Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Με ελληνική αρετή και τόλμη η Λιάνα Κανέλλη σε αγγλικό τηλεοπτικό κανάλι! L’ intervista di una greca vera: Liana Kanelli al inglese Channel4 (2 Nov )

Έχει κάνει πάταγο ανάμεσα στις άλλες διπλωματικές (κατα το μάλλον ή ήττον ψοφοδεείς) δημόσιες δηλώσεις διαφόρων εν Ελλάδι πολιτικών ή άλλων δημοσιολογούντων και εν μέσω (τρομακτικής) κρίσεως, η συνέντευξι που έδωσε η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας προ εβδομάδος στο βρετανικό κανάλι channel 4 στην εκπομπή του Jon Snow, σχετικά με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Απαντώντας με άνεσι λόγου και οξυδέρκεια (έστω και στα όρια της αγένειας) αφ’ ενός, αφ’ ετέρου με ένα ξεχασμένο από πολλούς ελλαδίτες πολιτικούς ηγέτες (για να μην μιλήσουμε για διανοουμένους) φρόνημα εθνικής υπερηφάνειας, απάντησε με σθένος και απόλυτη επάρκεια στις ερωτήσεις του Jeremy Paxman, ενός από τους δημοφιλέστερους και σοβαρότερους Άγγλους δημοσιογράφους, στην εκπομπή του "Newsnight" .

Μεταφέρουμε κάτω από το τρίλεπτο σχετικό ντοκουμέντο τον εκρηκτικό διάλογο στα κύρια σημεία του, (αντιγράφοντας από το κανάλι του χρήστη με το αναρτημένο Βίντεο στο «Γιου Τιούμπ»), και για τελικό σχόλιο παραπέμπουμε στον εκεί σχολιασμό μας.



Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙ:

LIANA KANELLI 'S INTERVIEW IN CHANNEL4

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι και ωραίοι ! και χρειάζεστε ακόμα την Ακρόπολη για να έχετε μια ιδέα του ευρωπαϊκού πολιτισμού», ήταν τα πρώτα λόγια της βουλευτού του ΚΚΕ.

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την ανακοίνωση και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την οποία δεν ακολουθήθηκε καμιά απολύτως δημοκρατική διαδικασία» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «φυσικά και εναντιωνόμαστε στο δημοψήφισμα διότι είναι ένα ψεύτικο δημοψήφισμα πρόκειται για ωμό εκβιασμό καθώς γίνεται εν μέσω κρίσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει στον «αγαπητό της» δημοσιογράφο πως το ερώτημα που τίθεται μέσω του δημοψηφίσματος αποτελεί το εξής δίλημμα :«θέλετε να πεθάνετε η να σας σκοτώσουμε;»

Όταν ο δημοσιογράφος σχολίασε το φαινόμενο της εκτεταμένης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, η κ. Κανέλλη απάντησε ότι «υπάρχουν χρήματα που κλάπηκαν από τους Έλληνες και πήγαν σε ελβετικές τράπεζες η σε μπίζνες σε όλο τον κόσμο και τώρα καλείται αυτός ο λαός να πληρώσει έξι φόρους μέσα σε δυο μήνες και με το μισθό μειωμένο στα δύο».

«Στις δημοκρατίες μία είναι η λύση. Εκλογές. Αφήστε τον λαό να δείξει τι μπορούμε να κάνουμε τι μπορούμε να παράγουμε, τι να πληρώσουμε και να δείξει η Ελλάδα πως μπορεί όντως να είναι μια πλούσια χώρα. Εκλογές αλλιώς δεν είναι δημοκρατία και δεν καταλαβαίνω γιατί η Ευρώπη φοβάται τόσο πολύ τις εκλογές», κατέληξε η βουλευτής του ΚΚΕ.

(Για την μετάφρασι: βλ και εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: