Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μια θρυλική ανατροπή στον τελικό με την CSKA: Ο Ολυμπιακός Πρωταθλητής Ευρώπης 2012, αλλά σε χώμα ελληνικό!! Olympiakos miracolosamente campione d'Europa!


Δεν είναι εξωπραγματικό ή απίστευτο το να κατακτά μια ελληνική ομάδα πανευρωπαϊκό τίτλο σε ομαδικά αθλήματα ή σπόρ και ειδικά στην καλαθόσφαιρα, όπου και άλλοτε οι Έλληνες φίλαθλοι έχουμε γευθή ανάλογες χαρές. (Αρχής γενομένης με την ομάδα του Δικέφαλου Αετού με τα βυζαντινά χρώματα, το 1968).
Αλλά αυτό που συνέβη από ολίγων ωρών στο γήπεδο Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης είναι στην κυριολεξία απίστευτο και θαυμάσιο μαζί.

ΣΕ ΧΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!
  Είχα καθίση κι εγώ -μετά από πολύ καιρό - να απολαύσω στον μεγάλο τελικό του λεγόμενου Φάιναλ Φόρ της Ευρολίγκας, έναν καλό αγώνα καλαθοσφαίρισης ευελπιστώντας σε μια πιο δυνατή εμφάνισι της δεύτερης (ύστερα από τον Παναθηναϊκό) ελληνικής ομάδας μας εναντίον της ευνοημένης από τα προγνωστικά ρωσικής Πρωταθλήτριας Τσε-Ες-Κά.  Όμως το θέαμα του Ολυμπιακού μετά από την προσεκτική παρακολούθησι των 2 πρώτων δεκαλέπτων δεν με ικανοποιούσε. Αντίθετα η κακή εμφάνισι των Ερυθρολεύκων και ιδιαίτερα η απαράδεκτη απόδοσι των 2 αμερικανών παικτών τους (μαζί με την θλιβερή εφάνισι του Λάζαρου Παπαδόπουλου) στην επίθεσι με γέμισαν εκνευρισμό. Τόσο πολύ, που ...έκλεισα την τηλεόρασι στο ημίχρονο της συνάντησης και ασχολήθηκα με άλλα. Βέβαιος (και με την σταθερή εικόνα που έδειχνε η ρώσικη ομάδα) πως το σύνθημα «ΕΕ ΩΩ / ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ» δεν θα έβγαινε αληθινό.
 
Κι όμως! Επρόκειτο για μια μαγική βραδιά! Μόλις που πρόλαβα να δώ, δύσπιστος ακόμη, το τελευταίο ούτε μισό λεπτό.  Τις χαμένες βολές του Ζισκάουσκας και το παλικαρίσιο καλάθι του Πρίντεζη. Το ταμπλό έγραψε το ανεπανάληπτο: 62-61 για τα ελληνικά χρώματα!!
CSKA Moscow 61-62 Olympiakos Piraeus - LAST SHOT!!! Euroleague final 2012! 13.05.2012 Σε μια ολυμπιακή χρονιά έστω και εν μέσω χρεοκοπίας των πάντων η ελληνική ομάδα που φέρει την βαριά κληρονομιά του κατ’ εξοχήν ελληνικού ονόματος (και μάλιστα σε πείσμα τής -ήκιστα ελληνικής- Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία το έχει οικειοποιηθή και το εκμεταλλεύεται. Επί παραδείγματι βλ. το αμερικάνικο παράρτημά της  «…the power and controlgiven by Congress to the U.S. Olympic Committee over the OLYMPIC name andsymbols…» έκανε το ιστορικό καθήκον της!
Ο εθνικός ύμνος στην πρωτεύουσα της Ρωμιοσύνης! Για μια ακόμα φορά η δύναμις του ονόματος. 
Ή του χώματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: