Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε …μνημονιακό κόμμα»! (Αντί πολιτικού χρονογραφήματος). “Perche’ dobbiamo votare …pro memorandum”; testo di satira.

Ένας νέος φίλος του ιστολογίου, ονόματι Θανάσης Κάππα, εζήλωσε την πέννα (αν όχι την …δόξαν) του συνεργάτη Αιθεροβάμονα και μας έστειλε το παρακάτω σατιρικό κείμενο. Τον καλωσορίζουμε και τον ευχαριστούμε! 
 ...............................................................

Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε μνημονιακό κόμμα! 

Η Ελλάδα οφείλει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή ένωση, στο ευρώ και στα μνημόνια. Αποτελεί "εθνική ανάγκη"!
Το λένε άλλωστε τόσοι ...μορφωμένοι άνθρωποι: Ο κύριος Βενιζέλος, ο κύριος Παπακωνσταντίνου η κυρία Διαμαντοπούλου, ο κύριος Παπαδήμος, ο κύριος Προβόπουλος, ο κύριος Σόιμπλε και πολλοί άλλοι!
Είναι απαραίτητο βέβαια, κάθε τρεις μήνες να επικαιροποιούνται οι όροι του μνημονίου και να λαμβάνονται νέα αυστηρότερα μέτρα.
Ως αντάλλαγμα, για την ανοχή μας αυτή, θα στερηθούμε οριστικά και αμετάκλητα την πλούσια και άνετη ζωή που μας εξασφάλιζε μέχρι σήμερα ο μισθός των 1200 ευρώ, όμως θα έχουμε τη χαρά (όσοι εργαζόμαστε ακόμα φυσικά) να αποκτήσουμε επιτέλους τον περιβόητο μισθό Βουλγαρίας (της τάξεως των 200 ευρώ) και να υπερηφανευόμαστε στους φίλους μας και στα παιδιά μας οτι με αυτή την επιλογή μας διασώσαμε το τραπεζικό σύστημα.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να είναι κανείς υπηρέτης του τραπεζικού συστήματος.  
Η απώλεια εθνικής κυριαρχίας, αποτελεί μια μικρή λεπτομέρεια στον κόσμο του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η αύξηση της ανεργίας και η διαρκής απώλεια θέσεων εργασίας, αποτελούν μια δευτερεύουσα αλλά απαραίτητη παράπλευρη απώλεια.
Αποτελεί ευτύχημα και ευλογία συνάμα, ότι υπάρχουν στον τόπο μας, πρόθυμοι πολιτικοί γίγαντες που στηρίζουν τις Ευρωπαϊκές αυτές επιλογές. 
Δεν έχει καμία σημασία αν θα στηρίξουμε με την ψήφο μας το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (Κουβέλης), την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (Ντόρα), την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (Κατσέλη), τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ή την ΔΡΑΣΗ (Στέφανος Μάνος).
Αυτό που έχει σημασία, είναι η ανάδειξη των υπεύθυνων μνημονιακών δυνάμεων, ώστε να έχουμε σαν λαός την τιμή, να βλέπουμε ακόμα πιο συχνά τα πρόσωπά τους στα megάλλα κανάλια, να μας κουνάνε το δάκτυλο με αυταρχικό (αλλά πατρικό θα έλεγε κανείς) τρόπο και να μας υπενθυμίζουν κάθε λίγο, πόσο διεφθαρμένοι και αντιπαραγωγικοί είμαστε και πόσοι πολλοί κοπρίτες έχουν κατακυριεύσει ολόκληρο το δημόσιο.
Άλλωστε η διαρκής νουθέτηση και η εξώθηση στην αυτομαστίγωση, ενός ολόκληρου λαού, μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει, ως μέσο ψυχοθεραπείας και περαιτέρω αναχαίτισης των ενοχλητικών αυτοκτονιών.
Ψηφίζουμε λοιπόν μνημόνιο, ώστε στις 7 του Μάη να έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις.
 Βέβαια, αν στις 7 Ιουνίου παρατηρηθεί απόκλιση από τους στόχους του μνημονίου, μπορεί να μην μας καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις (αφού οι σωτήρες της χώρας μας, προέβλεψαν την άμεση και κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειστών μας) αλλά αυτό δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία.
Εμείς, κάναμε το ...καθήκον μας!

 Θανάσης Κάππα

Δεν υπάρχουν σχόλια: