Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η καταγγελία του Γ. Μητροπέτρου στο ΕΣΡ κατά των καναλιών για τις σκληρές εικόνες της εκτέλεσης Καντάφι

Our member G. Mitropetros; reports greek tv channels to the NCRTV (for the hard pictures of Kaddafi’s death)

Ο εκ των ιδρυτικών μελών του συλλόγου μας, φίλος και πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδος, Γιώργος Μητροπέτρος, μας κοινοποίησε την παρακάτω έγγραφη καταγγελία του στο Ε.Σ.Ρ., με αφορμή την δημοσιοποίησι προσβλητικού (ακραίου, σκληρού περιεχομένου) οπτικού υλικού από τηλεοράσεως με θέμα την εκτέλεσι και αποτρόπαια διαπόμπευσι του ηγέτη-δικτάτορα της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.
[Από την άλλη και εμείς τις τελευταίες μέρες ψάχναμε να βρούμε την Διοικητική Επιτροπή του «GADDAFI INTERNATIONAL CHARITY AND DEVELOPMENT FOUNDATION» (GICDF, «Διεθνές Ίδρυμα Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης, Kαντάφι»), μέσα από τις επίσημες ιστοσελίδες του Ιδρύματος, αλλά εις μάτην.
Ούτε η μία διεύθυνσι http://www.gicdf.org/
( που υποδεικνύεται και από την αγγλική «wikipedia»), ούτε η άλλη www.gdf.org.ly/ ανταποκρίνονται. Πιθανότατα έκλεισαν ή ανέστειλαν την λειτουργία τους…]


ΑΙΤΗΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΥ Δ. ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ
ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ 228-34100 ΧΑΛΚΙΔΑ τηλ. 2221082661-6932603718
ΧΑΛΚΙΔΑ, 21/10/2011

Προς: ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ(Ε.Ρ.Σ.)
Πανεπιστημίου & Αμερικής 5 Αθήνα

Κύριοι,
Με αφορμή τις φρικτές εικόνες που από χθες δημοσιοποιούνται στα Μ.Μ.Ε τις χώρας και μάλιστα σε ζώνες προγραμμάτων με μεγάλη ακροαματικότητα, (κεντρικά δελτία ειδήσεων κ.λ.π.) και δείχνουν αίμα, μίσος, διασυρμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, έστω και σε άνθρωπο που του καταμαρτυρούνται σοβαρές κατηγορίες για δολοφονικές επιθέσεις σε άμαχο πληθυσμό δηλ. του Μουαμάρ Καντάφι, παρακαλώ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να παρέμβετε, ( βλέπε σχετικό των αρμοδιοτήτων Παρ.1 β), όπου ρητά αναφέρετε ότι το Ε.Ρ.Σ.
«εξασφαλίζει την ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων, που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.»
Πιστεύω, ως πολίτης και τηλεθεατής, οι εικόνες αυτές, απροκάλυπτα προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και επιβάλλουν λογικές «ζούγκλας» και κανιβαλισμού, όλα αυτά δεν συνάδουν με το πολιτιστικό και ανθρώπινο ήθος και ιστορία του λαού και της χώρας μας.

Αναμένω την άμεση παρέμβασή σας και την παραδειγματική τιμωρία, σε τυχόν παραβάσεις, που θα εντοπίσετε, στους υπευθύνους.


Με τιμή

Γιώργος Μητροπέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: