Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

«Ουαί…» : κείμενο του Γ. Μητροπέτρου για τον αγώνα των εκπαιδευτικών και την προληπτική επιστράτευσι. Testo di G. Mitropetros sulla lotta degli insegnanti e l΄ ipocrisia del governo



«Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί..»

Και ξαφνικά, εκεί που όλα βαίνουν καλώς,
εκεί που η ανεργία μειώνεται και δεν έχουμε 28%, εκεί που τα συσσίτια των ενοριών και των Δήμων γίνονται μόνο για ..παιδευτικούς λόγους, εκεί που τα χαράτσια, οι φόροι, τα τέλη και τα …τέλια, έχουν γονατίσει τους πολίτες, εκεί που οι τράπεζες   και οι εισπρακτικές εταιρείες έχουν ισοπεδώσει  την αξιοπρέπεια των νοικοκυριών, εκεί που η ανεργία των νέων δεν είναι… 60%, και όποιος σπουδάζει έχει εξασφαλισμένη δουλειά….εκεί ακριβώς, στην χώρα μας, που όλα πάνε ρολόι και η ανάπτυξη…έρχεται για να σωθούμε όλοι, εκεί ακριβώς έρχεται η εθνοσωτήρια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» ξεπουλήματος της χώρας, να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου σε ακόμα ένα κλάδο εργαζομένων….
Παρέα της βέβαια έχει την συντεταγμένη «υπηρεσία» των υποτακτικών Μ.Μ.Ε. και των κάθε είδους κρατικοδίαιτων δημοσιογράφων και λοιπών «πατριωτών» «τύπου» Χρήστου Κώνστα (Χ.Κ.) σε κεντρικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, για να κατασυκοφαντήσουν ένα κλάδο εργαζομένων.
Γνωστό το κόλπο, που έχουν εφαρμόσει και σε άλλους κλάδους, όταν θέλουν να εφαρμόσουν πιστά τις εντολές των αφεντικών τους δηλ. την οικονομική εξαθλίωση, τις απολύσεις, το σπάσιμο του ηθικού τους.
Τώρα και στους καθηγητές χωρίς κανένα λόγω, έφεραν όλες αυτές τις ρυθμίσεις στις διακοπές του Πάσχα και λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, θέλοντας και με την βοήθεια των Μ.Μ.Ε., να ρίξουν το μπαλάκι στις πλάτες των καθηγητών προσποιούμενοι, πως ενώ αυτοί σκέπτονται τα παιδιά,  οι …άκαρδοι Δάσκαλοί τους δεν τους σκέφτονται και βάζουν φραγμό στο μέλλον τους…!
Οι επί τις ουσίας απαντήσεις για όλα τα συκοφαντικά που λέγονται σε βάρος των καθηγητών, έχουν δοθεί και από την ΕΛΜΕ Ευβοίας σε σχετική ανακοίνωση.
Αυτό όμως που θα πρέπει να προβληματίσει όλους, είναι πως κάθε φορά που θέλουν να περάσουν κάτι που είναι αντιδραστικό, ανάλγητο και ισοπεδωτικό «εν χορδές και οργάνοις» οι Κυβερνώντες, τα παπαγαλάκια και οι «πρόθυμοι» τους,  ανακαλύπτουν τα προβλήματα που   έχει ο κλάδος..;  Πριν, τα όποια μέτρα, «μούγκα»…
Τώρα τους ένοιαξε το μέλλον των παιδιών, τώρα τους προβλημάτισε η παιδεία των νέων…Τώρα ανακάλυψαν τους … «επίορκους» και όλα τα δεινά….!               

 Δεν λέει κανείς ότι δεν υπάρχουν υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα στην παιδεία μας. 
Με διάλογο, τομές, σπάσιμο του πελατειακού συστήματος και χρηματοδότηση μπορούν να επιλυθούν.
Επιστέγασμα όλων των παραπάνω ήταν η προληπτική «δημοκρατική επιστράτευση»… ή κατά την Ρεπούσια φρασεολογία «δημοκρατικός… συνωστισμός» στα σχολεία,  πριν ακόμα αποφασίσουν οι καθηγητές για το πώς θα μεθοδεύσουν το αγώνα τους…Είναι σαν και αυτό της γνωστής σε πολλούς από αυτούς «χούντας» δηλ. «απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των τριών κ.λ.π…..» προληπτικά, σπάζοντας ακόμα ένα ρεκόρ αντιδημοκρατικότητας και συνταγματικής εκτροπής, όπως λένε διακεκριμένοι Συνταγματολόγοι.
Όλη η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει, στον τρόπο αλλά και στις μεθοδεύσεις.
Όλους μας αφορά, η Δημοκρατία, η ελευθερία, η κοινωνική δικαιοσύνη και η προκοπή της χώρας.!
Γι΄αυτό σε όλους αυτούς  που τώρα ανακάλυψαν την …«Αμερική», τούτο ταιριάζει:
 «Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές ….!»

Χαλκίδα 13 Μάη 2013

Ευπειθώς αναφέρω…
Γιώργος Μητροπέτρος
Οικονομολόγος –Καθηγητής Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: