30 λεπτά. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια ημέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπόψη συνάντησης. Σε αγώνες που διεξάγονται μια φορά την εβδομάδα ένσταση μπορεί να υποβληθεί μέσα σε 24 ώρες από τη λήξη του αγώνα.
  Το παράβολο της ένστασης ορίζεται στο ύψος των 50 Euro και μπορεί να κατατίθεται στον ταμία της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. κ. Συκαρά Γεώργιο ή στον πρόεδρο κ. Κρυονερίτη Χρήστο, και επιστρέφεται εφόσον η ένσταση δικαιωθεί.
  Οι ενστάσεις εκδικάζονται πριν την έναρξη του επόμενου γύρου από το διοικητικό όργανο της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ.


11. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ 
  Τα ομαδικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών σε όλη τη χώρα διεξάγονται βάσει του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 23/11/1999) καθώς και βάσει των τροποποιήσεων και συμπληρώσεων αυτού.
  Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους Κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ και με τις ερμηνευτικές διατάξεις της Επιτροπής Κανονισμών της FIDE, της Τεχνικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΣΟ  (Κ.Α. άρθρο 1.22)
  Τα θέματα που δεν προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων ή άλλους Κανονισμούς ρυθμίζονται από την προκήρυξη των αγώνων (Κ.Α. άρθρο  1.23).


12. ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ – ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1.      Βαθμοί (νίκη:2, ισοπαλία:1, ήττα:0)
2.      Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων
3.      Μπαράζ μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων  (με κλήρωση για τα χρώματα) και χρόνο σκέψης 15 λεπτά + 10 δεύτερα
4.      Μπαράζ μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων  (με κλήρωση για τα χρώματα) και χρόνο σκέψης 5 λεπτά + 3 δεύτερα
5.      Κλήρωση
13. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
Όπως προβλέπει το άρθρο 5, «ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ» του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (αποφ. ΔΣ ΕΣΟ 23/11/99) και σύμφωνα την ισχύουσα Γενική Οδηγία της Κ.Ε.Δ.
  Το εντός έδρας σωματείο σε συνεργασία με την Τ.Ε.Δ. είναι υπεύθυνο για τον ορισμό διαιτητή σε κάθε γύρο.
  Σε αγώνες που διεξάγονται σε έδρες σωματείων (πχ κάθε Κυριακή – περιφερειακά πρωταθλήματα) και όχι συγκεντρωτικά σε ένα μέρος, για να αγωνισθούν οι  σκακιστές ενός σωματείου πρέπει να είναι παρόντες οι ελάχιστοι απαιτούμενοι ώστε να είναι δυνατή η επίτευξη τουλάχιστον ισόπαλου αποτελέσματος (δηλ. σε 4 σκακιέρες – 3 παρόντες, σε 6 σκακιέρες – 4 παρόντες, σε 8 σκακιέρες – 5 παρόντες,  σε 10 σκακιέρες – 6 παρόντες, σε 12 σκακιέρες – 8 παρόντες).  Στην  αντίθετη  περίπτωση,  λειτουργούν  τα  χρονόμετρα  τους  χωρίς  να έχουν  δικαίωμα  να  παίξουν  κίνηση  μέχρι  να  συμπληρωθεί  ο  απαραίτητος  αριθμός  παρόντων.
  Μηδενίζονται  μετά  πάροδο  μισής  ώρας από  την προγραμματισμένη  ώρα  έναρξης  του  παιχνιδιού,  όλοι  οι  παίκτες που δεν  έχουν  προσέλθει  στον  αγωνιστικό  χώρο.  Αν  δεν  έχουν  προσέλθει οι  ελάχιστοι απαιτούμενοι ώστε να είναι δυνατή η επίτευξη τουλάχιστον ισόπαλου αποτελέσματος (βλέπε 5.1),  τότε  μηδενίζεται ολόκληρη η ομάδα και εφαρμόζονται οι  διατάξεις του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (άρθρο 3.3.1). Στην  περίπτωση αυτή κενές  θεωρούνται  οι  σκακιέρες  των παικτών  που δεν έχουν παρουσιασθεί στην σκακιέρα που αγωνίζονται.
  Αν ένα σωματείο δεν έχει παραδώσει  στο διαιτητή τη  σύνθεση  του  μέχρι  την  καθορισμένη  ώρα  για  την έναρξη  των αγώνων,  τίθενται  σε  λειτουργία  τα  χρονόμετρα  των  σκακιστών  του χωρίς  αυτοί  να  έχουν  δικαίωμα  να  αγωνισθούν  πριν  δοθεί  η  σύνθεση.
  Ο διαιτητής ελέγχει τις συνθέσεις των ομάδων, με την  προϋπόθεση ότι παρέλαβε τις συνθέσεις τουλάχιστον τριάντα λεπτά πριν από την ώρα έναρξης του αγώνα.   Αν η σύνθεση παραδοθεί στο διαιτητή  με  καθυστέρηση,  οι παίκτες του  υπεύθυνου  σωματείου  θα  χρεωθούν  στα  χρονόμετρά  τους  τον  αντίστοιχο  χρόνο  της  τυχόν  καθυστέρησης  στην  έναρξη  των  αγώνων.
  Μετά τον έλεγχο του διαιτητή  ή  και  παράλληλα  ασκείται  υποχρεωτικά ο  ίδιος  έλεγχος  και  από  τους  αρχηγούς  των  δύο  ομάδων.
  Ο διαιτητής  και  οι  δύο  αρχηγοί, πριν την έναρξη των αγώνων,  υπογράφουν  υποχρεωτικά  στο Φύλλο Αγώνος αποδεχόμενοι τον έλεγχο  της  νομιμότητας  συμμετοχής  των  παικτών  και  κανονικότητας  της  σύνθεσης των ομάδων και δεσμεύουν τα σωματεία τους επί των θεμάτων που επικύρωσαν με την υπογραφή τους. Εάν κάποιος αρχηγός ομάδας αρνηθεί να υπογράψει τότε μηδενίζεται η ομάδα του και εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του κανονισμού.
  Δεν αρχίζουν  οι  αγώνες  πριν  ολοκληρωθούν  οι  έλεγχοι  νομιμότητας  συμμετοχής  και  κανονικότητας  της  σύνθεσης  από  τον  Διαιτητή  και  τους  αρχηγούς  των  ομάδων.
  Αν για οποιονδήποτε λόγο και πριν την έναρξη των αγώνων, διαπιστωθεί αντικανονικότητα συμμετοχής  ή σύνθεσης,  το υπαίτιο σωματείο  καλείται  να  αποκαταστήσει  αμέσως  την  αντικανονικότητα σε βάρος του χρόνου των συγκεκριμένων σκακιέρων.
  Ο  διαιτητής  δεν  επιτρέπει  σε  καμία  περίπτωση  την  συμμετοχή  παίκτη  που:
Δεν  έχει  προσκομίσει   το  Δελτίο  του Αθλητικής   Ιδιότητας  και  Υγείας  Αθλητή.  Το  δελτίο  αυτό  θεωρείται  κανονικό  αν  φέρει  όλες  τις  σχετικά  προβλεπόμενες  υπογραφές  και  σφραγίδες  ιατρού  και  σωματείου.
Δεν  είναι  στη  σκακιέρα  που  προβλέπεται  από  τη σύνθεση των ομάδων.
  Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης επί θεμάτων αντικανονικής συμμετοχής και σύνθεσης εάν δεν έχει γίνει ανάλογη μνεία στο Φύλλο Αγώνος πριν την έναρξη των αγώνων.
  Μετά την έναρξη των αγώνων ουδεμία ποινή επιβάλλεται για λόγους νομιμότητας συμμετοχής των αθλητών και κανονικότητας της σύνθεσης των ομάδων.
  Καταργείται η παράγραφος 2.11.2 του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων και κατά συνέπεια αίρεται το αυτοδίκαιο της επιβολής βαθμολογικών ποινών από την διοργανώτρια αρχή για θέματα αντικανονικότητας σύνθεσης των ομάδων.
    

14. ΑΝΟΔΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ:
  Η πρωταθλήτρια ομάδα αποκτά το δικαίωμα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του Προκριματικού Ομίλου Α’ Εθνικής (ΠΟΑ) της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. της επόμενης χρονιάς (2014).
  Σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια ομάδα δεν επιθυμεί να αγωνιστεί το δικαίωμα αποκτά κατά σειρά η δεύτερη στην κατάταξη ομάδα και έπειτα η τρίτη.


15. ΓΕΝΙΚΑ:
  Για το πρωτάθλημα ισχύουν  η παρούσα και η Γενική Προκήρυξη Ομαδικών Πρωταθλημάτων 2013 της Ε.Σ.Ο. 
 Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδιο είναι το διοικητικό όργανο της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Ο. Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ.Κρυονερίτης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: