Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Χρυσό στο Πανευρωπαϊκό Ενόργανης Γυμναστικής ο Κοσμίδης! Το πρόγραμμά του. Medaglia d’oro agli Europei di Ginnastica per Lefteris Kosmidis

Μπορεί να σαπίζει το κράτος τους, αλλά οι Έλληνες αντέχουν ακόμα!
Το αποδεικνύουν ειδικά στον χώρο του αθλητισμού, όπου ποτέ δεν έπαψαν να πρωταγωνιστούν.
Μετά από την Κολύμβησι (κι ας θυμίσουμε από τα πρόσφατα, το Πόλο, την Κωπηλασία , το Τζούντο κλπ) σειρά είχε και η Γυμναστική (που και στο παρελθόν μας έχει χαρίσει διεθνείς επιτυχίες).

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία ήλθε λοιπόν να σφραγίση την εξαιρετική ελληνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής (30th European Championships Artistic Gymnastics Men), που διεξήχθη στο Μονπελιέ (Montpellier) της Γαλλίας. Προχθές Κυριακή, τελευταία μέρα των αγώνων (η διοργάνωση ως γνωστόν, αποτελούσε το τελευταίο μεγάλο τεστ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου), ο Έλληνας αθλητής Λευτέρης Κοσμίδης ξεπέρασε και την μεγάλη διάκρισι του Βλάση Μάρα στους αγώνες αυτούς (κατέκτησε νωρίτερα την ίδια μέρα χάλκινο μετάλλιο στο Μονόζυγο!) και βγήκε πανάξια πρώτος στις ασκήσεις εδάφους!

Ο Κοσμίδης εκτέλεσε ένα άψογο πρόγραμμα στο έδαφος χάρι στο οποίο συγκέντρωσε 15.766 βαθμούς, οι οποίοι ήταν αρκετοί για να του χαρίσουν (και με διαφορά) το χρυσό μετάλλιο.

Στη δεύτερη θέσι κατετάγη ο Λευκορώσος Ντιμίτρι Μπαρκαλάου (BARKALAU Dzmitry με 15300, ενώ στην τρίτη ισοβάθμησαν ο Γάλλος Γκ. Ντα Σίλβα da SILVA Gael ) και ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατιλόφ (SHATILOV Alexander), αμφότεροι με 15166 βαθμούς. .

Να σημειώσουμε πως εκτός από τα μετάλλια του Κοσμίδη και του Μάρα, πολύ καλή εμφάνισι πραγματοποίησαν και οι άλλοι 2 (από τους τρείς) αθλητές μας στους αγώνες, ο Λευτέρης Πετρούνιας (πέμπτος στους κρίκους και μάλιστα με ελάχιστη διαφορά από τους τέσσερις πρώτους νικητές αντιπάλους του) και ο Βασίλειος Τσολακίδης που ήλθε έκτος στον τελικό του δίζυγου!


Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στους Έλληνες αθλητές μας! Και σε ανώτερα!!

Το πρόγραμμα του Κοσμίδη που του -ΜΑΣ- χάρισε το χρυσό:

Δεν υπάρχουν σχόλια: