Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η φάρσα συνεχίζεται. Το Νόμπελ Ειρήνης στην «Ευρωπαϊκή Ένωση» και η Νορβηγική Επιτυροπή στην σκιά της Παγκοσμιοποίησης. La farsa continua: Il Premio Nobel per la Pace all’ Unione Europea

Μετά τον Αριέλ Σαρόν, Μεναχέμ Μπεγκίν, τον Κίσσιγκερ, τον Κάρτερ, τον Γκόρ και τον Ομπάμα, σειρά είχε η Ευρωπαϊκή Ένωσι!
Η Νορβηγική Επιτροπή του Νομπέλ της Ειρήνης, της απένειμε το Βραβείο «διότι επι 6 δεκαετίες και πλέον συνέβαλε στην προώθησι της ειρήνης και της συμφιλίωσης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη». 
Και πότε αυτό; Εφέτος! Δεν μπορούσαν να το δώσουν (μαζί με το ...συμβολικό ποσό του 1.000.000 ευρώ που το συνοδεύει!) απ’ ευθείας στο …Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Αν όχι σε κάποιο αφανές πρακτορείο Οικονομικών Εκτελεστών;

Δειγματοληπτικά θα παραπέμψω για τους αγγλομαθείς σε μία ανάρτησι/αντίδρασι από το ιστολόγιο του αγγλικού “The Telegraph (εκτός από το κυρίως κείμενο ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια κάποιων αναγνωστών).
Και θα κλείσω με την όλο νόημα φωτογραφία (με τα σαρκαστικά «Συγχαρητήρια» για το εφετινό βραβείο) που ανάρτησε φιλικό μας ιταλικό ιστολόγιο.
Μεταφράζω και την λεζάντα:


Κάθε σχόλιο είναι περιττό. Μας νοιάστηκαν στο Όσλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: