Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

7ο Θερινό Πρόγραμμα Ελλ. Γλώσσας: Η επίσκεψί μας στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου. 7th In-Country Program: An on line newspaper post about our recent visit to Military Museum in Cromonastery (Crete)

Ενώ το 7ο Θερινό Πρόγραμμα «τρέχει» κανονικά, όπως έχουμε αναφέρει, πληροφορηθήκαμε για το προχθεσινό δημοσίευμα στον ιστοχώρο της εφημερίδας «Ρεθεμνιώτικα Νέα» σχετικά με την επίσκεψί μας στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου. Δεδομένου ότι μόνο μια φωτογραφία είχαμε δημοσιεύσει από το γεγονός, αναδημοσιεύουμε για πληρέστερη πληροφόρησι το εν λόγω δημοσίευμα. Κρατάμε στην μνήμη μας τις άριστες εντυπώσεις από το έργο των υπευθύνων και την θερμότατη προς τα μέλη της ομάδας μας υποδοχή (η μερίδα του λέοντος στον ε.α. Στρατηγό κ. Παραγιουδάκη) και την εξαιρετική από κάθε πλευρά ξενάγησι του Ταγματάρχη κ. Εμμανουήλ Μιχελάκη!
.............................................


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Αυστραλοί φοιτητές στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου, πραγματοποίησαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου «Charles Darwin» της Β. Αυστραλίας την Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 στα πλαίσια του 7ου θερινού προγράμματος εντατικών μαθημάτων Ελληνικών, που πραγματοποιείται στην Κρήτη.

Στόχος της ερευνητικής εργασίας των φοιτητών, είναι η παραγωγή ταινίας με θέμα την συμβολή των Αυστραλών και των Νεοζηλανδών στη «Μάχη της Κρήτης». Παρουσία και του ε.τ Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Παραγιουδάκη οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στην πτέρυγα της «Μάχης της Κρήτης» από τον Διευθυντή του Μουσείου Τχη κ. Μιχελάκη Εμμ., όπου και αναλύθηκε πλήρως το ιστορικό της «Μάχης της Κρήτης» με ιδιαίτερη μνεία στην συμβολή των Αυστραλών στρατιωτών, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου, όπου αμύνθηκαν με ηρωισμό υπό την διοίκηση του Αυστραλού Ανχη Ian Campbell.
Παράλληλα, στους φοιτητές δόθηκε πληροφοριακό οπτικοακουστικό υλικό που θα τους χρησιμεύσει στις εργασίες τους. Τους φοιτητές, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους συνόδευαν, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού θρόνου πατέρας Διογένης, ο συντονιστής του προγράμματος και καθηγητής του πανεπιστημίου του Ντάργουιν και του κολλεγίου του «Αγίου Γεωργίου» κ. Γεώργιος Φρατζής, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μιχάλης Δαμανάκης, ο καθηγητής Φιλολογίας κ. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Μακεδονικού Συλλόγου του Darwin κ. Ευστράτιος Πούλος και ο πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας του Darwin κ. Γιαννης Νικολακάκης.

Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου

(ΣΣ : Οι υπογραμμίσεις δικές μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: