Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Στην Άμφισσα το Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας 2012. Scacchi: Campionato individuale Open (regionale) 2012

Αναδημοσιεύουμε την προκήρυξι του «Ανοιχτού Ατομικού Πρωταθλημάτος Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας (ΤΕΣΣΑΣ) Ανδρών-Γυναικών 2012», όπως μας εστάλη χθες από την ΕΣΟ. Παρακαλούμε όλους τους αθλητές του Α.Ε. Κέντρου ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Ατομικό αυτό Πρωτάθλημα και έχουν εξασφαλίση την μετακίνησί τους στην Άμφισσα με δικιά τους ευθύνη, να το δηλώσουν εγκαίρως (μέχρι το προσεχές Σάββατο) στους υπεύθυνους του Σκακιστικού Τμήματος του Συλλόγου.

...........................................................................

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ (ΤΕΣΣΑΣ)
ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2012


Ημερομηνία: 90516 Αρ. Πρωτ.: 11/4/2012


Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και η ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ διοργανώνουν το Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας (ΤΕΣΣΑΣ) Ανδρών-Γυναικών 2012.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι αγώνες θα γίνουν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, σε χωριστούς ομίλους ανδρών - γυναικών. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετοχών, είναι δυνατόν, με απόφαση του Διευθυντή Αγώνων, να μειωθεί ο αριθμός των γύρων, ή να διεξαχθούν οι αγώνες με κυκλικό σύστημα, ή να συγχωνευθούν οι όμιλοι. Στην τελευταία περίπτωση, θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βράβευση για Άνδρες και Γυναίκες.
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

ΓΥΡΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ
1ος γύρος: Σάββατο 28/04/2012 11.00
2ος γύρος Σάββατο 28/04/2012 18.00
3ος γύρος Κυριακή 29/04/2012 11.00
4ος γύρος: Σάββατο 12/05/2012 11.00
5ος γύρος: Σάββατο 12/05/2012 18:00
6ος γύρος: Κυριακή 13/05/2012 11:00
7ος γύρος: Κυριακή 13/05/2012 18:00

Η τελετή λήξης και οι απονομές θα γίνουν μετά το πέρας του 7ου γύρου στο χώρο των αγώνων.
Οι αγώνες θα γίνουν στο εντευκτήριο της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας

Αθλητής ή αθλήτρια που ηττηθεί μία φορά χωρίς αγώνα θεωρείται ότι αποχώρησε από το πρωτάθλημα εκτός αν η απουσία του θεωρηθεί αιτιολογημένη.
Επιτρέπεται σε κάθε παίκτη-παίκτρια μία εξαίρεση απόλυτα αιτιολογημένη.


ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και επιπλέον 30 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, με προσθήκη 30” ανά κίνηση από την 1η κίνηση.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 1 ώρας από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους σκακιστές/τριες, με θεωρημένο Αθλητικό Δελτίο της ΕΣΟ.


ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2012
Α) ΟΡΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ
Δικαίωμα πρόκρισης έχουν:
Οι σκακιστές/τριες που ανήκουν σε σωματεία της ΤΕΣΣΑΣ
Οι σκακιστές/τριες που ανήκουν σε σωματεία της ΤΕΣΣΑΣ και αγωνίζονται με υποσχετική σε άλλη Ένωση/Τοπική Επιτροπή.
Δεν έχουν δικαίωμα πρόκρισης οι σκακιστές/τριες που δεν αγωνίζονται σε σωματεία της ΤΕΣΣΑΣ, ή αγωνίζονται με υποσχετική και ανήκουν σε άλλη Ένωση/Τοπική Επιτροπή.
Β)ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΕΝΩΝ
Ο πρώτος Έλληνας και η πρώτη Ελληνίδα, εφ όσον πληρούν τους προαναφερόμενους όρους, ανακηρύσσονται Πρωταθλητής και Πρωταθλήτρια του Ανοικτού Ατομικού Πρωταθλήματος Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας 2012, προκρίνονται στο Πανελλήνιο Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα και δικαιούνται όλα τα προνόμια που θα προβλέπει η αντίστοιχη προκήρυξη για τους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών.
Εάν ο Πρωταθλητής ή η Πρωταθλήτρια του Ανοικτού Ατομικού Πρωταθλήματος Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας 2012 δεν ανήκουν σε σωματεία της ΤΕΣΣΑΣ, τότε αυτομάτως η πρόκριση και τα αντίστοιχα προνόμια, μεταφέρεται στον αμέσως επόμενο αθλητή ή στην επόμενη αθλήτρια, σωματείου της ΤΕΣΣΑΣ, ασχέτως αν αγωνίζεται με υποσχετική σε σωματείο που ανήκει σε άλλη Ένωση ή Τοπική Επιτροπή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην κ. Ιωάννα Λαζογεώργου, τηλ. 6937465325 μέχρι τις 21/4/2012, ή με email στη διεύθυνση: protamfissas@yahoo.gr
Στη Δήλωση Συμμετοχής θα περιλαμβάνεται ο Α.Μ ΕΣΟ και (αν υπάρχει) ο Α.Μ FIDE του σκακιστή ή της σκακίστριας.
Οι Δηλώσεις Συμμετοχής μπορούν να είναι ατομικές ή να γίνονται μέσω σωματείων για ομάδες αθλητών ή αθλητριών.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Κώστας Παπακωνσταντίνου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ: Τα μέλη της θα ορισθούν με συμπληρωματική προκήρυξη

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θα ορισθούν από τη Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Οι αθλητές/αθλήτριες θα καταταχθούν για της ανάγκες της κλήρωσης, σύμφωνα με τα διεθνές ΕΛΟ (Αν δεν υπάρχει, σύμφωνα το Εθνικό ΕΛΟ) από τους ισχύοντες πίνακες της FIDE και της ΕΣΟ, και σε περίπτωση ίσου ΕΛΟ, αλφαβητικά, σύμφωνα με την λατινική γραφή του ονόματος. Για κάθε νίκη οι παίκτες παίρνουν 1 βαθμό, για ισοπαλία 0,5 βαθμούς, και για ήττα μηδέν βαθμούς. Η τελική κατάταξη θα καθοριστεί από τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι παίκτες, και σε περίπτωση ισοβαθμίας σύμφωνα με τα εξής κριτήρια:

Για ελβετικό σύστημα
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
γ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
δ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
Για κυκλικό σύστημα (round robin)
α) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.
Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων για κυκλικό σύστημα, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα γίνει διπλός αγώνας μπαράζ μεταξύ των ισόβαθμων (τα χρώματα του 1ου αγώνα καθορίζονται με κλήρωση), με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και επαύξηση 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε σκακιστή.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου», κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Μετά την 60η κίνηση υπάρχει επαύξηση 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β και γ προκύψει ισοβαθμία σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των 3 πρώτων, οι αθλητές ανακηρύσσονται ισόβαθμοι.


ΕΠΑΘΛΑ

1ος Νικητής Μετάλλιο 1η Νικήτρια Μετάλλιο
2ος Νικητής Μετάλλιο 2η Νικήτρια Μετάλλιο
3ος Νικητής Μετάλλιο 3η Νικήτρια Μετάλλιο


ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενάντια σε απόφαση του Διαιτητή, ασκείται ένσταση σύμφωνα με τον κανονισμό της αγώνων της ΕΣΟ, που κατατίθεται στο Διευθυντή αγώνων μαζί με παράβολο 90 ΕΥΡΩ. Η ένσταση πρέπει να υποβληθεί αμέσως μετά την επίμαχη παρτίδα (και το αργότερο σε μισή ώρα από την ώρα λήξης της).
Την ένσταση εκδικάζει η επιτροπή ενστάσεων υποχρεωτικά πριν την έναρξη του επόμενου γύρου. Αν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή, το παράβολο επιστρέφεται.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ / Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: