Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Δύο ποιητές συζητούν για τον έρωτα», Βαγενάς και Κόρδης για ομιλία στην Χαλκίδα. Στο βιβλιοπωλείο «Πορθμός» Vaghenas, Kordis; 2 poeti parlano d amore

Άλλη μια δημόσια εκδήλωσι για τον πολιτισμό και την τέχνη διοργανώνει το Βιβλιοπωλείο «Πορθμός» στην Χαλκίδα.
Πρόκειται για την παρουσίασι του βιβλίου των Ν. Βαγενά και Γ. Κόρδη «Η μπαλάντα του αβέβαιου εραστή. Δύο ποιητές συζητούν για τον έρωτα», των εκδόσεων «Λιβάνης».
Αμφότεροι οι συγγραφείς θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για το βιβλίο τους. Συντονιστής της συζήτησης, αλλά και εισηγητής (καθώς θα μιλήση για το βιβλίο), ο εκδότης Θοδωρής Παντούλας.
Νάσος Βαγενάς και Γιώργος Κόρδης έχουν την ιδιότητα του Πανεπιστημιακού Καθηγητού, όμως είναι καταξιωμένοι ο μεν πρώτος ως ποιητής (έχει δημοσιεύσει έντεκα ποιητικές συλλογές) ενώ ο δεύτερος ως σημαντικός ζωγράφος.
«Στην ποίηση του Βαγενά και στη ζωγραφική του Κόρδη περιδιαβάζουν αγλαές σκιές ζώντων τε και τεθνεώτων –κυρίως αυτών– αποδεικνύοντας έμπρακτα πόσο συμβατικό πράγμα είναι ο χρόνος και πόσο ισχυρή είναι η δημοκρατία των νεκρών απέναντι στο ευτελές, ολιγόζωο πολίτευμα των, προς στιγμήν, επιζώντων…» (Μάνος Στεφανίδης).

Η εκδήλωσι θα λάβη χώρα σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μέσα στο βιβλιοπωλείο Πορθμός (υπενθυμίζουμε την νέα διεύθυνσι: Κακαρά 12, Χαλκίδα) την μεθεπόμενη Τετάρτη, 14 Μαρτίου και ώρα από τις 7:00 μ.μ. μέχρι τις 10:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: