Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η επιτυχημένη συμμετοχή του ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ σε αθηναϊκό Τουρνουά Μπλίτς και η διάκρισι του αθλητού μας, Μίλτου Μεταξά. L’ “Abaco e Pezzi” nel 6o Torneo Lampo a Kato Patissia (Atene)

Περιμένοντας όλες τις φωτογραφίες για την προχθεσινή μας εκδήλωσι με την κοπή της Βασιλόπιττας, ας αναφερθούμε πιο αναλυτικά στην συμμετοχή του συλλόγου μας στο 6ο Ατομικό Τουρνουά Μπλιτζ Ζωοδόχου Πηγής, που όπως έχουμε ήδη αναφέρη διεξήχθη την προ-προηγούμενη Κυριακή. 
Πολύ ικανοποιητική ήταν, λοιπόν, η συμμετοχή του «ΑΕΚ ¨Αβαξ Και Πεσσοί¨» σ’ αυτό το Τουρνουά, το οποίο αποτελεί και την παρθενική μας εμφάνισι σε αγώνες Μπλίτς. 






Η αντιπροσωπευτική ομάδα του συλλόγου μας αποτελείτο από 8 μέλη, αλλά οι 7 έλαβαν μέρος και βέβαια οι αγώνες ήσαν ατομικοί. 
Αξιοσημείωτο ότι όλοι οι παίκτες μας είχαν αξιοπρεπή επίδοσι ενώ είχαμε και μια επιτυχία: ο νεαρός αθλητής μας, Μιλτιάδης Μεταξάς, μαθητής Α΄ Λυκείου, επρώτευσε στην κατηγορία των Λυκείων και βραβεύθηκε από τους διοργανωτές με μετάλλιο! 
Ακολουθούν αναλυτικά οι επιδόσεις των 7 αθλητών μας και από κάτω επικολλούμε το κείμενο του Δελτίου Τύπου των διοργανωτών διανθισμένο με δικό μας φωτογραφικό υλικό. 

Σοϊλεμέζης Αλέξανδρος 3,5 (7) 
Μεταξάς Μιλτιάδης 3,5 (7) 
Σοϊλεμέζης Γιώργος 3,5 (7) 
Καλέργιος Στράτος 3,5 (7) 
Σοϊλεμέζης Πάρις 3 (7) 
Νερούτσος Κωνσταντίνος 3 (7) 
Πούρης Κωνσταντίνος 2 (7) 

Υπογραμμίζουμε την άψογη διεκπεραίωσι της διοργάνωσης από όλους τους συντελεστές της (Γιάννη Σιδηρόπουλο, Δημήτρη Κεφάλα, Ευγενία Ζευγίτη και τους συνεργάτες τους), καθώς και το ιδιαίτερα φιλικό κλίμα (πέρα και από τα τυπικά της συνήθους φιλοξενίας) των διοργανωτών προς τον σύλλογό μας, το οποίο αποκορυφώθηκε με την αναπάντεχη βράβευσι « στο πρόσωπο του Προέδρου του κ. Αλέξανδρου Σοϊλεμέζη το σωματείο ΑΕΚ Άβαξ και Πεσσοί Χαλκίδας ως το πρώτο σωματείο εκτός Αττικής».
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε (και από αυτό το βήμα) τους φίλους αυτής της διοργάνωσης και ελπίζουμε να ξανασμίξουμε και του χρόνου! 


Δελτίο Τύπου Έκτου Μπλιτζ Ζωοδόχου Πηγής 

Με 55 συμμετοχές, σε ένα φιλικό κλίμα και με άψογες συνθήκες, διεξήχθη το 6ο Ατομικό Τουρνουά Μπλιτζ ΖΠ στις 13/01/2013 το οποίο είχε για πρώτη φορά και διεθνή αξιολόγηση. Στο εντευκτήριο του Κέντρου Νεότητας Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων στην οδό Ζαχαρία Παπαντωνίου 61 στην Αθήνα, από νωρίς το απόγευμα κατέφθαναν οι συμμετέχοντες παρότι ήταν μια πλούσια ημέρα με διασυλλογικούς αγώνες και αρκετά τουρνουά σε όλη την Αττική. 
Στις 17.45 χοροστάτησε ο Πατέρας Χαράλαμπος τελώντας την καθιερωμένη κοπή πίτας με τη συνοδεία ελαφρού μπουφέ. Αμέσως μετά άπαντες ξεχύθηκαν σε μεγάλες μάχες επί της σκακιέρας παίζοντας 7 γύρους με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση, ανά παίχτη. 

Όπως σχεδόν σε όλα τα ΖΠ, στον τελευταίο γύρο, μετά από σφοδρές συγκρούσεις για τις πρώτες θέσεις, χρειάστηκε η εξάντληση των κριτηρίων ισοβαθμίας για την ανακοίνωση της τελικής κατάταξης. Στις 20.45 στην τελετή απονομής των επάθλων βραβεύτηκε 1ος ο Κωστούρος Αλέξανδρος με 6 ½ βαθμούς από το σκακιστικό σωματείο της Ραφήνας, 2ος ο Κουτουρίνης Αποστόλης με 6 ½ βαθμούς από τους 3 Αστέρες Πατησίων και 3ος με 5 ½ βαθμούς ο Γκούμας Γιάννης από τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού. 
 1η γυναίκα αναδείχθηκε η Μουζάκη Σεβαστή με 3 βαθμούς από τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού ενώ 1ος από τα Κάτω Πατήσια ο Κουτουρίνης Αποστόλης από τους 3 Αστέρες. 1ος στα Δημοτικά ο Πανόπουλος Ιωάννης με 4 βαθμούς από Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού, 1ος στα Γυμνάσια αναδείχθηκε ο Σπανός Χαράλαμπος με 4 βαθμούς από το σκακιστικό όμιλο της Νέας Φιλαδέλφειας και 
1ος στα Λύκεια ο Μεταξάς Μιλτιάδης με 3,5 βαθμούς από το σωματείο ΑΕΚ Άβαξ και Πεσσοί Χαλκίδας. 1ο Σωματείο με περισσότερους συμμετέχοντες αναδείχθηκε ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού (17 συμμετοχές), ενώ 
βραβεύτηκε στο πρόσωπο του Προέδρου του κ. Αλέξανδρου Σοϊλεμέζη το σωματείο ΑΕΚ Άβαξ και Πεσσοί Χαλκίδας ως το πρώτο σωματείο εκτός Αττικής. 
Άπαντες πήραν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Διευθυντής Αγώνων ήταν ο κατηχητής και υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητας κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο οποίος πλαισιωνόταν από άξιους συνεργάτες της ενορίας του με πρωτεργάτη τον κ. Κώστα Γεωργίου. 
Επικεφαλής Διαιτητής ήταν ο FA κ. Δημήτρης Κεφάλας, Υπεύθυνη Κληρώσεων ήταν η FA κα. Ευγενία Ζευγίτη και διαιτήτευσαν οι κ.κ. Μιχάλης Μπεκάκος, Νίκος Απέργης και Αλέξανδρος Θάνος. Συνεργάστηκαν για την διοργάνωση τα σωματεία Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού και Πήγασος Κυψέλης. 
Μπορείτε να ενημερωθείτε εκτενέστερα από την ιστοσελίδα του Κέντρου Νεότητας καθώς και από το chess – results για την αναλυτική βαθμολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: