Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Έναρξι σχολικού έτους 2013 στην Αυστραλία. Ο Αγιασμός στο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου στην Αδελαΐδα. Blessing of New School Year in St George College in Adelaide

                                             «.. αχτίνας ουρανόδρομης σαν από χαραμάδα.» 

Την στιγμή που ο ελληνισμός δοκιμάζει εμπειρίες πολιτισμικής φθοράς και απειλές εθνικής καταστροφής ιστορικής σημασίας στο λίκνο του, αυτόν τον γενέθλιο τόπο που ο Σεφέρης ονομάζει ποιητικά «πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο», των Ελλήνων οι κοινότητες ευτυχώς θάλλουν σε νέες εστίες που έφτιαξαν και «φτιάχνουν σ’ άλλο Γαλαξία». 
Ο φίλος και κουμπάρος Δρ Γιώργος Φρατζής μας έστειλε μέσω ηλ-ταχυδρομείου από το Νότιο Ημισφαίριο ένα ενημερωτικό σημείωμα σαν δελτίο τύπου που αφορά στην έναρξι της σχολικής χρονιάς και τον πατροπαράδοτο Αγιασμό, σε ένα όπως φαίνεται αρκετά αντιπροσωπευτικό ελληνικό σχολείο της ομογένειας της Αυστραλίας, το Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου στην Αδελαΐδα
Με μεγάλη χαρά αναρτούμε την είδησι στο ιστολόγιο ευχόμενοι ολοψύχως στον Dr Frazis και την ελληνόψυχη Διεύθυνσι του εν λόγω Κολλεγίου, αλλά και την ελληνορθόδοξα φωτιζόμενη εκπαιδευτική κοινότητα της ελληνογενούς διασποράς της Αυστραλίας, 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!! 
..................................................



ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ-ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΜΠΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-ΑΓΙΑΣΜΟΣ

O Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, πλαισιούμενος από τους ιερείς, π. Διογένη Πατσούρη, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικό Διευθυντή του Κολλεγίου, π. Κωνσταντίνο Σκουμπουρδή και π. Παναγιώτη Φωτάκη, επί τη ενάρξει της σχολικής χρονιάς 2013, στις 14 Φεβρουαρίου, μέσα στην καρδιά του αυστραλιανού καλοκαιριού, τέλεσε τον αγιασμό στο Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου, της Ενορίας -Κοινότητος του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον. 

Το Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον βρίσκεται στη Νότια Αυστραλία και τελεί υπό την πνευματική Επιστασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Στεγάζεται σε δύο μεγάλα κτηριακά συγκροτήματα και λειτουργούν τάξεις από την προσχολική ηλικία, μέχρι και την Τρίτη Λυκείου. Κύριοι άξονες του Κολλεγίου είναι η ελληνική γλώσσα καί η ορθόδοξος πίστις, καλλιεργώντας το Ελληνορθόδοξο ήθος των παιδιών μας, μέσα στο πλαίσιο του Νοτιοαυστραλιανού Εκπαιδευτικού Συστήματος. 

Ο μαθητικός πληθυσμός ανέρχεται στους 680 μαθητές με την πλειονότητα μαθητές ελληνικής καταγωγής δεύτερης και τρίτης γενιάς, καθώς επίσης και μαθητές από διαφορετικές εθνικές ομάδες καί από πολλά κράτη της Ασίας καί της Αφρικής.

Φέτος συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από της ιδρύσεως του Κολλεγίου (1983-2013), το οποίο αποτελεί ευλογία καί κατά Θεόν εγκαύχησι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, της Κοινότητος-Ενορίας του Αγίου Γεωργίου, καθώς επίσης υλοποίησι του προσωπικού ονείρου του π. Διογένους καί καρπό
των μόχθων των συνεργατών του.  


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος μετά το πέρας
του Αγιασμού, μετέφερε τις ευχές του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού, ευχόμενος στους μαθητές και το προσωπικό υγεία σωματική και πνευματική, καρποφόρα και ευλογημένη χρονιά.

(Για την ανταπόκρισι, Δρ Γ.  Φρατζής)

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ευχαριστούμε για τις ευχές, αντευχόμαστε υγεία, πνευματική και σωματική. ΚΑλή συνέχεια και επιμένουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕλληΝΙΚΑ.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Ελλήνων κοινότητες

Ελάχιστο αντιφέγγισμα απόμακρου φωτός,
ελλήνιου φωτός και εκ προσανατολισμένου ύψους,
αχτίνας ουρανόδρομης σαν από χαραμάδα.