Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

«Ειμαστε Στον Αερα»: επίκαιρο κείμενο του «Αιθεροβάμονα» και το τραγούδι «Αν ξανακατεβείς, Χριστέ, στη Γή μας» (Γ. Πολυχρονιάδη)

Ο φίλος και συνεργάτης "Αιθεροβάμων" μάς έστειλε μαζί με τις ευχές του ένα κείμενο, στο οποίο σχολιάζει με τον δικό του τρόπο και με το προσωπικό σκωπτικό ύφος την επικαιρότητα. Το δημοσιεύουμε ως έχει, συνοδεύοντές το, όπως μας ζήτησε, με το τραγούδι (σε βίντεο από το Γιουτιούμπι) «Αν ξανακατεβείς, Χριστέ, στη Γη μας» του Γιώργου Πολυχρονιάδη.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Φίλοι μου, Χρόνια πολλά! Σκέφτηκα να κάνω αυτή την ανάρτηση να μοιάζει με μια εκπομπή. Εμπρός λοιπόν…
Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες, καλησπέρα σας. Είμαστε μαζί σας από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ κάπου στα 00,0 ΕΦΡΑΙΜ ( αντί FM). Είμαστε έτοιμοι να σας μεταδώσουμε ενδιαφέροντα νέα και να σχολιάσουμε την καθημερινή επικαιρότητα, η οποία μας τροφοδοτεί ανελλιπώς . Δόξα τω θεώ, παράπονο δεν έχουμε, ας είναι καλά οι άνθρωποι με τα διαπλεκόμενά τους, με τις ίντριγκές τους, με τις κομπίνες τους. Συγκλονίστηκε το Πανελλήνιο και η διεθνής κοινή γνώμη με την σύλληψη και προφυλάκιση του «αγίου» πατέρα Εφραίμ (βοήθειά μας). Μαζεύτηκαν οι πιστοί οπαδοί του, το ποίμνιό του και τον επευφημούσαν: ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ! Εάν είναι όντως άξιος και άγιος άνθρωπος, τότε ας βγει μπροστά στην κοινή γνώμη να αποδείξει πως όσα του καταμαρτυρούν είναι ΑΙΟΛΑ και συκοφαντικά. Βλέπετε, φίλοι μου, ένα λατινικό ρητό λέει: « Η γυναίκα του καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια».
^ Η πολυτελής διαβίωση στη μονή του: Μαιζονέτες, διατροφή, δημόσιες εμφανίσεις που σκανδαλίζουν ( μετακινήσεις με ελικόπτερο , οικονομικές δραστηριότητες που προκαλούν τουλάχιστον ερωτηματικά, εμπορευματοποίηση ιερών αντικειμένων , ύποπτες δοσοληψίες με πολιτικά πρόσωπα κ.α.).
^Κάποιο καλοκαίρι μετέφερε την ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ στο κότερο των πρώην βασιλέων της Ελλάδας για προσκύνημα, επειδή τάχα η Άννα Μαρία δεν μπορούσε να πατήσει στο Άγιο Όρος. Αυτό θα το δεχόμουν μόνο με μια προϋπόθεση: Εάν σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα μετέφερε εκτός του Αγίου Όρους ιερά αντικείμενα για να τα προσκυνήσουν και απλές γυναίκες του λαού, που παρακωλύονται από το ΑΒΑΤΟΝ, στο πλησιέστερο σημείο που θα μπορούσε.
^ Οι απαράδεκτες αγοραπωλησίες που έκανε σε βάρος της δημόσισς περιουσίας, αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν περίτρανα και αναντίρρητα τον ανερμάτιστο αριβισμό του και το σατανικό μυαλό του. Η εκκλησία της Κύπρου το δήλωσε ευθαρσώς: «- Ο κύριος Εφραίμ έχει ξεφύγει πλέον». Θεός του το χρήμα, θρησκεία του η διαπλοκή.
^ Η τελευταία του επίσκεψη στη Ρωσία ήταν το κερασάκι της τούρτας: Μετέφερε, κατά την πάγια τακτική του, την ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ για προσκύνημα. Μέχρι εδώ, ας πούμε εντάξει, επειδή πήγαν και προσκύνησαν πλήθος Μοσχοβίτες. Όμως, δεν μπορώ να δεχτώ την κατασκευή των αντιγράφων της και , φυσικά, την πώλησή τους. «- ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ, ΟΙΤΙΝΕΣ ΕΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΟΙΚΟΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ». Αν ξανακατέβαινε ο Χριστός στη γη, όχι φραγγέλιο, αλλά πολυβόλο θα έπαιρνε και θα τους «καθάριζε».
^ Και το αποκορύφωμα: Ο κύριος Πούτιν, ο αρχιερέας της ρωσικής διαπλοκής (βλέπε εκλογές) έχει το θράσος να επεμβαίνει στα εσωτερικά μας και να ζητά την απελευθέρωση του άγιου πατέρα.
^ Το ίδιο κάνει και ο Πατριάρχης πασών των Ρωσιών. Μήπως αυτό θυμίζει την παροιμία: « Ο ΟΜΟΙΟΣ ΤΩ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ». Να το πούμε λαΪκιστί; « Ο όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα». Και το άλλο; Οι καλόγεροι της μονής του κάνουν έρανο για να τον αποφυλακίσουν με εγγύηση. Αλήθεια, ξέρετε πως το τρίβουν το πιπέρι του διαβόλου οι καλογέροι; Μην περιμένετε, βέβαια, κάποια συνταρακτική εξέλιξη. Το παρασκήνιο φοβάται μήπως το «πουλάκι» κελαηδήσει. Λέτε να γίνει πραγματικότητα η γνωστή διαφήμιση με την …ΑΓΑΠΟΥΛΑ; Να ζητήσουν ,λέει, από τον Εφραίμ κάποια ονόματα και αυτός να πει τη γνωστή ατάκα: « - Αγαπούλα, την κουκούλα!». Δεν θα πειράξουν ούτε μια τρίχα του. Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο.
^ Τι περιμένετε από ένα σύστημα σάπιο, από μια κοινωνία της συμφοράς, όπου αυτοί οι ελάχιστοι που αντιστέκονται, εξαναγκάζονται σε παραίτηση; Που το πάτε , επιτέλους, ρε κλεφτόπουλα; Τώρα δεν έχουμε ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΩΛΟΥΣ, αλλά ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ. Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο. «ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΕΙΤΩ». ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΛΑ. Γι΄αυτό σας λέω: Είμαστε διαρκώς στον αέρα. Αέρας στα πανιά μας. Έχουμε γιαλό, αλλά που μυαλό. Αχ, αυτή η ψαρού (Ελλάδα) πάει στα κουτουρού. Τρελοβάπορο. Όμως, φίλοι μου, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Γι΄αυτό ας πούμε: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Και που ξέρετε; Μπορεί να μας βοηθήσει η Παναγία με την μεσιτεία του Εφραίμ, που δηλώνει πως αφήνει τον εαυτό του στα χέρια της: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου σώτερ σώσον ημάς». ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ, ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ, ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΑ – ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΘΕΕ, ΕΠΙ ΓΗΣ ΟΔΥΝΗ, ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑ.

ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ

Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη Γή μας.

Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη Γη μας

Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη Γη μας
δεν πρόκειται κανείς να σε σταυρώσει.
Δε θα φορέσεις πια αγκάθινο στεφάνι
ούτε χολή κανένας θα σου δώσει.

Είμαστε πια πολιτισμένοι
πάλιωσε πια ο Γολγοθάς
έχουμε θάλαμο αερίων
θα σε τελειώσουμε μεμιάς!

Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη Γη μας
δε θα 'σαι απ' τον Άννα στον Καϊάφα να σε κρίνει.
Ούτε και θα γυρνάς στράτα τη στράτα
ο όχλος να σε τραβάει και να σε φτύνει.

Είμαστε πια πολιτισμένοι
όλα μας τώρα είν' απλά
βγάζουμε τόσες αποφάσεις
μέσα σε είκοσι λεπτά...

Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη Γη μας
δε θα 'χουμε σταυρούς, καρφιά και λόγχες, δε θα πονέσεις.
Τώρα αλλάξανε πολύ αυτές οι μόδες
έχουμε ακόμα και στο θάνατο ανέσεις.

Είμαστε πια πολιτισμένοι
έχουμε πια εξελιχθεί
έχουμε βόμβες νετρονίου
και θα πεθάνεις στη στιγμή!

Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη Γη μας
δεν πρόκειται κανείς να σε σταυρώσει.
Δε θα φορέσεις πια αγκάθινο στεφάνι
ούτε χολή κανένας θα σου δώσει.

Είμαστε πια πολιτισμένοι
πάλιωσε πια ο Γολγοθάς
έχουμε θάλαμο αερίων
θα σε τελειώσουμε μεμιάς!

Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη Γη...
Αν, αν ξανακατεβείς Χριστέ στη Γη...

Μουσική και ερμηνεία: Γιώργος Πολυχρονιάδης
Στίχοι: Σάσα Μανέτα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νασαι καλά Αλεξανδρε ,τι μου θύμισες !Υγεία και ευτυχία σε όλους !

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Κι εσύ να ‘σαι καλά, Χρήστο, και Καλή Χρονιά!
Για νά ‘μαστε δίκαιοι, το τραγούδι του Πολυχρονιάδη (+ Σ. Μανέτα) ήταν προσωπική επιλογή του συνεργάτη Αιθεροβάμονα και περισσότερο απο «παραγγελιά», βασικό συστατικό της ανάρτησής του.