Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Παίζοντας σκάκι στο διαδίκτυο και στο κινητό: 2 μινιατούρες. Playing chess on line and on mobile; 2 short games: A nice miniature of a friend (at chess.com) and another of mine on my mobile (vs Chess Free)



Una partita a scacchi al cellulare: una miniatura con il programma Chess free (liv. 9).

1.
Έχοντας πρόσφατα χάση 2 απανωτές παρτίδες στο Gameknot (αποτέλεσμα να μου πέση και το Elo στο 1889), το να καταφέρω να κερδίσω μια παρτίδα με ένα πρόγραμμα της σειράς στο κινητό, δεν είναι δα και τίποτα το φοβερό.
Αλλά εχθές, ευρισκόμενος σε ένα παρατεταμένο διάλειμμα μιας κοινωνικής εκδήλωσης με τον αδελφό μου, είχα την ευκαιρία να περιεργαστώ το κινητό του και να παίξω δυο παρτίδες σε ένα πρόγραμμα σκάκι που ο ίδιος το θεωρεί πολύ καλό. Άλλωστε είχα το κίνητρο να πάρω «εκδίκησι» για την ντροπιαστική ήττα που είχα σημειώσει την πρώτη φορά, που δύσπιστος δοκίμασα να παίξω στην πλάζ (στο επίπεδο 7, κάπου στα μέσα Αυγούστου), όταν υποτιμώντας την δυναμικότητά του είχα χάσει πανηγυρικά.
Μιλάμε για ένα πρόγραμμα-εφαρμογή για συμβατικά κινητά και “smart phones”, από τα πολλά που είναι διαθέσιμα στο σύστημα “android”. Πρόκειται για το «Chess Free» της Α1  Factory, το οποίο, όπως διαπιστώνω, είναι και αρκετά δημοφιλές.

Αυτή τη φορά ο αδελφός μου όταν είδε ότι νίκησα πειστικά την πρώτη αποψινή παρτίδα με τα λευκά στο επίπεδο 7, ρύθμισε το επίπεδο δυσκολίας πιο ψηλά, στο επίπεδο 9, και με ρώτησε αν έχω προτίμησι στο χρώμα.
Διάλεξα τα μαύρα και νίκησα φυσιολογικά, αφού το πρόγραμμα έπαιξε αρκετά αδύναμα την παρτίδα, ήδη από το άνοιγμα, και διέπραξε απανωτά σοβαρά λάθη.
(Παραθέτω στην συνέχεια την παρτίδα για να βγάλη ο κάθε ενδιαφερόμενος τα δικά του συμπεράσματα)
Η γενική εντύπωσι που αποκόμισα είναι τελικά καλή (με βάσι αυτές τις συνολικά 3 παρτίδες που έπαιξα) και μάλλον θα το κατεβάσω κι εγώ με την πρώτη ευκαιρία στο κινητό μου. Εννοείται μέχρι να βρώ κάτι καλύτερο, στο …τσάμπα!

Chess free (on Level 9) vs Alex Soilemezis  0-1

Play online chess
2.
Η δεύτερη παρτίδα είναι από το διαδίκτυο. Την έπαιξε ο φίλος ο Θανάσης Μπαρμπής στον παγκόσμια αναγνωρισμένης αξίας κόμβο της chess.com και είχε την καλοσύνη να μας την στείλη. Είναι παιγμένη σε χρόνο blitz (5 λεπτών) και αξίζει για το ιδιαίτερα διδακτικό (όσο και θεαματικό) κτύπημα που αποφάσισε τον τελικό νικητή.


Barbis vs Crazy_damage 1-0

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

A.E.K. «Άβαξ και Πεσσοί» Δελτίο Τύπου : Εγγραφές – Έναρξη Μαθημάτων . Inizio attivita’ anno 2012/2013; iscrizioni al nostro Circolo



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το «Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο «Άβαξ και Πεσσοί» είναι ένας μορφωτικός-αθλητικός Σύλλογος που ως μη κερδοσκοπικό Σωματείο δραστηριοποιείται πολιτιστικά εδώ και πέντε χρόνια στην πόλη μας.
Το ομώνυμο Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου “Α.Ε.Κ. «Άβαξ και Πεσσοί»”, από 4ετίας αναγνωρισμένο από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, συνεχίζει και εφέτος την προσπάθεια για καλλιέργεια και διάδοση του κατ’ εξοχήν πνευματικού αθλήματος του Σκακιού σε όλες τις ηλικίες.
Προς τον σκοπό αυτό διοργανώνει κύκλους μαθημάτων για κάθε επίπεδο σε παιδιά και ενήλικες στην Χαλκίδα.
Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία των αθλητών μας (ΣΗΜ. άπαντες ερασιτέχνες) στο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Περιφέρειάς μας με την κατάκτηση της 2ης θέσης, ανανεώνει και εφέτος, τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία με τον επικεφαλής Προπονητή του Συλλόγου μας, κ. Νίκο Σκαλκώτα, (Διεθνή Μαίτρ και πρώην Πρωταθλητή Ελλάδος), και υπο την σταθερή διεύθυνση του Υποψηφίου Μαίτρ και Εκπαιδευτικού κ. Αλέξανδρου Σοϊλεμέζη, στοχεύει να συνεχίσει την ανοδική πορεία των εγγεγραμμένων μαθητών/αθλητών μας, στο Αγωνιστικό, όπως και στο Σχολικό Σκάκι.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Εγγραφές όλο τον Οκτώβριο, κάθε Σάββατο από 11.00 – 13.00.
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΚΑΚΙΟΥ
για τα παλιά μέλη, επιβεβαίωση επιπέδων των ήδη εγγεγραμμένων αθλητών, καθώς και συστηματικές προπονήσεις, από το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.
Προσωρινό Ωράριο:
Περσινοί και νέοι ΑΡΧΑΡΙΟΙ: ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 - 12.00
Μεσαίων, Προχωρημένων και Αθλητών του Συλλόγου: ΣΑΒΒΑΤΟ 12.00 – 14.00
Ενήλικες: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.30-21.30
Προσοχή:  Το Δ.Σ του Συλλόγου, μετά τις αυθόρμητες διαδοχικές μειώσεις στο τιμολόγιο των διδάκτρων κατά τα προηγούμενα 2 χρόνια της οικονομικής κρίσης, εφέτος αποφάσισε να προσφέρει τα μαθήματα στα τμήματα ΑΡΧΑΡΙΩΝ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μέχρι τέλους του 2012.

ΕΔΡΑ
Τα μαθήματα καθώς και οι προπονήσεις των αθλητών θα διεξάγονται και για εφέτος στην έδρα του Τμήματος, που φιλοξενείται στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδος (Πάροδος 28ης Οκτωβρίου 2, 1ος Όροφος).


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πληροφορίες επιτόπου, κάθε Σάββατο 11.00 – 13.00, καθώς και στα τηλέφωνα:
6936550215 (: Έφορος κα. Ζωή Κωνσταντινίδου)
6974335435 (: Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Κακάτσος)
6976372967 (: Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης)
Επίσης στο επίσημο διαδικτυακό μέσον επικοινωνίας μας, στο Ιστολόγιο «Νέος Παλαμήδης» http://www.neospalamedes.blogspot.gr/

Εκ του Δ.Σ.
Η Γ.Γ. Ζωή Κωνσταντινίδου

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μια χρωστούμενη δημόσια δήλωσι περί σταυροδοσίας του διαχειριστού, ως τελευταίου (και …Μοϊκανού) υποψηφίου στις Εκλογές! L'ultimo dei Mohicani, di Vangelis e una mia dichiarazione pubblica in ritardo…



Μετά από πρόσφατη ιδιωτική συζήτησι με φίλο (του Νέου Παλαμήδη) σχετικά με την λαθεμένη κατ’ αυτόν χρησιμοποίησι από μέρους μου του Ιστολογίου κατά την φάσι της δημοσιοποίησης της υποψηφιότητός μου στις Εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 –έστω κι αν η άποψι του φίλου είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας ευγενικής και διακριτικής παρατήρησης- βρίσκω το επιπλέον κίνητρο να ανασύρω μια δήλωσι που είχα εγκαίρως ετοιμάση και που για άλλους λόγους είχα αφήση στο συρτάρι, και την δημοσιοποιώ. Ως όφειλα…

.....................................................................

"Αγαπητοί συμπατριώτες,
Οι Εκλογές της 6ης Μαΐου, στις οποίες ο υπογράφων έλαβε το βάπτισμα της συμμετοχής στην πολιτική σκηνή έχοντας γευθή την τιμή να απευθύνει στην τοπική κοινωνία την υποψηφιότητά του συμπαρατασσόμενος με τον πατριωτικό εκλογικό συνδυασμό «΄Όχι», ανήκουν στο παρελθόν.
Η ετυμηγορία του λαού σεβαστή: 1ο κόμμα η …αποχή (30% ), 1% το πατριωτικό «΄Όχι».
Το πανελλήνιο ποσοστό επιβεβαιώθηκε καί στον Νομό μας, όπου μόνο 1300 περίπου ευβοείς ψηφοφόροι προέκριναν την εκλογική μας πρόταση.
Από αυτούς 205 επέλεξαν το όνομά μου στο ψηφοδέλτιο. Δεν αποκλείω και κάποιοι από αυτούς να μην …με γνώριζαν καθόλου.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους, και ειδικά σε όσους με ψήφισαν συνειδητά.

Εν τούτοις, δεν θα αποκρύψω ότι η υποψηφιότητά μου στο ψηφοδέλτιο του «Όχι» ήλθε τέταρτη και τελευταία. Συγχαίρω τους άλλους τρείς υποψηφίους και συναγωνιστές για την προσπάθεια στην εκλογική αναμέτρηση, αλλά επιθυμώ να προσθέσω ένα-δύο επεξηγηματικά σχόλια επ’ αυτού, του λιγότερο τιμητικού για εμένα αποτελέσματος:
Ήμουν και παραμένω μέχρι και σήμερα ανεξάρτητος υποψήφιος. Επιπλέον, κάθε έννοια κομματικής οργάνωσης μού είναι άγνωστη και βεβαίως ανοίκεια.
Ως εκ τούτου, κανένα από τα ψηφοδέλτια που μοίρασα δεν είχε προσημειωθεί (δεν είχε δηλ. σταυρό) από εμένα. Δεν σταύρωσα (ούτε έδωσα τέτοια οδηγία σε κάποιον) κανένα ψηφοδέλτιο (άλλο πέραν του δικού μου), διότι είναι θέμα αρχής σε εμένα, να μην δέχομαι να μου σταυρώνουν άλλοι το ψηφοδέλτιο ή να χρησιμοποιήσω ενώπιον της κάλπης προσημειωμένο. Το ζήτημα το έχω καταγγείλει και εξακολουθώ να το επικρίνω συστηματικά ως φαινόμενο παθογένειας του εν Ελλάδι κοινοβουλευτισμού, θεωρώντας ότι συμβάλλει στο χρονίζον έλλειμμα δημοκρατίας.
(Θλιβερό και απαράδεκτο το θέαμα στις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις οι κομματάρχες κλπ κομματικοί καλοθελητές που φορτικά επιχειρούν να επιβάλουν τον εκλεκτό της κομματικής γραμμής σε άβουλους θαμώνες καφενείων ή ακόμα χειρότερα όταν, συστηματικά πάντα κινούμενοι, εγχειρίζουν προσημειωμένα ψηφοδέλτια σε εξαγοράσιμους ψηφοφόρους ή σε εγκεφαλικά νοσούντες γέροντες.
Από την άλλη, την υποψηφιότητά μου δεν την προώθησε κανείς (έτερος εμού). Αφήνω τις εύκολες δικαιολογίες, την ομολογία των προσωπικών αδυναμιών και των ενδεχομένως λανθασμένων χειρισμών, όπως επίσης και την λεπτομερή παρουσίασι των αντικειμενικών δυσκολιών του εγχειρήματος, και περιορίζομαι σε μία αξιοπερίεργη λεπτομέρεια:
Το μοναδικό βιογραφικό σημείωμα από τους τέσσερις υποψηφίους του «Όχι» στον Νομό Ευβοίας, το οποίο ακόμα και σήμερα (13 Μαϊου 2012) δεν προβάλλεται στο σχετικό αρχείο της επίσημης ιστοσελίδας του συνδυασμού είναι αυτό του υποψηφίου με το όνομα ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ !

Και το απαραίτητο επιμύθιο:
Όπως πολύ ωραία το λέει ο φίλος μου Ἃγιος Γρηγόριος ο Αριανζηνός: «Κρεῖσσον δεύτερ’ ἔχειν μεγάλων, ἤ πρῶτα πενιχρῶν» ή αν το προτιμάτε σε δική μου …μετάφρασι, όπως άλλωστε την έχω κατοχυρώση στην «φατσόβιβλο»*, Καλύτερα τελευταίος των μοϊκανών παρά πρώτος των …μοανικάνων!

Χαλκίδα, 13 Μαΐου 2012"

Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης
 


ΥΓ Περιττό να υπογραμμίσω πως το επικό ύφος του κομματιού του αγαπημένου μου κορυφαίου –παγκοσμίως- συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, με εκφράζει επι του θέματος, απολύτως:

The Last of the Mohicans -- Vangelis

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

13 Σεπτεμβρίου. Δύο μικρά κείμενα για την οδυνηρή μνήμη της Καταστροφής της Σμύρνης. 13.09.1922-13.09.2012 Novanta anni dall’ Incendio di Smirne…



Η φωτογραφία παραπλεύρως (από ζωγραφικό πίνακα του σύγχρονου ζωγράφου Βασίλη Μπόττα) ίσως να ήταν αρκετή από μόνη της να υποβάλη και να συγκινήση. Ενδεχομένως και να αποστομώνει μαζί με χιλιάδες άλλες μαρτυρίες και ντοκουμέντα τους οπαδούς του «συνωστισμού» στην Σμύρνη. Στην ιωνική προκυμαία όπου εκτυλίχθηκε η τελευταία πράξι, η πιο φρικτή, της τραγωδίας της τρίτης Άλωσης του Ελληνισμού …
Αλλά εμείς θέλουμε απλώς να ανατροφοδοτούμε την μνήμη μας. Ειδικά την εθνική. Για την εφετινή επέτειο με τα ενενηντάχρονα της Μικρασιατικής Καταστροφής, διαλέξαμε δυο παραγράφους από την Βικιπαίδεια, ελληνική και ιταλική, (μεταφράζοντας εννοείται το απόσπασμα από την ξένη έκδοσι), πάνω στο ίδιο λήμμα:  «Καταστροφή της Σμύρνης» και, επίσης, ένα ακόμα σχετικό με την επέτειο κείμενο, δημοσιευμένο σε φιλική σελίδα, στο διαδίκτυο.

 1. Απόσπασμα από την “Wikipedia”

 Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Mε τον όρο καταστροφή της Σμύρνης αναφέρονται τα γεγονότα της σφαγής του ελληνικού και αρμενικού πληθυσμού της Σμύρνης από τους Τούρκους, καθώς και της πυρπόλησης της πόλης, που συνέβησαν το Σεπτέμβρη του 1922. Η καταστροφή αυτή άρχισε 7 ημέρες μετά την αποχώρηση και του τελευταίου ελληνικού στρατιωτικού τμήματος από την Μικρά Ασία και μετά την είσοδο του τουρκικού στρατού, του ιδίου του Μουσταφά Κεμάλ και των ατάκτων του στην πόλη. Η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Αρμενική συνοικία και συγκεκριμμένα μετά την ανατίναξη της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου από τους Τούρκους, όπου είχαν καταφύγει γυναικόπαιδα. Με την βοήθεια του ευνοϊκού για τους Τούρκους, ανέμου (που έπνεε αντίθετα από την Τουρκική συνοικία) και της βενζίνης με την οποία οι Τούρκοι ράντιζαν τα σπίτια, η φωτιά κατέκαψε όλη την πόλη εκτός από την μουσουλμανική και την εβραϊκή συνοικία[1], και διήρκεσε από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου του 1922….»

Da Wikipedia, l'enciclopedia libera.

“L'incendio di Smirne distrusse gran parte della città portuale di Smirne nel 1922.
L'incendio di Smirne visto da una nave italiana

Testimonianze del tempo riferirono che iniziò il 13 settembre 1922[1], quattro giorni dopo che le forze turche avevano ripreso il controllo della città, ponendo in pratica fine alla guerra greco-turca. L'esercito rivoluzionario guidato da Nureddin Pascià, comandante delle forze turche nel distretto di Smirne, entrando in città, ha come obbiettivo lo sterminio delle popolazioni cristiane smirniote, e gli ordini contrari di Kemal Ataturk vengono ignorati sia dall'esercito rivoluzionario che dallo stesso Nureddin. Numerosi Armeni e Greci della città sono pertanto massacrati dall'esercito turco.[2] Il metropolita ortodosso Crisostomo di Smirne (al secolo Chrysostomos Kalafatis), che ha rifiutato di fuggire con le truppe greche, venne linciato sulla pubblica piazza. Le sue orecchie, il suo naso e le sue mani sono allora tagliate mentre viene sgozzato con un coltello.[2]…”

Μεταφράζουμε:
«Η πυρπόλησι της Σμύρνης κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της παραλιακής πόλης της Σμύρνης το 1922.
Η καταστροφή της Σμύρνης ιδωμένη από ένα ιταλικό πλοίο (Λεζάντα φωτογραφίας)

Μαρτυρίες της εποχής ανέφεραν πως ξεκίνησε τις 13  Σεπ 1922, τέσσερες μέρες μετά από την ανακατάληψι της πόλης από τους Τούρκους, βάζοντας έτσι τέλος στον Ελληνο-τουρκικό πόλεμο. Ο επαναστατικός στρατός οδηγούμενος από τον Νουρεντίν Πασά, διοικητή των τουρκικών δυνάμεων στην περιφέρεια της Σμύρνης, εισερχόμενος στην πόλι, είχε αντικειμενικό σκοπό την εξόντωσι του χριστιανικού στοιχείου της Σμύρνης, και οι αντίθετες διαταγές του Κεμάλ Ατατούρκ αγνοήθηκαν καί από τον επαναστατικό στρατό καί από τον ίδιο τον Νουρεντίν. Ως εκ τούτου πολυάριθμοι Αρμένιοι και Έλληνες της πόλης σφαγιάστηκαν από τον τουρκικό στρατό. Ο χριστιανός ορθόδοξος Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, (κατά κόσμον Χρυσόστομος Καλαφάτης), ο οποίος είχε αρνηθή να διαφύγη μαζί με τον ελληνικό στρατό, λυντσαρίστηκε στην δημόσια πλατεία. Τα αυτιά του, τη μύτη του, τα χέρια του, του τά ’κοψαν, ενώ τον έσφαξαν (του έκοψαν τον λαιμό) με ένα μαχαίρι…»  

2
[Το παρακάτω κείμενο το είδαμε απόψε αναρτημένο σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν εντυπωσιάζει τόσο με την πρωτοτυπία του, αλλά είναι τόσο εύστοχα ανεπτυγμένο που θεωρούμε πως είναι κρίμα να μείνει χαμένο κάπου στην Φατσόβιβλο. Γι’ αυτό και το αναδημοσιεύουμε]:

13 Σεπτεμβρίου 1922:
Ξεκινά η πυρπόληση και η καταστροφή της Σμύρνης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.
Η καταστροφή άρχισε 7 ημέρες μετά την αποχώρηση και του τελευταίου ελληνικού στρατιωτικού τμήματος από την Μικρά Ασία και την είσοδο των ατάκτων του Κεμάλ Ατατούρκ στην πόλη. Η φωτιά που εκδηλώθηκε κατέκαψε όλη την πόλη εκτός από την μουσουλμανική και την εβραϊκή συνοικία και σφαγιάστηκε ο Ελληνικός και Αρμένικος πληθυσμός από τους Τούρκους. Οι καπνοί της καταστροφής, (κατά την ημέρα), και το φέγγος της πυρκαγιάς, (κατά τη νύκτα), ήταν ορατοί τόσο από τη Χίο όσο και από τη Σάμο.

Χαρακτηριστικό υπήρξε το γεγονός ότι από τα πρώτα κτίρια που καταστράφηκαν ήταν και το κτίριο του πυροσβεστικού σταθμού Σμύρνης, ενώ βρέθηκε να έχουν επιμελώς απομονωθεί οι υδραγωγοί Χαλκά Βουνάρ που υδροδοτούσαν τη πόλη και χρησίμευαν για την πυροπροστασία της.

Το αεράκι που φυσούσε, διευκόλυνε την φωτιά να απλωθεί από σπίτι σε σπίτι και επεκτάθηκε σε έκταση τρεισήμισι χιλιομέτρων.

Ορισμένα κτήρια του παραλιακού δρόμου όμως δεν πειράχθηκαν, κατόπιν εντολών. Οι Τούρκοι στρατιώτες ανατίναξαν όλα τα υπόλοιπα με δυναμίτη. Η φωτιά εμαίνετο όλη την νύχτα και σάρωσε όλη σχεδόν την πόλη. Τούρκοι στρατιώτες ήταν παρατεταγμένοι σε στρατηγικά σημεία της πόλης και σκότωναν όσους χριστιανούς προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις φλόγες.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ολοκληρώνεται η εκκένωση της πόλης από ξένους υπηκόους που επιβιβάστηκαν σε πλοία, υπό την προστασία αγημάτων των πολεμικών πλοίων των χωρών τους που είχαν διατεθεί ειδικά και ναυλοχούσαν στο κόλπο της Σμύρνης.

Οι πανικόβλητοι Μικρασιάτες που συγκεντρώθηκαν στην προκυμαία, προσπαθούσαν απεγνωσμένα να επιβιβαστούν στα πλοία που ήταν συγκεντρωμένα στο λιμάνι της Σμύρνης και που εκείνες τις τραγικές στιγμές ήταν η μοναδική σανίδα σωτηρίας. Αλλά οι ξένοι ναύτες τους εμπόδιζαν με κάθε τρόπο και τους έσπρωχναν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγούν. Οι ναύαρχοι των πλοίων απωθούσαν ακόμα και τον άμαχο πληθυσμό που έφθανε με τις βάρκες στα πλοία για να σωθεί, μόνο και μόνο γιατί δεν ήθελαν τη δυσαρέσκεια με τον Κεμάλ. Οι λίγοι δημοσιογράφοι, που βρισκότανε εκεί σιωπούσαν στις ανταποκρίσεις τους, εξαιτίας της απαίτησης συγκράτησης, που αξίωναν οι διπλωματικοί τους αντιπρόσωποι.

Οι Σύµµαχοι Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, Αµερικάνοι παρακολουθούσαν από τα πλοία, τραβούσαν φωτογραφίες, αντιµετώπιζαν τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα θύµατά της σαν show.


Και όχι µόνο δεν θέλησαν να σώσουν τη Σµύρνη και τους χριστιανικούς πληθυσµούς αλλά χτυπούσαν µε κοντάρια τους Έλληνες και τους Αρµένιους πού κατόρθωναν να φθάσουν κολυµπώντας στα πλοία, τα υποτιθέμενα χριστιανικά αυτά πλοία σωτηρίας.


Όταν κάποιοι, κολυµπώντας, έφταναν και σκαρφάλωναν στα Συµµαχικά πλοία, τους πετούσαν βραστό νερό, τους έσπαζαν τα δάχτυλα και τους ξαναπετούσαν στη θάλασσα. Πάρα πολλοί πνίγηκαν τότε και κάποιοι (λίγοι) επέστρεφαν στην προκυµαία.

Επισήμως κανένα από τα αγκυροβολημένα πλοία των Συμμάχων δεν βοήθησε τους Έλληνες.

Η Διδώ Σωτηρίου, μέσα από το βιβλίο της «τα Ματωμένα χώματα», περιγράφει πολύ γλαφυρά την απάνθρωπη συμπεριφορά των "Συμμάχων":


«Όποια γλώσσα κι αν μιλάς, λόγια δε θα βρεις να τόνε περιγράψεις τι κάνουν, λοιπόν, οι προστάτες μας; Τι κάνουν οι ναυάρχοι με τα χρυσά σιρίτια, οι διπλωμάτες κι οι πρόξενοι τής Αντάντ;


Στήσανε κινηματογραφικές μηχανές στα καράβια τους και τραβούσανε ταινίες τη σφαγή και τον ξολοθρεμό μας!

Μέσα στα πολεμικά, οι μπάντες τους παίζανε εμβατήρια και τραγούδια τής χαράς για να μη φτάνουν ίσαμε τ' αφτιά των πληρωμάτων οι κραυγές της οδύνης και οι επικλήσεις του κόσμου. Και να ξέρει κανείς πώς μια, μόνο μια κανονιά, μια διαταγή, έφτανε για να διαλύσει όλα κείνα τα μαινόμενα στίφη. Κι η κανονιά δε ρίχτηκε κι η εντολή δε δόθηκε!».

Ο επίλογος της Μικρασιατικής Εκστρατείας υπήρξε δραματικός και οι συνέπειές του οδυνηρές και ανυπολόγιστες. Οι απώλειες του στρατού στο διάστημα της εκστρατείας (1919- 1922) ήταν πολύ βαριές: 19.362 νεκροί στις μάχες και 4.878 από άλλες αιτίες. 18.095 αγνοούμενοι και 48.880 τραυματίες.

Η συμφορά αυτή, ολοκληρώθηκε με τον ξεριζωμό 1.500.000 Ελλήνων της Μ. Ασίας από τις εστίες τους και τη μεταφορά τους στον κυρίως κορμό της Ελλάδας.

Ο Αϊβαλιώτης συγγραφέας Ηλίας Βενέζης γράφει:
«... λοιπόν λέμε στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου - αν ζητάτε να σβήσουμε την ιστορία μας, το Συναξάρι και το Μαρτυρολόγιό μας – αυτό δεν το μπορούμε. Όμως ξέρουμε να κάνουμε κάτι άλλο τίμιο και βαθύ: μπορούμε να μην μνησικακούμε. Γι’ αυτό θα βάλουμε την αγάπη μας για την Ειρήνη, τη συνείδηση της ανάγκης να μη βρεθούνε πια οι λαοί μας σε πόλεμο και εξολοθρεμούς.» ( « Ν. Εστία » 1972)

Αυτά πρέπει να ξαναθυμηθούν οι σύγχρονοι "ιστορικοί" μας, που έχουν βαλθεί να ξαναγράψουν την ιστορία μας λησμονώντας την αλήθεια.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

11 Σεπ 2001. Η αλήθεια αναζητείται: Τρία τυχαία βιντεάκια από το Γιουτιούμπ, κατά της επίσημης άποψης. 11 Years from 9/11/2001; in search of the truth. 3 videos pro conspiracy.

3 Βιντεάκια απο το Γιουτιούμπι -όσο τα έχουν ακόμη ελεύθερα- επι του σκοτεινού ζητήματος..

1.
(2012) WTC 100% MILITARY PLANE PROOF WITNESSES (NEW EVIDENCE) PART 1 2.
The WTC Demolition explained - Skeptics see this 3.
Zionists Behind 9/11

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο Ανοιχτό Σκακιστικό Τουρνουά από την Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών.Bando di Gara del 8o Torneo Open di Scacchi della Evvoiki



Λάβαμε από τον πρόεδρο της ΕΕΣ και φίλο, κ. Παναγιώτη Γιαννούτσο, την Προκήρυξι/Πρόσκλησι σχετικά με την επόμενη έκδοσι του ανοικτού σκακιστικού τουρνουά 7 γύρων, που ξεκινάει σε δέκα μέρες στην πόλι μας. Ευχαριστούμε και μετά χαράς αναδημοσιεύουμε (για τους ενδιαφερομένους αθλητές μας και όχι μόνο) την Προκήρυξι των αγώνων:

....................................................

ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ

Χαλκίδα 17-8-2012
Αρ.Πρωτ. 198

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών προκηρύσσει το 8ο Ανοιχτό Σκακιστικό Τουρνουά.
Χώρος αγώνων: εντευκτήριο Ευβοϊκής Ένωσης (Βορ. Ηπείρου 57, Χαλκίδα).
Διευθυντής των αγώνων ορίζεται ο κ. Μαρινέλος Σταμάτιος.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές που διαθέτουν δελτίο ΕΣΟ.
Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 7 γύρων.
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από 19-9-2012 έως και 31-10-2012 και ώρα 6 μ.μ.

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90΄ για τις πρώτες 40 κινήσεις και 30΄ για το υπόλοιπο της παρτίδας. Επιπλέον, θα υπάρχει προσαύξηση 30΄΄ από την πρώτη κίνηση.
Τα κριτήρια ισοβαθμίας έχουν κατά σειρά ως εξής:
1. τα αποτελέσματα των ισοβάθμων εφόσον έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους
2. Μπούχολτς
3. Σόνεμποργκ-Μπέργκερ.
4. η βαθμολογική πρόοδος και τα κριτήρια άρσης αυτής.
Η επιτροπή ενστάσεων ορίζεται από τους κ. Νικολούτσο Αναστάσιο και Δρακόπουλο Παναγιώτη.
Παίκτης που δεν εμφανίζεται στο χώρο των αγώνων εντός 30΄ από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης των αγώνων, μηδενίζεται.
Εξαιρέσεις δίδονται με απόφαση του διευθυντή αγώνων (μία σε κάθε παίκτη και μόνο για κάποιο πολύ σοβαρό λόγο).
Αναβολές δίδονται επίσης, με απόφαση του διευθυντή αγώνων και με την προϋπόθεση ο συγκεκριμένος αγώνας να διεξαχθεί πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου.
Ο παίκτης, που αδικαιολόγητα δεν εμφανίζεται την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα και μηδενίζεται, θεωρείται ότι αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
Ο διαιτητής των αγώνων θα οριστεί από την ΤΕΔ.
 Ισχύουν οι κανονισμοί FIDE και ΕΣΟ.
Τα αποτελέσματα των αγώνων θα αποσταλούν στην ΕΣΟ και στη FIDE για εθνική και διεθνή αξιολόγηση.
Ορίζεται παράβολο συμμετοχής 10 ευρώ για κάθε αθλητή.
Έπαθλα: χρηματικά βραβεία θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές ως εξής: ο πρώτος θα λάβει το 25% των παραβόλων, ο δεύτερος το 15% και ο τρίτος το 10%.
Δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Γιαννούτσο Παναγιώτη έως την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 στα τηλ. 2221087908, 6944806371 και στον κ. Μαρινέλο Θεόδωρο στο τηλ.6976581851.

Λόγω του περιορισμένου χώρου διεξαγωγής του τουρνουά, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας της δήλωσης των αθλητών.
Τέλος, για ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και τους κανονισμούς της ΕΣΟ και της FIDE αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

             Ο πρόεδρος                                                       Η γεν. γραμματέας
          Π. Γιαννούτσος                                                   Ελ. Δρακοπούλου 

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

• «Ο Τοτός, η Έκθεση και τα…σκουλήκια» : ένα σπαρταριστό χρονογράφημα από τον Αιθεροβάμονα. “La barzelletta con I vermi”; un testo di cronaca con tanta satira del ‘Eterovamon’


ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ : Ο ΤΟΤΟΣ, Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ…ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ 

      Αγαπητοί φίλοι, μετά από περίοδο απουσίας μου επανήλθα δριμύτερος με την κοινωνικοπολιτική μου σάτιρα. Ο στόχος μου δεν είναι να διορθώσω κάτι ( ποιος είμαι εγώ άλλωστε;). Απλά, προσπαθώ να ρίχνω λίγο  «αλατοπίπερο»  στα επίκαιρα δρώμενα και να  βοηθώ τους συνανθρώπους μου να  χαμογελούν, κυρίως στα δύσκολα. Το σημαντικό, φίλοι μου, είναι να έχουμε τη βούληση, να θέλουμε να χαμογελάμε. Γιατί, αν δεν θέλουμε να μπορούμε, κάποια στιγμή δεν θα μπορούμε  ούτε να θέλουμε.  Αν πάψουμε να κυνηγάμε το ανέφικτο και για τους πολλούς  το ακατανόητο, τότε θα καταλήξουμε σε κάποια στιγμή να ταυτιστούμε με το ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ… 
    Παρακολουθώντας  σε όλη τη μέχρι τώρα διάρκεια της κρίσης τη συμπεριφορά , τις δηλώσεις, τις παλινωδίες , τα ΕΙΠΑ-ΞΕΙΠΑ των πολιτικών μας σχετικά με την πορεία της Ελλάδας μέσα στη μέγγενη του μνημόνιου, τα αναμασημένα λόγια, την  πολλάκις ξαναζεσταμένη σούπα που μας σερβίρουν με την ξύλινη γλώσσα της εξουσίας, θυμήθηκα μια μικρή ιστορία με τίτλο: Ο ΤΟΤΟΣ , Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ: 

   Ο μικρός Τοτός άκουσε μια μέρα στο σχολείο τη δασκάλα του να λέει πως την επόμενη μέρα θα τους βάλει να γράψουν την πρώτη Έκθεση με θέμα : « Γιατί αγαπώ την πατρίδα μου». Ο Τοτός στο σπίτι δεν βρήκε ανάλογο θέμα. Έκατσε, όμως, και έμαθε  «παπαγαλία» μια Έκθεση για τα σκουλήκια, που βρήκε πρόχειρη σε ένα βιβλίο. Την επόμενη μέρα έγραψε για τα …σκουλήκια! Όταν η δασκάλα τούς επέστρεψε τις Εκθέσεις τους, του έκανε τις σχετικές παρατηρήσεις, δηλαδή ότι είναι εκτός θέματος και διάφορα άλλα …εμπριμέ.

Μετά από λίγο καιρό, τους έβαλε τη δεύτερη Έκθεση με θέμα: « Ο καλύτερός μου φίλος». Ο Τοτός έγραψε πάλι τη μόνη Έκθεση που είχε μάθει, φυσικά για τα σκουλήκια: «- Το θέμα αυτό είναι πολύ ωραίο, γιατί ο καλός φίλος είναι πολύ χρήσιμος.  Όμως, εμείς οι άνθρωποι έχουμε και κάποιους φίλους που δεν τους  φανταζόμαστε. Είναι τα  σκουλήκια , τα οποία κ.λ.π.» ( η συνέχεια  ήταν πάλι το γνωστό κείμενο που είχε γράψει και στην πρώτη Έκθεση).

Στην Τρίτη Έκθεση με θέμα: « Γιατί πρέπει να αγαπάμε τη φύση» ο Τοτός έγραψε: «- Η φύση είναι η μητέρα όλων των ανθρώπων. Όμως, μέσα στη φύση ζουν και τα σκουλήκια, τα οποία σκουλήκια… κ.λ.π.» και ακολούθησε το ίδιο κείμενο, το μόνο που είχε αποστηθίσει  ο Τοτός. 

   Τελικά, σας ερωτώ: «- Το αντιληφθήκατε, το «πιάσατε», το υποψιαστήκατε το υπονοούμενο για τους  πολιτικούς όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων της κρίσης; Να σας διευκολύνω λίγο, έτσι για να χαμογελάσουμε  έστω και πικρόχολα; Τι μας έχουνε πει κατ’ επανάληψη μέχρι σήμερα; 

Θα αγωνιστούμε για την πατρίδα μας
Θα προσπαθήσουμε να μην επιβαρύνουμε πολύ τον απλό πολίτη  χαμηλόμισθο, συνταξιούχο  κ.λ.π.) 
Δεν θα επιβάλουμε νέα επώδυνα μέτρα
Δεν θα κάνουμε άλλες οριζόντιες περικοπές
Θα κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου
Θα απαιτήσουμε επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής
Θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή
Θα βρούμε όλους αυτούς που τόσα χρόνια λήστευαν το ελληνικό δημόσιο και θα επιστρέψουν τα κλεμμένα χρήματα του λαού.

Τελικά, τι γίνεται από όλα αυτά; Τ Ι Π Ο Τ Α! Σκύβουν το κεφάλι, άβουλοι και μοιραίοι αντάμα προσμένοντας τάχα ένα θάμα. Κάθε φορά που φτάνει ο κόμπος στο χτένι, κάθε φορά που νοιώθουν πως το καζάνι βράζει επικίνδυνα γι’ αυτούς, εφαρμόζουν τη μέθοδο του Τοτού: Επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια , της ζωής μας  ροκανίδια. Η Έκθεση για τα σκουλήκια είναι πολυεργαλείο, «πασπαρτού», δηλαδή κολλάει παντού. Είναι φυσικό, αφού «σκουλήκια» υπάρχουν παντού!

    Σ’ αυτή τη δόλια πατρίδα ό,τι διαψεύδεται. Αυτό εφαρμόζεται. Ισχυρίζονται πως δεν έχουν πρόθεση να κάνουν άλλες οριζόντιες περικοπές. Φυσικά λένε την αλήθεια, αφού οι περικοπές είναι ΚΑΘΕΤΕΣ, δηλαδή κάνουν κάθετη εφόρμηση στην τσέπη μας αλαλάζοντας: «- Αλό ζ’ ανφάν ντε λα πατρί» αφού μας έχουν χτυπήσει στο …ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ. Γνωρίζουν πως με τις αδιάκοπες περικοπές ανάπτυξη δεν υπάρχει, παρά μόνο ΥΦΕΣΗ – ΥΦΕΣΗ- ΥΦΕΣΗ. 
 
   ΕΠΙΜΥΘΙΟ:
Φίλοι μου, η εξουσία είναι μια …πόρνη, που μας γελάει, μας ξεπουλάει, μας παγιδεύει με δολώματα και με ταξίματα.
  
 Ειλικρινά υμέτερος!
Α Ι Θ Ε Ρ Ο Β Α Μ Ω Ν

Διονύση Τσακνή: ΕΞΟΥΣΙΑ (“Dionysis Tsaknis Eksousia“)

ΕΞΟΥΣΙΑ

Είμαι μια πόρνη που σέρνει το βήμα εδώ κι από ‘κει,
είμαι αράχνη που δένει το θύμα της στην σκηνή.
με θέλουν πρόσωπα χίλια, με παίρνει ο πιο δυνατός,
κι απ' την μισάνοιχτη γρίλια, κρυφοκοιτάζει στρατός.

Σε μια στροφή έχω βάλει δολώματα,

είμαι σκιά και καπνός,
έχω αλλάξει πολλά γυναικεία ονόματα,
και δεν με νικάει εμένα ποτέ ο καιρός.

Σπέρνω ελπίδες στον δρόμο, είμαι σειρήνα γυμνή,

θερίζω πτώματα μόνο, είμαι φριχτή μηχανή.
είμαι ο λόγος που σβήνει, του έρωτα η ορμή,
είμαι η σκέψη που δίνει αιτία σ' ένα κορμί.

Σε μια στροφή έχω βάλει δολώματα,

είμαι σκιά και καπνός,
έχω αλλάξει πολλά γυναικεία ονόματα,
και δε με νικάει εμένα ποτέ ο καιρός.

Διονύσης Τσακνής

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Καλό αποκαλόκαιρο! Με ένα σουξέ του καλοκαιριού και το αμφιλεγόμενο σκακιστικό κλιπάκι του. Il video clip di Demy ed il suo ambiguo contenuto scacchistico


Το ρυθμικό τραγουδάκι με τον τίτλο Fallin’ έχει κυκλοφορήσει πριν απο την Άνοιξι και με το πετυχημένο ρεφραίν στην σύνθεσι του είδους (πέραν της συμπαθητικής ερμηνείας της Δήμητρας Παπαδέα = …DEMY), αναδείχθηκε φυσικά σε μία από τις επιτυχίες του εφετινού καλοκαιριού.

Το επίσημο όμως βιντεοκλίπ του τραγουδιού εκτός απο την όμορφη παρουσία της νεαράς αοιδού επιχειρεί να συσχετίσει το ερωτικό περιεχόμενο των στίχων με τον ανταγωνισμό στο σκάκι. Έτσι η οπτικοποίησι όπως την υλοποίησαν οι δύο σκηνοθέτες του, Γιάννης Παπαδάκης και Δημήτρης Πλατανιάς, περιστρέφεται κατα μέγιστο ποσοστό γύρω απο μια παρτίδα σκάκι την οποία υποτίθεται παίζουν δυο νεαροί σύγχρονοι δανδήδες. Δεν γνωρίζω αν οι έλληνες συνθέτες που υπογράφουν την μουσική σύνθεσι (με το καλλιτεχνικό όνομα Playmen) ή ο στιχουργός του κομματιού είχαν κάτι ανάλογο στο μυαλό τους, αλλά το οπτικό αποτέλεσμα είναι λίαν αμφιλεγόμενο.

Περιοριζόμενοι στο καθαρά σκακιστικό μέρος δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε 1-2 σημεία παρατηρώντας το βίντεο:
  

Playmen ft. Demy- Fallin (Official Video Clip 2012)
Έχουμε και λέμε:
Η παρτίδα που αναπαρίσταται φαίνεται σύμφωνη με τους γενικούς κανόνες του παιχνιδιού και δεν είναι μια διαφημιστική αρλούμπα με το παιχνίδι μόνο ως διάκοσμο και τις σκηνές να είναι εκτός της λογικής του, αλλά…
Ενώ δίνεται με ασυνήθιστη για το είδος (ένα σύνηθες video clip για προβολή ενός τραγουδιού) πιστότητα, η αναπαράστασι της σκακιστικής αναμέτρησης και μάλιστα με την ακριβέστατη παράθεσι των κινήσεων επι της σκακιέρας και με την καταγραφή της παρτίδας σε αλγεβρικό σύστημα (στην αγγλική γλώσσα- όπως και το τραγούδι) να προβάλλεται πάνω στην εικόνα (!), η επιλογή δεν είναι τόσο επιτυχημένη.
Η παρτίδα είναι μια μινιατούρα μόλις δέκα κινήσεων και το τέλος της είναι κάπως μπανάλ. Ο μαύρος διαπράττει στην 9η κίνησί του ένα χονδροειδέστατο λάθος και γίνεται μάτ με διπλό σάχ.
Όχι ότι οι αβλεψίες του είδους δεν είναι στην λογική των ερασιτεχνών, αλλά θα μπορούσε η τελευταία τραγική κίνησι του Μαύρου να είχε κάπως πιο προφανή παικτικά στόχο. Π.χ. εμένα θα μου άρεσε να έβλεπα αντί για την 9…Αη4?? την πιο «λογική» για αρχάριο 9…Ιδ4??. Με την ίδια μοιραία κατάληξι, βεβαίως, αλλά με κάπως θεαματικότερο τέλος, καθώς στο διπλό σάχ η λευκή Βασίλισσα θα βρισκόταν υπο απειλή.

Και η κυριότερη ένστασί μας:
Η σκακιέρα έχει τοποθετηθή λανθασμένα, με το λευκό τετράγωνο αριστερά στους παίκτες?!

Αλλά, ας μην ξεχαστούμε:
Καλό Αποκαλόκαιρο και  
Καλή Σχολική και Σκακιστική Χρονιά!

Η Παρτίδα
Play online chess

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Αποχαιρετισμός καλοκαιριού με ένα ποίημα (της Λένας Παππά) και ένα τραγούδι (των Daughtry). Και Καλό Μήνα! Per il primo di settembre: una poesia (di Lena Pappa) e una canzone di Daughtry


Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι σταθερά στις πρώτες προτιμήσεις των απανταχού λυρικών ποιητών. Οι δυο αυτοί μήνες με την μοιραία αντιθεσί τους και τον πλούσιο συμβολισμό, συναγωνίζονται την αφοπλιστική αθωότητα και την μεθυστική αισιοδοξία των Απριλο-Μάηδων …

Αποχαιρετούμε λοιπόν τον Αύγουστο και ταυτόχρονα υποδεχόμαστε τον Σεπτέμβρη, με τον ίδια συνταγή που προ μηνός δοκιμάσαμε: ποίημα μετα μουσικής.
Αυτή τη φορά το ποίημα είναι από την ίδια εράσμια ποιητική φωνή, όπως τότε, αλλά για να αυξήσουμε την αντίθεσι υποδεχόμαστε τον Σεπτέμβρη με κάτι μουσικά μή εγχώριο κα απρόσμενο. Ένα τραγούδι του αμερικάνικου ρόκ συγκροτήματος Daughtry. Ένα ρόκ κομμάτι που έχει το όνομα του μήνα μας στον τίτλο του.

Ευχές γα Καλό Μήνα και Καλό Φθινόπωρο!

...................................................................


Ιούλιος-Αύγουστος

λιοφόρος ούλιος λίγος,
εγευστος Αγουστος λάχιστος
κα πότε κιόλα σιγαλς Σεπτέμβριος.

Πρς τ κεν καλπάζοντας
ν κρατηθες, π πο
ν φύγεις,
κλειδί—κλαδί δν χει χρόνος λεος, πότομος
κάθε στιγμ του γκρεμς — πς ν σώσεις
τν στραπ τ ζωή σου
—μ' να ποίημα, μ' να παιδί,
μ' να γαλμα στ μουσεο;

Μία, δύο κα τρες φορς κι κατοντάδες
κι ν ρθει ούλιος
κι Αγουστος ν ρθει πάλι
στ θάνατό σου θ σ' γκαταλείψουν
πο λίγο-λίγο, καθημερινς σ’ χει κερδίσει, σα
φιλι κι σα φτερ
μέσα τους κι ν πρόφτασες ν θησαυρίσεις.

Λένα Παππά

..................................................................................

 Daughtry - September

 
Lyrics:

September 

Half the time passed away
All the trouble that we gave
And all those days we spent out by the lake
Has it all gone to waste?
All the promises we made
One by one they vanished just the same

All the things I still remember
Summers never looked the same
Years go by and time just seems to fly
But the memories remain
In the middle of September
We still play out in the rain
Nothing to lose but everything to gain
Reflecting now how things could've been
It was worth it in the end

Now it all seems so clear
There's nothing left to fear
So we made our way by finding what was real
Now the days are so long
That summer's moving on
Reach for something that's already gone
Yeah

All the things I still remember
Summers never looked the same
Years go by and time just seems to fly
But the memories remain
In the middle of September
We still play out in the rain
Nothing to lose but everything to gain
Reflecting now how things could've been
It was worth it in the end

Yeah we knew we had to lose this time
But we never knew when, and we never knew how
We would end up where we are
Yeah we knew we had to leave this town
But we never knew when, and we never knew how
Never knew anything

All the things I still remember
Summers never looked the same
Years go by and time just seems to fly
But the memories remain
In the middle of September
We still play out in the rain
Nothing to lose but everything to gain
Reflecting now how things could've been
It was worth it in the end

DAUGHTRY