Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Διεθνές (και εγχώριο;) "σόκ" απο την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην (τριμερή) εξουσία. Al posto del popolo, il ...LAOS al governo!

Σύμφωνα με τα γραφόμενα στον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας συνεχάρη την νέα ελληνική κυβέρνηση, «οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν».
Μάλιστα η ηλεκτρονική έκδοσι της Ελευθεροτυπίας κάνει λόγο για «Σόκ» που προκάλεσε στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), η είσοδος στελεχών του κόμματος ΛΑΟΣ στην ελληνική κυβέρνηση
και μεταξύ άλλων αναφέρει το παρακάτω ενδιαφέρον απόσπασμα από την σημερινή ανακοίνωσι του γαλλικού κόμματος:

"Να που οδηγεί η Ευρώπη όταν γυρίζει την πλάτη της στους λαούς, με την επιβολή σκληρής και τυφλής λιτότητας, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα και τον χρόνο για την ανόρθωση (των οικονομιών τους) και παρεμβαίνοντας στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών", σημειώνει το PS (ΣΣ το αντίστοιχο του ελλαδικού ΠΑΣΟΚ). "Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται μια κρίση πολιτική και δημοκρατική"

Εμείς (αφού βγάλαμε τα μάτια μας και με άλλα παρόμοια δημοσιεύματα σε αναζήτησι των γαλλικών κειμένων-πηγών) αναρωτιόμαστε πώς και τόσο καταξιωμένοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι δεν συμπεριλαμβάνουν ενεργές συνδέσεις (“links”) στα κείμενά τους προκειμένου όλοι εμείς οι αναγνώστες να διαμορφώσουμε ιδίοις όμμασι άποψι για τα γραφόμενα και την εγκυρότητα των πηγών τους.

Τώρα για την ουσία της είδησης ένα τελικό σχόλιο:

«Σοκαρισμένο» το Σοσιαλιστικό Κόμμα Γαλλίας για την είσοδο του ΛΑΟΣ στην ελληνική κυβέρνηση.
-- Οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ, να ‘δήτε!!

Και ένας υπότιτλος-ιδέα για βινιέτα:
Απο το "ΘΑΣΟΚ" στο ΛΑΟ-ΣΟΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: