Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

«Η αυγή του Τέλους» και οι Βάρβαροι: πρώτο προσωπικό πολιτικό σχόλιο “L’ Alba della Fine” e i Barbari; primo commento personale (Alex. Soilemezis)

Η αυγή του Τέλους 
(μόνο της Μεταπολίτευσης και του Δικομματισμού;) 

Αφήνω το γενικό περίγραμμα στο απίστευτα σύνθετο φαινόμενο της πολιτισμικής παρακμής στην χώρα λίκνο της ανθρωπιστικής Παιδείας και της Άμεσης Δημοκρατίας, και με ένα άλμα ας περιοριστώ -προκειμένου να εκφράσω την ανησυχία μου- να σχολιάσω εν ολίγοις μία πτυχή της παθογένειας στην κοινωνική και πολιτική κατάστασι της σημερινής Ελλάδας. 
Παράλληλα με την επελαύνουσα κρίσι Αξιών, το επί χρόνια και χρόνια έλλειμμα γνήσιας Δημοκρατίας από την μια, και το έλλειμμα Πατριωτισμού από την άλλη, έθρεψαν στην πολύπαθη χώρα μας το (προσοχή: διεθνιστικά παρατηρούμενο!) φαινόμενο της ανόδου της Χρυσής Αυγής. 
Η ανοχή όλων μας απέναντι στην συνεχώς και πιο ενδοτική στάσι του κατεστημένου συστήματος εξουσίας προς τα ξένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα με τον παρασκηνιακά συνεργαζόμενο δικομματισμό της «δεξιάς» ΝΔ και του «Σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ από την μια, και την αδιάφορη ως προς τις πατριωτικές αξίες έως βαθιά αντεθνική παρουσία και δράσι (αποδομητικά αποτελεσματική πάντως) των σκληρών πυρήνων των αριστερών κομμάτων και συνδικαλιστικών παραρτημάτων τους από την άλλη, οδηγεί την πατρίδα μας στους εναγκαλισμούς και ίσως –άπαγε!- σε ολέθρια σχέσι με τον –εκ Δυσμάς κι αυτόν, όπως και τους άλλους δύο όμαιμους (Για μένα. Απόδειξι το κοινό τους, δομικά ανίερο, στοιχείο της Ασέβειας προς το ανθρώπινο Πρόσωπο και αυτό που λέμε Ηθική) συγγενείς, Κομμουνισμό και Καπιταλισμό - χρυσαυγίτικο Νεοφασισμό. 
Σ’ αυτήν την γενναία επιχορηγούμενη από World-wide sponsors παράστασι Εθνικής Τραγωδίας θα παραμείνουμε στις θέσεις μας, μέχρι και την τελευταία πράξι, τάχα ανυποψίαστοι θεατές; 
Ο μέγας κι Ελληνικός Καβάφης μάς είχε (ψυχογραφώντας την Παρακμή του αιώνα μας μέσα στην σοφά ρυθμοποιημένη ειρωνεία του) προειδοποιήση: 

— Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι; 

     Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα. 
     (…) Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν… 

Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης

Δεν υπάρχουν σχόλια: