Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

«Και επι γής …οδύνη!»: τελευταίο (πριν την …Συντέλεια!) χρονογράφημα του Αιθεροβάμονα. “E …dolore in Terra”; ultimo (prima …della fine del mondo) testo di cronaca da Eterovamon

Ένα χρονογράφημα εναρμονισμένο στο πνεύμα των Χριστουγέννων από τον φίλο και συνεργάτη, Αιθεροβάμονα. Κείμενο σαρκαστικά χιουμοριστικό, (κάνει ευθεία αναφορά και στην τρομολαγνεία των αθέατων κέντρων με το εν μέρει επιτυχώς πλασαρισμένο διαδικτυακά “μούσι”, νεοεποχήτικο παραμύθι, για το μεθαυριανό …τέλος του κόσμου!), «οδυνηρά θλιμμένο και κυρίως επίκαιρο». Ευχαριστούμε για το κείμενο και για τις ευχές!
................................................................................

ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ …ΟΔΥΝΗ

Φίλοι μου, με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, των Χριστουγέννων, ήρθαν στο μυαλό μου κάποιες σκέψεις. Βλέπετε, η σκέψη δεν εγκλωβίζεται ούτε κατευθύνεται ούτε και ακολουθεί κανόνες. Είναι ελεύθερη, αναρχική, επαναστατική, ανατρεπτική, πρωτοπόρα, απείθαρχη, ατίθαση, ανένταχτη.

Εδώ και λίγο καιρό, έχω βαρεθεί να ακούω ένα παραμύθι για επικείμενο τέλος του κόσμου την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012. Μάλιστα τοποθετούν αυτόν τον Αρμαγεδώνα στις 1.13΄το μεσημέρι. Τέτοια ακρίβεια! Υποστηρίζουν ότι θα ευθυγραμμιστεί ο Γαλαξίας! Προ ημερών, ένα ΜΕΓΑΛΟ τηλεοπτικό κανάλι πρόβαλε το ίδιο βράδυ 2 φορές συνέχεια την ταινία καταστροφής «2012». Να μην ξεφύγει κανείς! Να υποστούμε όλοι αυτή την ανεξέλεγκτη ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ των Μ.Μ.Ε. ΜΗ ΜΙΛΑΣ, ΜΗ ΓΕΛΑΣ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΣ! Δεν γνωρίζω αν όντως θα ευθυγραμμιστεί ο Γαλαξίας, αλλά αυτό που ξέρω που το βιώνω καθημερινά είναι ότι μας έχουν ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΕΙ με τα μέτρα και με τα τερτίπια τους. Και από πάνω όλοι οι καναλάρχες, οι εκδότες, οι καθοδηγητές της κοινής γνώμης μας ψεκάζουν με τόνους ΤΡΟΜΟΥ και ΦΟΒΕΡΑΣ: Μην σκέφτεστε απεργίες, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, καταλήψεις. Δεν βλέπετε που φτάσαμε; Ο κόσμος χάνεται και η γριά χτενίζεται.
  Έχουμε και το αξιότιμο κουβέρνο μας, την ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ Α.Ε., που πανηγυρίζει επειδή πήραμε άλλο ένα ΜΠΑΤΖΕΤ δανεικά. Θα κάνουμε Χριστούγεννα με ξένα λεφτά. Και πρέπει να χαιρόμαστε γι’ αυτό! Ελλάδα μου, πατρίδα μου, μάνα μου γλυκιά, πάψε να στολίζεσαι πια με δανεικά. Έρχεται η γιορτή της αγάπης και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας σκοτώνονται σε διάφορα κράτη εξαιτίας κοινωνικών και πολιτικών συγκρούσεων. Βρισκόμαστε σε μια εποχή - αποκορύφωση της τεχνολογικής εξέλιξης και άμοιροι άνθρωποι, και μάλιστα και αθώα παιδιά χάνουν τη ζωή τους από πρωτόγονες ξυλόσομπες προσπαθώντας να ζεσταθούν.
Βία, εγκληματικότητα, φτώχεια, θάνατοι πόλεμοι, αιματοχυσίες αθώων, ανθρώπινες εκατόμβες στο όνομα της «ανθρώπινης» αλαζονείας, εμπάθειας, μνησικακίας, καταστροφικής μανίας. Μήπως, τελικά, μας χρειάζεται η καταστροφή μας έτσι που καταντήσαμε; Όπως λέει και ο Ρίτσος: « Πώς συγυρίσαμε τη ζωή μας μ’ ένα πέτρινο χέρι;». Πέτρωσε το γέλιο μας, ξέφτισαν τα όνειρα και οι ελπίδες μας, διαψεύστηκαν οικτρά οι προσδοκίες μας.

Αντί για το γνωστό: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ, επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία», μάλλον ταιριάζει κάτι άλλο, όπως: « ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΘΕΕ, ΕΠΙ ΓΗΣ ΟΔΥΝΗ, ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑ». Πόσοι και πόσοι συνάνθρωποί μας της διπλανής ίσως πόρτας θα περάσουν τις γιορτές χωρίς τα στοιχειώδη, λίγο φαγητό, ένα ζεστό ρούχο, λίγη στοργή και στήριξη. Πάψαμε να πιστεύουμε στο ανέλπιστο και φτάσαμε στο ανέφικτο! Καταλήξαμε στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

Και το επιμύθιο: ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΩ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΣ ΠΑΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ. Και όσο για όλα όσα είχα ονειρευτεί και δεν πραγματοποιήθηκαν, σας αφιερώνω το τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη: ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ…

 Γεια σας, φίλοι αναγνώστες του ΝΕΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΗ και καλές γιορτές ( αν επιβιώσουμε μετά την Παρασκευή 21-12-2012).

Διαφορετικά: WELLCOME TO HELL!

 ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ 


ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ Alkinoos Ioannidis - Oneiro Itane

Δεν υπάρχουν σχόλια: