Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Μια αγωνιστική παρέμβασι για Ελλάδα, Εκκλησία Χριστού, έλλειμμα Παιδείας και μια πολιτική πρόβλεψι για τα δυο Κόμματα Εξουσίας (του Αλέξ. Σοϊλεμέζη)

ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΠΙΣΑΝ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΑΝ...
Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης (17.09.2008)

Τριάμισι χρόνια πρίν στο Ελληνικό Καφενείο. Ένας επώνυμος πασόκος αρθρογραφεί με κύρια σημεία στο υπο τον τίτλο Eκκλησία και Κράτος στο «Μεταβυζάντιο» άρθρο του τα παρακάτω:

«Ολη η συμπεριφορά του Εφραίμ διακατέχεται από το κίνητρο της άσκησης εξουσίας».
«… Αυτό το επιχείρημα της «παραπλάνησης πολιτικών», μου θυμίζει τη νεύρωση του μέσου 'Ελληνα πως για όλα φταίνε οι άλλοι, οι εβραίοι, οι τούρκοι, οι άγγλοι και πάει λέγοντας.»
«Μεγαλώσαμε με το παραμύθι ότι για όλα τα κακώς κείμενα φταίει η τουρκοκρατία. Αυτό που χαρακτηρίζει την ελληνική πολιτική ζωή είναι ο βυζαντινισμός. Ξεχνάμε πως οι Οθωμανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να συνεχίσουν την βυζαντινή παράδοση σε όλα τα επίπεδα.»
«Οποιος ελέγχει τον Πατριάρχη ή τον αρχιεπίσκοπο ή (στη δημοκρατία)έχει καλή σχέση μαζί του, ελέγχει τα πάντα ή έχει έναν ισχυρό σύμμαχο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη μεταβυζαντινή Ελλάδα.»
«Κατηγορούμε τους τούρκους για καθυστέρηση και όμως ανήκουν στις πρώτες χώρες που υιοθέτησαν το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, στο σύνταγμά τους. Όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ εισηγήθηκε στην τουρκική βουλή το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους…»
«Κατηγορούμε τους τούρκους για καθυστέρηση και όμως ανήκουν στις πρώτες χώρες που υιοθέτησαν το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, στο σύνταγμά τους. Όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ εισηγήθηκε στην τουρκική βουλή το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους…» (Αλέξανδρος Πιστοφίδης)

Ο κάτωθι υπογράφων διαχειριστής του Νέου Παλαμήδη παρεμβαίνει με το παρακάτω σχόλιο:

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ &; ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Κύριε Α.Πιστοφίδη,
Καταγράφηκε ο θαυμασμός σας για τον «παρεξηγημένο» Μακιαβέλλι και οπωσδήποτε για τον Κεμάλ (τον πατερούλη - όπως τον αναφέρετε – των συκοφαντούμενων από μάς Τούρκων «για καθυστέρηση»).

Ο θαυμασμός σας για τον κ. Σημίτη είναι πλατωνικός; Μήπως έχει καμμία σχέσι με Γερμανία ή με διαχείρισι προγραμμάτων στο ελληνικό Δημόσιο; Δεν θα πείραζε να το ξέρουν οι αφελείς θαυμαστές των απόψεών σας, κι επίσης αυτοί που αφήνουν αδιάφορα κάποιους, μάλλον ομοϊδεάτες σας, να επιχειρούν –από θέσεις ΕΞΟΥΣΙΑΣ- να αναθεωρήσουν την Ιστορία και να αποδομήσουν το πολυαίωνο Ελληνικό πολιτισμικό μας κληρονόμημα.

 «Ο τελευταίος, στην ψυχή και στο πνεύμα Ελληνας, που τόλμησε να πει κάτι πολύ πιο ήπιο» (: από τον …Μουσταφά Κεμάλ!!) ήταν κατά την χριστιανομαχική ιδεολογία σας ο…Ιουλιανός. Γιατί δεν μας το λέτε εσείς, (με δικά σας λόγια -γιατί τον χαρακτηρισμό «τελευταίος Έλληνας» τον έχουμε ακούση κι από άλλους) , τι «ήπιο» τόλμησε να ψελλίση ο κακομοίρης ο Αυτοκράτωρ Ρωμαίων ΦΛΑΒΙΟΣ ΚΛΑΥΔΙΟΣ Ιουλιανός;

Με τι ευκολία, αλήθεια, διαγράφετε μια χιλιόχρονη Αυτοκρατορία (ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ!). Φαντάζομαι θα έχετε εντρυφήση στην μελέτη της Ιστορίας και του Πολιτισμού του ‘Βυζαντίου’ (= Ρωμανίας), αυτής της βδελυρής για εσάς (όπως και για τους Δυτικούς –κατά τον μεσαίωνα και ύστερον- συκοφάντες του) ιστορικής περιόδου, της καθ’ ημάς πολιτισμικής συνέχειας, και θα ξέρετε, ως …οικονομολόγος συγγραφεύς, πάρα πολλά!
Και τί ‘γενναιότητα’ επιδεικνύουν παρόμοιες αντιλήψεις που, εμμέσως, βλαστημάνε τις χορείες των νεότερων Ελλήνων, εκείνων που με επικεφαλής Πατροκοσμάδες, Παπαφλέσσες και Διάκους έδωσαν την ζωή τους για Ελλάδα και Πίστι Χριστού… 
Δεν ξέρω με ποια παραμύθια μεγαλώσατε. Πάντως κάποιοι εδώ στο Ελλαδιστάν σας δεν θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τα δικά σας ξενόφερτα παραμύθια.
Εγώ λέω ότι αυτό που «χαρακτηρίζει την ελληνική πολιτική ζωή» δεν είναι είναι η … «θεοκρατία» ή ο «βυζαντινισμός» (: άλλος ξενόφερτος όρος -αγαπημένος των όψιμων ελλαδιτών ξενοκίνητων πολιτικών- που λειτουργεί παραμορφωτικά), αλλά η αναξιοκρατία, ο κομματισμός, ο νεποτισμός, η διαπλοκή, η απεμπόλησι εθνικών ιδανικών, η –λόγω λόγω των ξένων επιρροών – ενδοτικότητα, και η αδιαφορία για την αλλοτρίωσι της εθνικής μας ταυτότητας...

Ά, και η ποντιακή μας καταγωγή δεν αποτελεί άλλοθι ελληνικότητας. Εξωμότες –φραγκολεβαντίνους ή και γενίτσαρους- θα μπορούσε να βρή κανείς και στο δικό μου σόϊ…

Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης 17 Σεπτεμβρίου 2008 12:55 μ.μ.

Ο κύριος Α. Πιστοφίδης απάντησε στο σχόλιό μου το απόγευμα (χωρίς να με προσφωνήση και υπογράφοντας με το ξενικό παρατσούκλι του ''PASOK poisonous'') με τα εξής: 

pasok poisonous είπε...
" χορείες των νεότερων Ελλήνων, εκείνων που με επικεφαλής Πατροκοσμάδες, Παπαφλέσσες και Διάκους έδωσαν την ζωή τους για Ελλάδα και Πίστι Χριστού… 12:55
 *********************
Την θυσία πολλών κατώτερων σε βαθμό κληρικών που αγωνίστηκαν εναντίον κατακτητών Οθωμανών και Γερμανών , εκμεταλεύεται ακόμα και σήμερα η Εκκλησία για να καλύψει την προδοτική στάση των υψηλόβαθμων κληρικων που ταυτίστηκαν με τους όποιους κατακτητές . Με τα Σουλτανικά φιρμάνια ακόμα και σήμερα Ρασοφόροι Θεομπαίχτες διεκδικούν τα χωράφια φτωχών αγροτών.
Αγαπητέ κύριε Η εποχή που στο σχολείο μας γέμιζαν το κεφάλι οι δάσκαλοι με Ιστορικά ψέματα (δεκαετία '50) έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας .
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ "

''PASOK poisonous'' 17 Σεπτεμβρίου 2008 7:48 μ.μ.

Τρεις ώρες αργότερα μου δόθηκε η χάρι να δώσω τέλος στην απρόσμενη διαδικτυακή μονομαχία με την παρακάτω αν μη τι άλλο μαχητική απάντησι:

 ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ &; ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Αγαπητέ «ΠΑΣΟΚοϊοβόλε»,
ποιος αρνείται ότι υπήρξαν και υψηλόβαθμοι κληρικοί με «προδοτική στάση» και ότι υπάρχουν και «σήμερα Ρασοφόροι Θεομπαίχτες»;
Αυτό σημαίνει ότι θα φτύσουμε ολόκληρη (ή έστω την μισή) πνευματική μας παράδοσι, την δισχιλιετή εμπειρία ζωής της (ελλην)ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας μας;
Έτερον εκάτερον.
Εμείς οι λαϊκοί, απλοί πολίτες, αποτελούμε μαζί με τους ιερωμένους –όσοι πιστοί- την Εκκλησία. Να παλέψουμε καί για Ελεύθερη Εκκλησία, μέσα στο φώς και την αλήθεια του Χριστού, καί για καλύτερο Κλήρο!
Δεν ξέρω με ποια «Ιστορικά ψέματα» σας «γέμιζαν το κεφάλι οι δάσκαλοι (δεκαετία '50)», αλλά και σήμερα η πνευματική παρακμή είναι γενική, και στον εκπαιδευτικό χώρο κυριαρχούν αλλότριες και σκοτεινές απόψεις, πολλές από τις οποίες είναι πολυπολιτισμικής εισαγωγής. 
Και το δικό μου μαντάτο:
ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΠΙΣΑΝ.
 ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΑΝ... 
Προσοχή: κυκλοφορούν (και) Ζόμπι με κομματικές γραβάτες!

Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης 
17 Σεπτεμβρίου 2008 10:50 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: