Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Εδώ «Είναι Οι Βάρβαροι, Ηλίθιε!», γράφει ο Αιθεροβάμων. “I Barbari, stronzo, sono qui!”: da Eterovamon; il primo articolo di cronaca ed attualita’ x il 2013

Σε χθεσινό του ηλ-γράμμα ο φίλος και συνεργάτης Αιθεροβάμων, μαζί με τις ευχές του μας έστειλε και την πρόσφατη δουλειά του «εμπνευσμένη από την ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ και από τον Καβάφη», το σημερινό χρονογράφημα με τον οργισμένο τίτλο.
Εγκαινιάζοντας -δριμύτερος- το 2013!
Και εμείς να του ευχηθούμε: Καλή Χρονιά! 
......................................................



ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ , ΗΛΙΘΙΕ !

     Τελικά επιβιώσαμε μετά την 21η του Δεκέμβρη, μέρα της υποτιθέμενης  ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ του κόσμου. Περιμένοντας τους βαρβάρους είχαμε ένα καθημερινό θέμα  κουτσομπολιού, που το κουβεντιάζαμε μεταξύ σοβαρού και αστείου. Όλο το νταβαντούρι γινόταν, γιατί περιμέναμε τους βαρβάρους. Όμως, αυτοί προφανώς δεν ήρθαν! Καημένε Καβάφη, πού νάξερες πόσο προφητικός και πόσο διαχρονικά αληθινός θα γινόσουν!
  
     Και τώρα τι κάνουμε; 
Αλήθεια, είσαστε βέβαιοι πως οι βάρβαροι δεν ήρθαν;   
Είσαστε μακριά νυχτωμένοι!
Έχουν έρθει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ήρθαν μασκαρεμένοι: ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ , ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, ΕΚΔΟΤΕΣ κ.α. 
Κι εμείς τι κάναμε; Τους περάσαμε για πολιτισμένους, γιατί φορούσαν κουστούμι και γραβάτα, για κατάλληλους κυβερνήτες, για άξιους δια- χειριστές της τύχης αυτού του δύστυχου λαού. Τους θεωρήσαμε άξιους ταγούς της κοινωνίας μας για μια προσπάθεια ανέλιξης του έθνους μας. Ήρθαν νύχτα και μας έπιασαν στον ύπνο. Κι εμείς οι μωροί νομίσαμε πως γλυτώσαμε από την απειλή των βαρβάρων. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι! Συνεχίσαμε τον ύπνο τον βαθύ, τη μόνιμη ραστώνη μας, τον πατροπαράδοτο ωχαδελφισμό μας. Και οι μασκαρεμένοι βάρβαροι εφάρμοζαν κρυφά και παρασκηνιακά, μεθοδικά και ανελέητα το υποχθόνιο σχέδιό τους: Να διαλύσουν σιγά – σιγά ό,τι βρήκαν, να πλουτίζουν κάθε μέρα πιο πολύ, να χαντακώνουν τη χώρα μας. Κι εμείς, οι ηλίθιοι, οι ανεγκέφαλοι, οι υπνοβάτες, οι κατευθυνόμενοι, οι ευκολόπιστοι, αφελείς και μωροφιλόδοξοι τρέχαμε σαν πειθήνια πρόβατα στα κομματικά μαντριά τους. Τους αποθεώναμε, τους ψηφίζαμε, επενδύσαμε επάνω τους τις ελπίδες μας. Σπείραμε ανέμους και θερίζουμε τώρα θύελλες. Όταν αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε με τι κουμάσια έχουμε να κάνουμε , ήταν πια πολύ αργά. Η οικονομία μας διαλύθηκε , η κοινωνία μας έγινε Τιτανικός και βουλιάζει ραγδαία, οι νόμοι έχουν γίνει κουρελόχαρτα , οι θεσμοί ποδοπατιούνται, ο λαός γονάτισε. Το χειρότερο είναι πως καταστρέφεται μεθοδικά ο ιστός του έθνους, οι νέοι μας. Το παρόν τους ισοπεδώνεται, το μέλλον τους υποθηκεύεται .Τους έχουν γονατίσει, τους έχουν κάνει δουλοπάροικους, έρμαια στα χέρια των αφεντάδων- εργοδοτών με μισθούς πείνας . Όποιος νέος εργαζόμενος καταφέρει να βρει μια θέση υποαπασχόλησης ( μειωμένου ωραρίου και αποδοχών αντίστοιχα ) θεωρείται τυχερός από τις χιλιάδες άνεργους συνομηλίκους του.  Κι εμείς στην πόλη μια ζωή υπάλληλοι κι εργάτες να κουβαλάμε ολημερίς τα αφεντικά στις πλάτες. Ο εκβαρβαρισμός της κοινωνίας μας ολοκληρώνεται. Μας κυβερνούν οι βάρβαροι, μας ελέγχουν, μας συνθλίβουν. Μας έχουν πάρει την αξιοπρέπεια , το πρόσωπό μας . Μας έχουν υποβαθμίσει σε αριθμούς   (τόσοι άνεργοι , τόσοι συνταξιούχοι , τόσοι αυτόχειρες που αυτοκτονούν κάθε μέρα κ.λ.π.) . Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν γίνει πια ΝΕΟΦΤΩΧΟΙ.
    Κι από πάνω μας ραντίζουν με «βαρέα μέταλλα» , με την έντεχνη καλλιέργεια του φόβου , της ανασφάλειας , της κακομοιριάς.
 
2
    Κάθε τόσο μας τρομοκρατούν με διάφορα σενάρια: Με την εκάστοτε  χρηματική δόση, που δήθεν θα μας σώσει , με την ανελέητη φορομπηχτική τους τακτική , με την δήθεν ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ  κ.α. Μήπως πρέπει να πανηγυρίσουμε που δεν ήρθε το τέλος μας ακόμα; Φοβηθήκαμε τη ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ και δεν βλέπουμε πως ξεπέσαμε σε μια πρωτοφανή ηθική ΕΥΤΕΛΕΙΑ; Δεν μας προκαλεί ντροπή η εθνική, οικονομική, κοινωνική ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ; Δεν μας ανησυχεί το γεγονός  πως η χώρα μας έχει γεμίσει από καιροσκόπους που επιδιώκουν δαιμονισμένα την προσωπική τους ΛΥΣΙΤΕΛΕΙΑ (ΩΦΕΛΕΙΑ); Βλέπετε πουθενά να υπάρχει ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ; Προβληματιζόμαστε που ο αληθινός πολιτισμός κατάντησε ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ; Έχουμε νιώσει πως μόνο η διαφθορά και ο νόμος της ζούγκλας λειτουργούν στην ΕΝΤΕΛΕΙΑ; Είναι ψέματα πως έχουμε παραβιάσει κάθε ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ; Μήπως για τους νέους Φαρισαίους χρειάζεται ένας νέος Μεσσίας – τιμωρός με μαστίγια και με ΦΡΑΓΓΕΛΙΑ; 
Πρέπει , λοιπόν , να χαιρόμαστε που δεν ήρθε το τέλος του κόσμου; Έχουμε την ψευδαίσθηση πως δεν είμαστε κατεστραμμένοι; Αν συμβαίνει αυτό, τότε περιχαρείς να φωνάξουμε: ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ!
   Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα χαζοχαρούμενα, αφελή , ευνουχισμένα ανθρωπάκια, που αναρωτιούνται ποια είναι η πραγματική πηγή όλων των δεινών για τη χώρα μας και όλη την ανθρωπότητα. Απλά, είναι η διεθνής συνομωσία των ισχυρών, η παγκοσμιοποιημένη ισοπέδωση των λαών , η νέα οικουμενική δικτατορία χωρίς τανκς και όπλα, η εξουσία του χρήματος , που μεταφέρει το πρόβλημά μας έντεχνα από το κεφάλι στην κοιλιά . Μας χτυπάει στο στομάχι και μας εξαθλιώνει. Είναι όλοι αυτοί οι γνωστοί εχθροί των λαών, η νέα τάξη του κεφαλαίου η πηγή των δεινών μας. 
Στα ανθρωπάκια αυτά φωνάζω:   
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΗΛΙΘΙΕ !!!
                                                                                                                                 ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: