Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Τι ήταν το Άστρο των Μάγων; Επιστημονικές απαντήσεις, μεταφυσικές ερωτήσεις και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Che cos’ era la Stella dei Re Magi? AUGURI!!

« ιδόντες δε τον αστέρα εχάρησαν χαράν μεγάλην σφόδρα….»

Για το Άστρο των Χριστουγέννων είναι δεδομένο πως:
Σύνδεσμος
« (… ) Η επιστήμη δεν μπορεί να απαντήσει, ίσως προς το παρόν, με βεβαιότητα. Καμία από τις αστρονομικές επεξηγήσεις, όπως αναφέραμε προηγουμένως δεν ικανοποιεί πλήρως. Μάλλον τείνουν να αποφανθούν για το τι δεν ήταν παρά για το τι ήταν.
Είναι όμως προφανές ότι ο Ευαγγελιστής Ματθαίος δεν είχε την πρόθεση να καταγράψει κάποιο αστρονομικό φαινόμενο, αλλά μάλλον να τονίσει το χαρμόσυνο γεγονός της ενανθρώπισης του ίδιου του Θεού. Άλλωστε στα πλαίσια της προσπάθειας της θέωσης του ανθρώπου ίσως να μην έχει ιδιαίτερη σημασία η επιστημονική προσέγγιση για το τι ήταν το συγκεκριμένο άστρο.
Εξάλλου το χαρμόσυνο άγγελμα της Γέννησης του Χριστού το εξήγγειλαν και εξακολουθούν να το εξαγγέλλουν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια άστρα του ουρανού. Γεννάται όμως το ερώτημα. Υπάρχουν όμως σήμερα Μάγοι μεταξύ των ανθρώπων; (…)»


Και με άλλα λόγια (έστω και με λάθος τίτλο):
"Γιατί δεν υπήρξε το "Αστρο" της Βηθλεέμ".


Από την άλλη το ιστολόγιο παραπέμπει σε όσα έχει ως «ασυσκότιστες;- σκέψεις αμαρτωλού επισκέπτη» γράψη εν είδει προβληματισμών και παραφιλολογικών σχολιασμών σε ένα παλιό σημείωμά του ο υπογράφων διαχειριστής :

"Ο αστήρ δεν ήταν φυσικό αστρικό αντικείμενο από τα γνωστά, ούτε κάπου έξω από την ατμόσφαιρά μας. Ούτε Κομήτης, λοιπόν, ούτε Σουπερνόβα, ούτε Σύνοδος πλανητών. ΄Ηταν ένα είδος ΑΤΙΑ, (: όπου το αρκτικόλεξο μπορεί να σημαίνει: Αγνώστου Τάγματος Ιερουργών Αρχάγγελος), το οποίο ήταν ορατό σε κάποιους;
Πάντως όσοι το είδαν αγαλλίασαν!
Προφανώς η πνευματική χαρά που κρύβουν οι ουρανομήκεις ζητωκραυγές των πιστών Μάγων είναι δυνατόν να συστοιχεί με εκείνη των εκάστοτε ευσεβών προσκυνητών κάθε Άγιας Νύχτας Χριστουγέννων!

(Βλ. και τα υπόλοιπα στην προπερσινή ανάρτησι «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!! Έναστρες Ευχές με ένα παράδοξο σχόλιο και έναν ύμνο. AUGURI!! Con uno strano commento sulla stella del Natale ed un inno bizantino.»)"


Και σας εύχεται στην «παράξενή του γλώσσα» :

Υείαν, Ευλοΐαν και Καλοχρονίαν !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: