Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Προκριματικοί Αγώνες Σκακιού του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος για τον Ν. Ευβοίας. Ομαδικό. Η Προκήρυξη. Scacchi Scolastici : Fase eliminatoria regionale (Eubea); a squadre. Il bando di gare



Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ‘ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ’
Χαλκίδα. 19.03.2013                                                                                Αρ. Πρωτ. 46

11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2013
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Προκήρυξη Αγώνων
Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και το «Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ‘ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ’» σε συνεργασία με τους  ΔΟΑΠΠΕΧ, Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, διοργανώνουν τους προκριματικούς αγώνες σκακιού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας για το 11ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2013.

Οργανωτική Επιτροπή :
1. Λίλιαν  ΖΛΑΚΩΝΗ (Πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕ Χαλκίδος)
2. Ανδρέας ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ (Διευθυντής 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Χαλκίδος)
3.Παναγιώτης ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ (Πρόεδρος ΕΥΒΟΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ)
4.Ελεάνα ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Χαλκίδος)
5. Γεώργιος ΓΕΡΑΝΤΩΝΗΣ (  Αντιπρόεδρος ΔΟΑΠΠΕ Χαλκίδος)                                                                           
6. Ζωή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ (Έφορος Σκακιστικού Τμήματος «Αθλ. Εκπ. Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄», καθηγήτρια Μέσης Εκπαιδεύσεως).

Διευθυντής Αγώνων: Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης (Πρόεδρος του Δ.Σ. Α. Ε. Κ. ‘ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ’,  ΥΜ, Καθ. Μέσης Εκπαιδεύσεως), Τηλ. Επικοινωνίας 6976 372967.

Επικεφαλής Διαιτητής: Δημήτρης Κεφάλας FIDE Διαιτητής, Τηλ Επικοινωνίας:  697 3658 191.

Υπεύθυνη κληρώσεων: Σωτηρία Μπαρογιάννη, ΒΚ. Διαιτητής .

Χώρος και Ημερομηνίες Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου 2013 ημέρα Κυριακή στην Χαλκίδα στο 4ο Γυμνάσιο  (Πάροδος 28ης Οκτωβρίου).

Δικαίωμα Συμμετοχής: όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας με τετραμελείς συνθέσεις όπως ορίζεται παρακάτω.

Συνθέσεις των ομάδων: Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με έως δυο (2) ομάδες. Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς ανεξαρτήτως τάξης .Στις τρεις (3) πρώτες σκακιέρες μπορούν να αγωνίζονται αγόρια ή κορίτσια, στην τέταρτη (4η) σκακιέρα πρέπει να αγωνίζεται υποχρεωτικά κορίτσι. Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει πριν την έναρξη των αγώνων στον επικεφαλής διαιτητή βεβαίωση ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

Κανονισμοί των αγώνων: Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν στον διαιτητή τη βασική σύνθεσή τους αποτελούμενη από 6 το πολύ μέλη, με τη σειρά που θα αγωνίζονται στις 3 γενικές σκακιέρες και θα ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.
Στη αρχική κατάταξη οι ομάδες κατατάσσονται με αλφαβητική σειρά του ονόματος των σχολείων. Θα ισχύσουν οι Κανονισμοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE. Επισημαίνεται ότι για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός (0,5) βαθμός.

Δηλώσεις συμμετοχής : Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία αυστηρά έως την Παρασκευή 22/03 ώρα 15.00, δηλώνοντας: σχολείο και αριθμό ομάδων. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στους παρακάτω: Δημήτριος Κακάτσος (09.00-14.00 και 17.00-20.00)  6974335435, dimiskak@gmail.com  και Ζωή Κωνσταντινίδου (ώρες 15.00 – 20.00): 6936 55 0215 ή 22210 74558,  al5zkgps@otenet.gr.

Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής:  09.00΄ μέχρι 09.45΄ πμ. την ημέρα των αγώνων. Όσοι προσέλθουν μετά τις 09.45΄ θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο. Ώρα Έναρξης: 10:00, Ώρα Τελετής Λήξης: 15.30 στην συνεδριακή αίθουσα - Γυμναστήριο του Σχολείου.

Προκρίνονται για την Τελική Φάση: Οι προκρίσεις, για την τελική φάση των πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων (Ερέτρια 27-29/4/2013), θα κατανεμηθούν αναλογικά σύμφωνα με το αριθμό συμμετοχών (σχολεία) ανά πρωτάθλημα περιφερειακής ενότητας. Συγκεκριμένα από την προκήρυξη της ΕΣΟ Αριθ. Πρωτ.: 91898/19-12-2012 προβλέπονται συνολικά 6 θέσεις για την περιοχή της ΤΕΣΣΑΣ για δημοτικά και γυμνάσια. Με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων περιφερειακών ενοτήτων (Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας) θα επιμερισθούν οι προαναφερόμενες θέσεις αναλογικά και σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχών ανά πρωτάθλημα περιφερειακής ενότητας. Οι συμμετοχές για ομάδες λυκείων είναι ελεύθερες.

Σύστημα Αγώνων: Οι αγώνες θα γίνουν με Ελβετικό Σύστημα πέντε (5) γύρων. Σε περίπτωση συμμετοχής περισσοτέρων των 25 ομάδων συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) γύροι. Σε περίπτωση συμμετοχής 5 ή 6 ομάδων θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ.

Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Θα χρησιμοποιηθούν σκακιστικά χρονόμετρα.

Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας: Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια άρσης ισοβαθμίας κατά σειρά:
Για ελβετικό σύστημα. (α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους). (β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ
Για κυκλικό σύστημα (round robin). (α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα). (β). Αριθμός νικών (προηγείται η ομάδα με τις περισσότερες νίκες). (γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)

Διαιτησία – Ενστάσεις: Οι διαιτητές θα οριστούν από τον διοργανωτή. Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή πριν την έναρξη των αγώνων. Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στον Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50 € (το οποίο θα επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς, αλλιώς εκπίπτει υπέρ του διοργανωτή).

Απονομές - Βραβεύσεις: Οι τρεις (3) πρώτες ομάδες στα δημοτικά, στα γυμνάσια και στα Λύκεια  θα βραβευτούν με Κύπελλα. Οι παίκτες των τριών (3) πρώτων ομάδων θα βραβευτούν με μετάλλια (μέχρι έξι μαθητές).

Διάφορα: Με την άφιξη των μαθητών και συνοδών στο χώρο των αγώνων θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους και να καταθέσουν στην γραμματεία το σχετικό έγγραφο του σχολείου. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής των Αγώνων και ο Επικεφαλής Διαιτητής. Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμόδιου.

1 σχόλιο:

YIANNIS KOURTAKIS είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας να αναδείξετε το καλύτερο παιχνίδι σκέψης και στρατηγικής.