Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Προκριματικοί Αγώνες Σκακιού του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος για τον Ν. Ευβοίας. Ατομικό. Η Προκήρυξη. Scacchi Scolastici : Fase eliminatoria regionale (Eubea). Il bando di gareΑθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ‘ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ’


Χαλκίδα. 19.03.2013                                                                                   Αρ. Πρωτ. 45

25ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ 2013.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Προκήρυξη

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και το «Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ‘ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ’» σε συνεργασία με τους ΔΟΑΠΠΕΧ,  Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, διοργανώνουν τους προκριματικούς αγώνες σκακιού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας για το 25ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2013.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

1. Λίλιαν ΖΛΑΚΩΝΗ (Πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧαλκίδος)                                                                          
2. Γεώργιος ΓΕΡΑΝΤΩΝΗΣ (  Αντιπρόεδρος ΔΟΑΠΠΕ Χαλκίδος)                                                                           
3. Δημήτριος ΚΑΚΑΤΣΟΣ (Αντιπρόεδρος «Αθλ. Εκπ. Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄»)                                  
4. Σάββας ΟΒΑΔΙΑΣ (Διευθυντής ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ Γ. ΛΥΚΕΙΟΥ Χαλκίδος)                               
5. Ανδρέας ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ (Διευθυντής 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Χαλκίδος)                                       
6. Ελεάνα ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων 7ου Δημ. Χαλκίδος)
7. Ιωάννης ΝΕΖΗΣ (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Χαλκίδος)


Διευθυντής Αγώνων: Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης (Πρόεδρος του Δ.Σ. Α. Ε. Κ. ‘ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ’, ΥΜ, Καθ. Μέσης Εκπαιδεύσεως), Τηλ. Επικοινωνίας 6976 372967.


Επικεφαλής Διαιτητής: Δημήτρης Κεφάλας FIDE Διαιτητής, Τηλ Επικοινων.: 697 3658 191.


Υπεύθυνη κληρώσεων: Σωτηρία Μπαρογιάννη ΒΚ. Διαιτητής .


Χώρος και Ημερομηνίες Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 30 Μαρτίου 2013 ημέρα Σάββατο στην Χαλκίδα στο 4ο Γυμνάσιο (Πάροδος 28ης Οκτωβρίου).


Δικαίωμα Συμμετοχής Έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.


Δηλώσεις συμμετοχής - Επικοινωνία: Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία αυστηρά έως και την Πέμπτη 28/03 ώρα 22:00 δηλώνοντας: Ονοματεπώνυμο, Σχολείο, Τάξη και Αρ. Δελτίου Ε.Σ.Ο. εφόσον είναι εγγεγραμμένος/η σε σύλλογο μέχρι τις 31/12/2012. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στους παρακάτω: Δημήτριος Κακάτσος (09.00-14.00 και 17.00-20.00) 6974335435 dimiskak@gmail.com και Ζωή Κωνσταντινίδου (ώρες 15.00 – 20.00): 6936 55 0215 ή 22210 74558, al5zkgps@otenet.gr.


Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωσης συμμετοχής 09.00΄ μέχρι 09.45΄ πμ. την ημέρα των αγώνων. Όσοι προσέλθουν μετά τις 09.45΄ θα αγωνιστούν στο 2ο γύρο. Ώρα Έναρξης: 10:00, Ώρα Τελετής Λήξης: 15.30 στην συνεδριακή αίθουσα - Γυμναστήριο του Σχολείου.


Προκρίνονται για την Τελική Φάση: Οι προκρίσεις, για την τελική φάση των πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων (Ερέτρια 27-29/4/2013), θα κατανεμηθούν αναλογικά σύμφωνα με το αριθμό συμμετοχών (αγόρια – κορίτσια) ανά πρωτάθλημα περιφερειακής ενότητας. Συγκεκριμένα από την προκήρυξη της ΕΣΟ Αριθ. Πρωτ.:91898/19-12-2012 προβλέπονται συνολικά 32 θέσεις για την περιοχή της ΤΕΣΣΑΣ (23αγόρια και 9 κορίτσια). Με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων περιφερειακών ενοτήτων (Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας) θα επιμερισθούν οι προαναφερόμενες θέσεις (χωριστά για αγόρια και κορίτσια) αναλογικά και σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχών ανά πρωτάθλημα περιφερειακής ενότητας. Η κατανομή των θέσεων ανά τάξη θα γίνει σύμφωνα με το ποσοστό επιτυχίας (προηγούνται όσοι συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας ανά τάξη σε αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα).


Σύστημα Αγώνων: Οι μαθητές και μαθήτριες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό Σύστημα έξι (6) γύρων. Ειδικά για την κατηγορία των Νηπίων και της Α' Δημοτικού, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με Ελβετικό σύστημα πέντε (5) γύρων. Σε περίπτωση συμμετοχής 5 ή 6 μαθητών σε μία κατηγορία θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ και σε περίπτωση 4 μαθητών με διπλό σύστημα πουλ. Σε περίπτωση τριών ή λιγότερων συμμετοχών η κατηγορία συνενώνεται με την αμέσως επόμενη ηλικιακά κατηγορία. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:

Μαθητές - Μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Α' Τάξης. Δημοτικού, Β' Τάξης Δημοτικού, Γ' Τάξης Δημοτικού, Δ' Τάξης Δημοτικού, Ε' Τάξης Δημοτικού, ΣΤ' Τάξης Δημοτικού, Α' Τάξης Γυμνασίου, Β' Τάξης Γυμνασίου, Γ' Τάξης Γυμνασίου, Λυκείου.


Αρχική κατάταξη: Η αρχική κατάταξη θα γίνει 1) στις κατηγορίες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών κατά αλφαβητική σειρά 2) στις κατηγορίες Γυμνασίων Λυκείων: με τα εθνικά ΕΛΟ της 1.1.2013 και εν συνεχεία με αλφαβητική σειρά για όσους και όσες δεν έχουν ΕΛΟ.


Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας: Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά. Αποτελέσματα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους), Κριτήριο Μπούχολτς (βαθμοί αντιπάλων). Κριτήριο Μπούχολτς median. Κριτήριο Μπούλχοτς cut2.


Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους, θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20' από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου. Στις περιπτώσεις αυτές θα χρησιμοποιείται σκακιστικό χρονόμετρο µε χρόνο σκέψης 5' για κάθε παίκτη. Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες ισχύουν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (ΡΑΠΙΝΤ).


Απονομές - Βραβεύσεις – Έπαθλα: Θα βραβευτούν με μετάλλιο οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης ανά κατηγορία, το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης. καθώς και ο πρώτος μαθητής/τρια χωρίς αθλητικό δελτίο (έως 31/12/2012). Μαθητής που αποκρύψει την ιδιότητα του αθλητή τιμωρείται με αφαίρεση του σχετικού επάθλου. Μαθητής-μαθήτρια που είναι νικητής σε παραπάνω από μία κατηγορία βράβευσης λαμβάνει όλα τα έπαθλα που του/της αντιστοιχούν. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.


Διάφορα: Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο (αίθουσα διδασκαλίας) για κάθε κατηγορία. Η Επιτροπή Ενστάσεων θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη των αγώνων με συμπληρωματική προκήρυξη. Θα ακολουθηθούν οι κανόνες σκακιού της ΕΣΟ. Σε οτιδήποτε δεν αναφέρεται η παρούσα προκήρυξη, αρμόδιοι είναι οι Διευθυντής Αγώνων και Επικεφαλής Διαιτητής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: