Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Το Έβδομο Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού από την Κρήτη στην Κάλυμνο. Φωτογραφίες. The 7th In-Country Study Program-Greece 2013 from the island of Crete to Kalymnos. First photos.


Επανερχόμαστε, όπως είχαμε υποσχεθή, στο 7ο Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού που τρέχει εδώ και μια εβδομάδα στην χώρα μας.

Φοιτητές, συνοδοί και διδάσκοντες μετά από πενθήμερη παραμονή στην Κρήτη, βρίσκονται απο χθές στο νησί της Καλύμνου ακολουθώντας πιστά τον σχεδιασμό του δρος Γεωργίου Φρατζή, συντονιστή του Κύκλου Θερινών Μαθημάτων Πανεπιστημίου Charles Darwin και πραγματικού εμπνευστή του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος.

Φέτος, (και ως εκ της επτάχρονης συμμετοχής του διαχειριστού του ιστολογίου στο διδακτικό προσωπικό, μας επιτρέπεται να ομιλούμε σε πρώτο πρόσωπο), οργανώνουμε αισίως το 7ο Θερινό Πρόγραμμα Εντατικών μαθημάτων στην Κάλυμνο, στην Κρήτη και στη Μακεδονία, μετά την επιτυχία του 1ου, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2007, του 2ου που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2008, του 3ου, τον Ιούλιο του 2009, του 4ου τον Ιούλιο του 2010, του 5ου τον Ιούλιο του 2011, του 6ου τον Ιούλιο του 2012.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, εφέτος συμπεριλήφθηκε η Κρήτη στην εκπαιδευτική μας αυτή περιήγηση. Οι φοιτητές κατά την πρώτη φάσι συνέλεξαν ποικίλο (αρχειακό, αλλά και οπτικο-ακουστικό) υλικό και στην Κάλυμνο θα «τρέξουν» την β΄ φάσι υλοποίησης του κύριου στόχου τους, που δεν είναι άλλος, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, από την παραγωγή ταινίας μικρού μήκους με θέμα τη συμβολή των Αυστραλών και των Νεοζηλανδών στη Μάχη της Κρήτης.

Από την φιλόξενη Μεγαλόνησο είναι οι φωτογραφίες που συμπληρώνουν την σημερινή ανάρτησι.


Η ταυτότητα του εφετινού Προγράμματος συνοπτικά:

Τον Ιούλιο του 2013 πραγματοποιείται το 7ο Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού στην Κρήτη στη Ρόδο, στην Κάλυμνο και στη Μακεδονία. Το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί μέρος του προγράμματος του Πανεπιστημίου Charles Darwin.
Χορηγοί του προγράμματος είναι ο Ελληνικός Μακεδονικός Σύλλογος του Ντάργουιν, η Κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Ντάργουιν, ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, ο Γιάννη Χαλίκος κ.ά.
Το Πρόγραμμα οργανώνεται με επίκεντρο την Κάλυμνο λόγω του ότι Κάλυμνος και Ντάργουιν είναι αδελφοποιημένες πόλεις και στο πλαίσιο της αδελφοποίησης αυτής υπάρχει ειδική εκπαιδευτική συμφωνία, η οποία προβλέπει παρόμοιες συνεργασίες. Έτσι φοιτητές που έχουν γραφτεί σε ειδικό μάθημα (LAN 211 & LAN 311, In - Country Study Program) στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin, θα επισκεφτούν την Κάλυμνο, την Κρήτη και τη Μακεδονία για εντατικά μαθήματα τριών εβδομάδων, σύνολο 45 διδακτικών ωρών.
Στο πρόγραμμα διδάσκουν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Charles Darwin (βάσει σχετικού Memorandum κατά το 2008). Ο βαθμός των φοιτητών θα δοθεί από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin και αντιστοιχεί με εξαμηνιαίο μάθημα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: