Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Σχολικό Σκάκι: Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Ερέτρια 2013. Η Συμπληρωματική Προκήρυξι. Scacchi Scolastici: Il Campionato Scolastico agli Scacchi del 2013; bando di gare complementare.

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης των προκρίσεων από τα Νομαρχιακά Σχολικά Ευβοίας, που ως γνωστόν είχαμε την χαρά να διοργανώση προ εβδομάδος ο σύλλογός μας, για τα τελικά των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων, αναδημοσιεύουμε πιο κάτω την «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ» της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας σχετικά με το 25ο Πανελλήνιο Ατομικό και το 11ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό.

Υπογραμμίζουμε ότι:
 Ιδιαίτερης σημασίας είναι το δικαίωμα της συμμετοχής των προκριθέντων ευβοέων μαθητών-τριών, αυτών που αποδεδειγμένα διαμένουν στην Χαλκίδα ή στους όμορους δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων, Ερέτριας, Κύμης_Αλιβερίου και Ωρωπού, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ της εφετινής διοργάνωσης.
Ένα δικαίωμα το οποίο έγκαιρα και με επίσημο τρόπο διεκδίκησε για λογαριασμό των ευβοέων μαθητών ο σύλλογός μας! 
Συγκεκριμένα σε ηλεκτρονική αλληλογραφία μας με την Ε.Σ.Ο. την 28 Φεβρουαρίου 2013, το Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο «Άβαξ Και Πεσσοί» δια του Προέδρου του υπέβαλε στον Έφορο Σχολικού Σκακιού της Ομοσπονδίας το σχετικό αίτημα: 

«…θερμώς παρακαλούμε και για την παρέμβασή σας σχετικά με την ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ στα Ξενοδοχεία της διοργάνωσης της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στην Ερέτρια. Η συμπερίληψη στην προκήρυξη του διοργανωτή της δυνατότητας για μη υποχρεωτική διαμονή σε όσους ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ έχουν (μόνιμη –ενδεχομένως και προσωρινή διαμονή) σε κοντινή χιλιομετρική απόσταση από τα Ξενοδοχεία της διοργάνωσης θα διευκολύνει την συμμετοχή κατα ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών της ευρύτερης περιοχής, των οποίων οι οικογένειες χειμάζονται από την κρίση.»

Ευλόγως, λοιπόν, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ την Ε.Σ.Ο. από κοινού με τον εφετινό διοργανωτή, καθώς σήμερα έχουμε την συμπερίληψη αυτής της παράκλησης στην «Συμπληρωματική Προκήρυξη».
Συγκεκριμένα στο άρθρο 1. 13 διαβάζουμε:

«Όλοι οι συμμετέχοντες των πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων διαμένουν υποχρεωτικά για δύο τουλάχιστον διανυκτερεύσεις (μάξιμουμ 3) στα ξενοδοχεία της διοργάνωσης Holidays in Evia (3*) & Eretria Village Resort (4*). Στην περίπτωση που απαιτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών θα διατεθούν δωμάτια σε κοντινά ξενοδοχεία με τις ίδιες τιμές και όρους διαμονής ανάλογα με την κατηγορία τους. 
Της υποχρέωσης αυτής εξαιρούνται όσοι αποδεδειγμένα (με Ε9 ή λογαριασμό ΔΕΚΟ) διαθέτουν κύρια ή εξοχική κατοικία στους παρακάτω κοντινούς Δήμους: 
• Δ. Διρφύων – Μεσσαπίων 
• Δ. Ερέτριας 
• Δ. Κύμης – Αλιβερίου 
• Δ. Χαλκιδέων 
• Δ. Ωρωπού» 

Πληροφορούμε: 
Σε πρωινή επικοινωνία μας με την ΕΣΟ μας ανακοινώθηκε ότι επειδή οι αρμόδιοι παρέλαβαν πρόσφατα αποτελέσματα Σχολικών Πρωταθλημάτων από Βοιωτία και Φθιώτιδα, θα γίνη προσπάθεια να μας ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των προκρινομένων μαθητών-τριών το συντομότερο. Ει δυνατόν μέχρι απόψε.

 Υπενθυμίζουμε: 
Την «βασική προκήρυξη» των Πανελληνίων Σχολικών την έχουμε δημοσιεύση στο ιστολόγιο. ΕΔΩ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
 ΕΣΟ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – 25ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ , 11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2013)
Αριθ. Πρωτ.: 92183/2-4-2013

25ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2013)
11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2013)
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

 1. 1.       ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:
Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία προκηρύσσει την τελική φάση του 25ου Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος και του 11ου Πανελλήνιο Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος για το 2013.

 1. 2.      ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:  Τους αγώνες διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.


 1. 3.      ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ:
Οι θέσεις πρόκρισης των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών καθορίζονται σύμφωνα με τον επόμενο πίνακα:

Α/Α
ΕΝΩΣΕΙΣ – ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ
ΑΝΑ ΤΑΞΗ
ΔΗΜ-ΓΥΜΝ

ΑΝΑ
ΛΥΚ
ΣΥΝΟΛΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟ

1
Ε.Σ.Σ. ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
105
35
14
9 (6+3)
149
18

2
Ε. Σ. Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
67
23
9
6 (4+2)
96
12

3
Ε. Σ. Σ. ΚΡΗΤΗΣ
60
20
8
5 (3+2)
85
10

4
Ε. Σ. Σ. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΘΡΑΚΗΣ
37
13
5
3 (2+1)
53
8

5
Ε. Σ. Σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
37
13
5
3 (2+1)
53
8

6
Ε. Σ. Σ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
37
13
5
3 (2+1)
53
8

7
Ε. Σ. Σ. ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
22
8
3
2 (1+1)
32
6

8
Τ.Ε. Σ. Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
22
8
3
2 (1+1)
32
6

9
ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΦΘΙΩΤΙΔΑ – ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ (*)
22
8
3
2 (1+1)
32
6

10
Τ.Ε. Σ. Σ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
22
8
3
2 (1+1)
32
6

11
Τ.Ε. Σ. Σ. ΑΙΓΑΙΟΥ
22
8
3
2 (1+1)
32
6

ΣΥΝΟΛΑ ΠΡΟΚΡΙΣΕΩΝ
453
157

39

649
94
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ (Πρώτοι του 2012)
9
9

2

20
-
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
462
166

41

669
94


(*) Τα περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα για τη Θεσσαλία και τους Ν. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, θα διεξαχθούν με ευθύνη των σκακιστικών σωματείων της περιοχής, τα οποία επίσης θα πρέπει να δηλώσουν τους προκριμένους μαθητές –τρίες και σχολεία για την τελική φάση.

 1. 4.       ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαιούνται συμμετοχή στην Τελική Φάση όσοι πήραν τις προκρίσεις ανά τάξη σύμφωνα με τον έως σήμερα ισχύοντα πίνακα θέσεων πρόκρισης ανά Ένωση και Τοπική Επιτροπή και το σύστημα των επιλαχόντων που έως σήμερα ισχύει. Για παράδειγμα εάν από τους πρώτους 5 προκριθέντες μιας τάξης δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση οι τρεις, αυτοί αναπληρώνονται από τον 6ο, 7ο και 8ο κ.ο.κ.
Οι ατομικές προκρίσεις είναι υποχρεωτικά ανά τάξη έτσι ώστε να μην υπάρξουν δυσανάλογες συμμετοχές ανά κατηγορία.  Η ΕΣΟ θα ασκήσει έλεγχο στις δηλώσεις συμμετοχής των ενώσεων – τοπ.επ. και δεν θα γίνει δεκτή καμία υπέρβαση στον αριθμό των προκρίσεων ανά τάξη.

Δικαιούνται επίσης συμμετοχή στην Τελική Φάση και όσοι αγωνίστηκαν και δεν προκρίθηκαν στο ατομικό, αλλά αγωνίστηκαν και στα προκριματικά ομαδικά του 2013 και προκρίθηκε στην τελική φάση η ομάδα του σχολείου τους. Διευκρινίζεται  ότι η παραπάνω ρύθμιση αφορά αποκλειστικά όσους δεν έχουν προκριθεί στο ατομικό πρωτάθλημα. Οσοι μαθητές λυκείων συμμετέχουν με την ομάδα τους στην τελική φάση (βλέπε 6.Α), έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στην τελική φάση του ατομικού πρωταθλήματος μαθητών λυκείου.

Η κάθε Ενωση/τοπ.Επ. θα πρέπει να μεριμνήσει για τη συμμετοχή τουλάχιστον μίας ομάδας από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια-Λύκεια).

Η ΕΣΟ μπορεί να δώσει ένα μικρό αριθμό επιπλέον προκρίσεων σε περιοχές που έχουν λίγες θέσεις αλλά διεξάχθηκαν προκριματικά με εξαιρετικά μεγάλο αριθμό συμμετοχών (απόφαση ΔΣ 2.12.2008).

 1. 5.      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε συνεδριακές αίθουσες του ξενοδοχείου Eretria Village Resort στην Ερέτρια.

 1. 6.      ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:
Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους: ένας όμιλος Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και  δύο όμιλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) με Ελβετικό σύστημα 6 γύρων. Προϋπόθεση για τη δημιουργία ομίλου Λυκείων είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 6 ομάδων (πουλ 5 γύρων). Σε αντίθετη περίπτωση και με απόφαση  του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής Διαιτητή θα γίνει ενιαίος όμιλος για Γυμνάσια και Λύκεια (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βραβεύσεις).
Για την ενίσχυση των συμμετοχών ομάδων λυκείων, δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στις προκρίσεις, δηλαδή επιτρέπεται η ελεύθερη συμμετοχή ομάδων λυκείων στους τελικούς, με την απαραίτητη προϋπόθεση αυτές να έχουν συμμετάσχει στους προκριματικούς των περιοχών τους.
Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.
Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά για τα Νηπιαγωγεία, την  Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού. Σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις η αρχική κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με τα εθνικά ΕΛΟ της 1.1.2013 (με την προϋπόθεση ότι ο μαθητής-τρια έχει ΕΛΟ μεγαλύτερο ή ίσο του 1040, αλλιώς και πάλι αλφαβητικά).  Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων (λιγότερες από 20) μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και τουρνουά πουλ. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:

1.
Μαθητές-Μαθήτριες
Νηπιαγωγείων
2.
Μαθητές-Μαθήτριες
Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3.
Μαθητές-Μαθήτριες
Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4.
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5.
Μαθητές-Μαθήτριες
Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6.
Μαθητές-Μαθήτριες
Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7.
Μαθητές-Μαθήτριες
ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8.
Μαθητές-Μαθήτριες
Α’ Γυμνασίου
9.
Μαθητές-Μαθήτριες
Β’ Γυμνασίου
10.
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ’ Γυμνασίου
11.
Μαθητές-Μαθήτριες
Λυκείων


 1. 7.      ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Οι αγώνες στο Ομαδικό Πρωτάθλημα και στο Ατομικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10”) χρόνου σκέψης.

 1. 8.      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:
Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Σάββατο
27 Απριλίου 2013
Τελετή Έναρξης
10:00
Σάββατο
27 Απριλίου 2013
1ος – 3ος Γύρος
Έναρξη 10:30
Σάββατο
27 Απριλίου 2013
4ος – 6ος Γύρος
Έναρξη 17:00

Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Κυριακή
28 Απριλίου 2013
1ος – 3ος Γύρος
Έναρξη 10:00
Κυριακή
28 Απριλίου 2013
4ος – 6ος Γύρος
Έναρξη 17:00
Μ. Δευτέρα
29 Απριλίου 2013
7ος – 9ος Γύρος
Έναρξη 09:00
Μ. Δευτέρα
29 Απριλίου 2013
Τελετή Λήξης
Έναρξη 13:30

Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων το Σάββατο 27 Απριλίου, ώρα 17:15 – 21:00 και με βάση τους πίνακες ανά κατηγορία, που θα έχουν αναρτηθεί στο χώρο των αγώνων.


 1. 9.       ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Α) Για το ομαδικό πρωτάθλημα:
Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ

Β) Για το ατομικό πρωτάθλημα:
     Για ελβετικό σύστημα
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(δ). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)..

 1. 10.   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ:
Ο Διευθυντής Αγώνων θα οριστεί από το Δ.Σ. της ΕΣΟ και οι Διαιτητές από την Κ.Ε.Δ.


 1. 11.   ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ:
Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι οι μαθητές που θα αγωνισθούν. Στο Ομαδικό πρωτάθλημα, κύπελλα θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες και μετάλλια όλοι οι αθλητές των τριών πρώτων ομάδων. Στο Ατομικό πρωτάθλημα, κύπελλο και μετάλλιο θα πάρει ο 1ος νικητής και μετάλλια ο 2ος και 3ος . Το 1ο κορίτσι θα πάρει κύπελλο και μετάλλιο και μετάλλια το 2ο και 3ο κορίτσι. Εάν ένα κορίτσι καταταγεί στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης παίρνει όλα τα έπαθλα που του αναλογούν. Ο νικητής κάθε τάξης ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Ελλάδας (το 1ο κορίτσι ανά τάξη ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Ελλάδας). Στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης κάθε κατηγορίας θα δοθεί από μια σειρά από τα διαθέσιμα τεύχη του περιοδικού της ΕΣΟ «Ελληνικό Σκάκι»


 1. 12.   ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:
α) Απευθείας πρόκριση στο ατομικό πρωτάθλημα δικαιούνται οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του σχολικού του 2012 στην τάξη που πάνε για το σχολικό έτος 2012 – 2013. Εάν κάποιος πρωταθλητής-τρια συμμετάσχει στους προκριματικούς αγώνες αυτομάτως χάνει το δικαίωμα απευθείας πρόκρισης και η θέση πρόκρισης εκχωρείται στην Ένωση – Τοπική επιτροπή στην οποία ανήκει.
β) Οι Ενώσεις & Τοπικές Επιτροπές πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώσουν τη συμμετοχή όλων των σκακιστών και σκακιστριών της περιοχής τους μέχρι και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 στη Γραμματεία της ΕΣΟ. Στο έντυπο δήλωσης συμμετοχής θα πρέπει να συμπεριληφθούν:
1) οι σκακιστές και σκακίστριες που προκρίθηκαν από τα ατομικά πρωταθλήματα των περιοχών τους,
2) oι σκακιστές και σκακίστριες που δικαιούνται απευθείας συμμετοχή στους τελικούς αγώνες,
3) όσοι έχουν προκριθεί με τις ομάδες τους στο ομαδικό πρωτάθλημα

Διευκρινίζεται ότι οι Ενώσεις και Τοπ.Επ. είναι υπεύθυνες για το έλεγχο του δικαιώματος και τη δήλωση συμμετοχής των μαθητών που προκρίνονται από το ομαδικό στο ατομικό σύμφωνα με όσα ρητά ορίζονται στο άρθρο 4 της παρούσας προκήρυξης.
ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής.
Οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές μαζί με τη δήλωση συμμετοχής των παραπάνω αθλητών υποχρεούνται να στείλουν μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 τα αποτελέσματα και τις τελικές κατατάξεις των περιφερειακών προκριματικών πρωταθλημάτων της περιοχής τους. Η μη έγκαιρη αποστολή των αποτελεσμάτων καθιστά άκυρη τη δήλωση συμμετοχής των αθλητών.

 1. 13.   ΔΙΑΜΟΝΗ  - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Όλοι οι συμμετέχοντες των πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων διαμένουν υποχρεωτικά για δύο τουλάχιστον διανυκτερεύσεις (μάξιμουμ 3) στα ξενοδοχεία της διοργάνωσης Holidays in Evia (3*) & Eretria Village Resort (4*).  Στην περίπτωση που απαιτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών θα διατεθούν δωμάτια σε κοντινά ξενοδοχεία με τις ίδιες τιμές και όρους διαμονής ανάλογα με την κατηγορία τους.

Της υποχρέωσης αυτής εξαιρούνται όσοι αποδεδειγμένα (με Ε9 ή λογαριασμό ΔΕΚΟ) διαθέτουν κύρια ή εξοχική κατοικία στους παρακάτω κοντινούς Δήμους:

 • Δ. Διρφύων – Μεσσαπίων
 • Δ. Ερέτριας
 • Δ. Κύμης – Αλιβερίου
 • Δ. Χαλκιδέων
 • Δ. Ωρωπού

Οι προσφερόμενες τιμές δωματίων για τα προαναφερόμενα ξενοδοχεία έχουν ως εξής:

HOLIDAYS IN EVIA 3*
Συνολικός αριθμός δωματίων: 320
ΤΥΠΟΣ
ΔΩΜΑΤΙΟΥ
ΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ
ΗΜ/ΝΙΑ
ΑΦΙΞΗΣ
ΗΜ/ΝΙΑ
ΑΝΑΧ/ΣΗΣ
ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ
ΤΙΜΗ
Δίκλινο
F/B
26-27/04/13
29/04/13
2-3
36.00€
Τρίκλινο
F/B
26-27/04/13
29/04/13
2-3
33.00€
Μονόκλινο
F/B
26-27/04/13
29/04/13
2-3
49.00€
     Family B*(Ευρύχωρο δωμάτιο 4
ατόμων)
F/B
26-27/04/13
29/04/13
2-3
101.00€
F   Family A*(Δίχωρο δωμάτιο 4
ατόμων χωρίς
ενδιάμεση πόρτα
F/B
26-27/04/13
29/04/13
2-3
116.00€

ERETRIA VILLAGE 4*
Συνολικός αριθμός δωματίων: 219
ΤΥΠΟΣ
ΔΩΜΑΤΙΟΥ
ΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ
ΗΜ/ΝΙΑ
ΑΦΙΞΗΣ
ΗΜ/ΝΙΑ
ΑΝΑΧ/ΣΗΣ
ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ
ΤΙΜΗ
Δίκλινο
F/B
26-27/04/13
29/04/13
2-3
42.00€
Τρίκλινο
F/B
26-27/04/13
29/04/13
2-3
39.00€
Μονόκλινο
F/B
26-27/04/13
29/04/13
2-3
59.00€
    Family B*(Ευρύχωρο δωμάτιο 4
ατόμων)
F/B
26-27/04/13
29/04/13
2-3
125.00€
F   Family A*(Δίχωρο δωμάτιο 4
ατόμων χωρίς
ενδιάμεση πόρτα
F/B
26-27/04/13
29/04/13
2-3
143.00€

- Παιδιά μέχρι 5,99 ετών στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς με πτυσσόμενη κλίνη       Δωρεάν

Οι ανωτέρω τιμές είναι σε ΕΥΡΩ, ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση σε όρους πλήρους διατροφής (3 γεύματα σε μπουφέ εφάμιλλα των προδιαγραφών του ξενοδοχείου) και συμπεριλαμβάνουν όλους τους νόμιμους φόρους.
* Οι τιμές των Family δωματίων είναι ανά δωμάτιο και οι όροι διαμονής αφορούν τον αναγραφόμενο αριθμό ατόμων (4 άτομα ανά δωμάτιο).
Οι προαναφερόμενες τιμές ισχύουν για 2 διανυκτερεύσεις κατ’ ελάχιστο.

Οι κρατήσεις θα γίνονται τηλεφωνικά 22290– 41000 και θα πρέπει μέχρι 22/4/2013 να έχουν προεξοφλήσει το συνολικό κόστος της κράτησης τους με κατάθεση σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας με τα εξής στοιχεία:


ΟΝΟΜΑ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ
:
                    ΕΣΤΙΑ Α.Ε.
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
:
639 / 470000 – 79

ΙΒΑΝ
:
GR12 0110 6390 0000 6394 7000 079
SWIFT
:
    ETHNGRAA


ΟΝΟΜΑ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ
:
                    ΕΣΤΙΑ Α.Ε.
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
:
5156 – 041156 – 358
ΙΒΑΝ
:
GR16 0172 1560 0051 5604 1156 358
SWIFT
:
           PIRBGRAA


Στο καταθετήριο της τράπεζας θα πρέπει να αναγράφεται ευδιάκριτα το όνομα του καταθέτη, καθώς και οι ημερομηνίες άφιξης – αναχώρησης και να αποστέλλεται στο fax 22290 41206 υπ’ όψιν τμήματος κρατήσεων.


Καταληκτική ημερομηνία για τις κρατήσεις είναι η 22/4/2013

Το e-mail επικοινωνίας με την οργανωτική επιτροπή είναι: sxolika2013@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα της ΕΣΟ: 210  9221465, 210 9220972
 1. 14.   ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:
Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής με υποχρεωτική συμμετοχή 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες με την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους (αποτελούμενη από 6 το πολύ μέλη), με τη σειρά που θα αγωνίζονται στις 3 γενικές σκακιέρες και θα ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.

Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει, πριν την έναρξη των αγώνων, στον επικεφαλής διαιτητή, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.


 1. 15.   ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Στις παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
α) η διοργάνωση του: «9ου Ανοικτού Σχολικού Κυπέλλου», με τρία τουλάχιστον ηλικιακά γκρουπ μαθητών (1ο: Α’-Β’-Γ’ Δημοτικού, 2ο : Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και 3ο Γυμνάσια – Λύκεια). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Γυμνασίων  – δημόσιων και ιδιωτικών – όλης της χώρας που δεν προκρίθηκαν στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν μέχρι τη Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 στην ΕΣΟ (info@chessfed.gr, sxolika2013@gmail.com fax 210 9221620).
β) τουρνουά μπλιτς γονέων-συνοδών
Το αναλυτικό πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί αργότερα.


 1. 16.    ΓΕΝΙΚΑ:
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: